Elektrische onkruidbrander Action

Elektrische onkruidbrander Action

Het onkruid in de tuin bij ons groeit als kool. En als je het mij vraagt is het echt een doorn in het oog. Zit je lekker in je mooie tuin de hele tijd tegen dat onkruid aan te kijken. Nou liggen de tegels en klinkers in onze voor- en achtertuin niet meer al te strak. Het is immers ook al een jaar of 7 geleden gelegd. Eerst verwijderde ik het onkruid met de hand en een voegenkrabber, daarna heb ik het ook nog een tijdje behandeld met azijn. Tot ik de Elektrische onkruidbrander bij Action tegen kwam. Is de onkruidbrander ‘Hét’ middel tegen dat vervelende onkruid tussen je tegels?!

Elektrische onkruidverwijderaar Action

Elektrische onkruidbrander Action

Ze hebben bij de action verschillende onkruidverwijderaars in het assortiment. Zo heb je er eentje op gas met een vlam. Maar dat leek me toch wat onveilig. Stel je voor dat er iets vlam vat… Ook hadden ze een Elektrische onkruidbrander. Ik nam ‘m mee naar huis en testte de onkruidbrander uit.

Elektrische onkruidbrander Action

–> Lees ook: Tips tegen onkruid | bestrijden & voorkomen

Hoe werkt de Elektrische onkruidbrander?

Eigenlijk werkt de elektrische onkruidbrander heel simpel. Hij is ongeveer een meter lang en heeft een handvat aan de bovenkant met een knopje erop.

aan en uit knop onkruidbrander Action

Aan de onderkant zit het gedeelte met de elektrische brander. Je steekt de stekker in het stopcontact en drukt op de aan knop . Nu kun je beginnen met onkruid te verwijderen.

Elektrische onkruidbrander Action close-up

De brander werkt doormiddel van thermische schokken van 80 of 600 graden. Hierdoor gaan de celwanden van het onkruid kapot en sterven ze vervolgens af. Je kunt kiezen uit één van de twee standen.

Elektrische onkruidbrander Action close-up

Zo zien de vervelende onkruidplantjes eruit alvorens ik met de elektrische onkruidbrander van Action te werk ga.

onkruid

Het was even uitproberen hoe lang je de elektrische onkruidbrander boven een plantje moet houden.

onkruid en de Elektrische onkruidbrander van de Action in actie

Het beste is om door te gaan tot het hele blad verbrand is en er geen plantje meer over is. Dat gaat met het ene onkruidplantje sneller dan met het andere. Sommige knetteren een beetje, doordat ze veel vocht bevatten. En andere vatten licht vlam, omdat ze juist heel droog zijn. Schrik hier dus niet van. De vlam gaat ook vanzelf weer uit.

onkruid is dood

–> Lees ook: Betaalbare tuin make-over

Ben je klaar? Dan trekt je alleen de stekker uit het stopcontact en zet je hem met de steun die je kunt uitklappen veilig weg.

Is de elektrische onkruidbrander veilig voor je tuintegels?

Voor zover ik kan overzien wel. Het is natuurlijk geen gasbrander, alhoewel de brander wel hele hoge temperaturen behaalt. Ik heb de Elektrische onkruidverwijderaar nu al een aantal keer gebruikt en zie geen verkleuring of schade aan de klinkers of grote tuintegels.

Elektrische onkruidbrander Action mijn ervaring – Is het een succes?

Als je het mij vraagt wel. Het onkruid blijft tot wel zo’n 3 weken weg. Heb je veel onkruid? Dan ben je wel even bezig om het te verwijderen, maar goed dat heb je ook als je het handmatig verwijderd. Als je aan de slag gaat wanneer de plantjes nog klein en vers zijn, is het ook wat gemakkelijker om ze te verbranden. Dan zijn ze namelijk nog niet zo sterk.

Ook is het aan te raden om, voordat je de onkruidbrander gaat gebruiken, de bodem een aantal malen te sproeien. Wanneer de zaden van het onkruid nog niet zijn uitgekomen kun je ze niet met warmte doden. Als de bodem echter is verzadigd met water ontstaat geleiding van warmte en kan ook het zaad worden gedood.

Daarnaast dien je voor de hardnekkige planten de behandeling een aantal keer te herhalen. Omdat de wortels vaak dieper zitten en steker zijn. Herhaal je de behandeling dan put je de plant uit, waardoor hij uiteindelijk niet meer zal terug komen.

Ik vind het super fijn dat de elektrische onkruidbrander van Action een milieu-vriendelijk alternatief is ten opzichte van azijn, gif of een brander op gas. Zeker wanneer je zonnepanelen hebt en je eigen energie opwekt.

En hou je van barbecueën? Dan kun je hem ook prima gebruiken met het extra opzetstuk om de barbecue aan te maken.

Prijs en verkrijgbaarheid

De elektrische onkruidbrander van Action is verkrijgbaar bij de alle Action vestigingen. En soms online in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: