Essence Wake Up & Make-Up

Essence Wake Up & Make-Up

Onlangs heeft Essence een nieuwe lijn uitgebracht: Wake Up & Make Up. Deze collectie bestaat uit vijf mooie producten die je helpen om fris en fruitig wakker te worden. Ik ontving een primer, oogschaduw palette, gezichtspoeder, mascara en een smoothie gloss. Ook ontving ik een extraatje, waar super blij mee ben en je hieronder wat meer over vertel. Uiteraard swatchte ik alle Essence Wake Up & Make-Up producten en ook testte ik ze uit… Nieuwsgierig? Lees dan snel verder…

Essence Wake Up & Make-Up

Blond Amsterdam – Beauty Queen

Ik word graag wakker met een kopje thee. Daarom was ik ook super enthousiast toen ik dit Essence pakketje binnen kreeg. Want hier zat namelijk een super grote theemok van Blond Amsterdam bij. Hier ga ik dus voortaan lekker thee uit leuten in de ochtend. En mocht je hem zelf ook graag willen? Klik dan hier.

Essence Wake Up & Make-Up

Essence Wake Up & Make-Up

De producten die ik heb ontvangen: Een Million Nude Faces oogschaduw palette, een Fresh & Fit awake primer, een smootie gloss in aardbeiensmaak, de super curl volume mascara en de brighten up gezichtspoeder. Alle beauty producten hebben een typische Essence verpakking. Je herkent ze gelijk als je ze in de winkel ziet liggen. Ik heb mijn oog vooral laten vallen op het Million Nude Faces oogschaduw palette, omdat ik hier ontzettend nieuwsgierig naar was. Ik vond de kleuren ontzettend mooi en ben dus net zoals jullie erg benieuwd naar de swatches…

Essence Wake Up & Make-Up

Brighten up! Peach Powder —€ 2,99

Dit essence brighten up! peach powder is een concealer poeder die super geschikt is voor Makeup Baking. Dit is een manier om een egalere en iets dikkere laag make-up op je gezicht te krijgen. Het zorgt vooral voor een lift van je ‘under eye area’ en geeft je gezicht een mooi contour effect. Ze noemen het ook wel de ‘ Baking methode’. Ik heb me laten vertellen dat deze poeder hiervoor uitermate geschikt is.

Essence Wake Up & Make-Up

Als ik wat poeder op mijn vinger neem, zie ik dat de poeder inderdaad een goede dekking heeft. Zoals de naam al zegt heeft hij een ‘ peachy kleur’. Bij mij geeft dit een beetje een raar effect, omdat ik zelf natuurlijk wat getint ben. De poeder werkt prima voor iemand met een wat lichtere huidskleur.

Essence Wake Up & Make-Up

Smoothie Gloss – Crushes Strawberry — € 0,99

Wat een heerlijke lipgloss is dit zeg. Ja, echt waar dat is de eerste zin die in me opkomt. Hij ruikt heerlijk naar aardbeien en ook de geur is verrukkelijk! Je zou bijna denken dat je een aardbeien snoepje op je lippen hebt zitten.

Essence Wake Up & Make-Up

De tube werkt fijn en heeft een goede smeer ’tuut’ waarmee je de lipgloss gemakkelijk over je lippen kunt verdelen.

Essence Wake Up & Make-Up

Hierboven zie je en swatch op mijn hand van de ‘ Crushes Strawberry’. Zoals je ziet heeft de lipgloss een wat intensere rode kleur, althans zo lijkt het. namelijk de kleur van aardbei.

Essence Wake Up & Make-Up

Na het aanbrengen op mijn lippen glanst de lipgloss de eerste vijf minuten heel erg net zoals op de swatch, maar al snel trekt hij in en laat hij alleen een subtiel rode kleur achter.

Essence Wake Up & Make-Up-20

De lipgloss plakt niet en heeft een fijne structuur die makkelijk over je lippen verdeeld.

Essence Wake Up & Make-Up

Super Curl Volume Mascara — € 2,99

Eindeloos volume in onze wimpers, willen we dat niet allemaal? Deze mascara belooft volumineuze wimpers te creëren door de vorm van het borsteltje. De mascara borstel is gemaakt van elastomeren die alle individuele wimperhaartjes – zelfs die in de binnenste ooghoeken, zou moeten bedekken met mascara.

Essence Wake Up & Make-Up

Ik heb wel het idee dat deze mascara mijn wimpers extra volume geeft. En ook het borsteltje vind ik erg fijn in gebruik.  Zelf heb ik wel last van wat fall-out van de mascara op het einde van de dag. Gek, want dit heb ik nog niet eerder gehad met andere mascara’s.

Million Nude Faces oogschaduw palette — € 3,99

Dit super leuk uitziende palette zou ik alleen al kopen voor de verpakking met een kat, hond en gezichtjes op de voorkant. Er zitten tien hoog gepigmenteerde en langhoudende oogschaduwtinten met zowel parelmoer als matte effecten in. Afgaande op de verpakking zou deze oogschaduw kleuren niet verwachten in het palette.

Essence Wake Up & Make-Up

De kleuren uit het pallet zijn erg basic, waardoor je ze goed kunt gebruiken voor een alledaagse look. En mocht je toch een wat heftiger ooglook willen? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een mooie smokey eye.

Essence Wake Up & Make-Up

Ik word echt enthousiast als ik de swatches maak, want wat een goed pigment hebben deze oogschaduws! En de kleuren zijn echt wauw zo omoi. Vooral de oranje en bruin-rode tint vind ik helemaal te gek! En dat noemen ze basic? Ik weet niet of iedereen deze kleuren zou dragen voor een dagelijkse look, maar ik ga ze wel verwerken in een oogschaduwlook.

Essence Wake Up & Make-Up

Toch nog even een close-up om de kleuren nog net even wat beter te kunnen zien. Links zowel boven als onder creme-wit in een matte variant, de tweede rij bevat een matte beige variant en een parelmoer beige variant. De 3de rij zie je een goudachtige parelmoer oogschaduwkleur, hieronder een oranje parelmoer kleur. De vierde rij een matte donkerbeige kleur, gevolgd door een donker rode matte oogschaduwtint. De vijfde en laatste rij bevat een matte donkerbruine oogschaduw met daaronder een zwarte matte oogschaduw met rood-oranje glitters. De glitters zijn maar heel subtiel aanwezig, dus no worries niemand zal ze zien van een afstand.

Essence Wake Up & Make-Up

ik heb een ooglook gemaakt met als basis de beige matte tint. Hieroverheen de gouden parelmoer oogschaduw, aan de buitenzijde en wimperrand de oranje parelmoer kleur. En in mijn ooghoeken de mat zwartte met oranje/rode glitters. Wat ik jammer vind is dat je in reallife heel mooi de effecten ziet, net zoals bij de swatches. Maar op de een of andere manier krijg ik door het parelmoer effect het niet goed op de foto. Dus niet afknappen op deze palette, omdat mijn foto’s niet goed zijn!

Essence Wake Up & Make-Up
Op deze close-up kan je het wel wat beter zien, maar de kleuren zijn in het echt veel intenser. Wat wel een dingetje is… fall-out. Dit kan je voorkomen, door je penseel even nat te sprayen met een fixing spray, of wat voorzichtiger de oogschaduw aan te brengen ;) Dat eerste had ik ook beter kunnen doen, maar geeft wel een net wat intensere kleur.

Fresh & Fit Awake Primer — € 3,59

Deze primer belooft een healthy glow te geven aan je huid en daarnaast je poriën minder zichtbaar te maken. Klinkt goed! Daarnaast bevat hij een vitaminen complex en cranberry water. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel primers met vitaminen tegen kom. dekt mooi. De primer brengt makkelijk en geleidelijk aan, waardoor hij fijn in gebruik is. Met de primer blijft je make-up langer zitten. Dit is een perfecte basis voor onder je make-up! De primer is voor  verkrijgbaar.

Essence Wake Up & Make-Up

Ingrediënten: AQUA (WATER), COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, DICAPRYLYL CARBONATE, BUTYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, MICA, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, HEXYL LAURATE, CYCLOHEXASILOXANE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHEROL, DIMETHICONE, CERA ALBA (BEESWAX), NIACINAMIDE, SODIUM CHLORIDE, VACCINIUM MACROCARPON (CRANBERRY) FRUIT WATER, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, ALUMINUM/MAGNESIUM HYDROXIDE STEARATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

Deze basis bestaat uit water, siliconen en mica. Er zit Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd in de primer, en dit is een ingrediënt dat ik graag gebruik! 

Op het eerste gezicht lijkt de primer niet zo te shinen, en voelt de textuur van de primer ook prima aan.

Maar zodra ik hem uitsmeer begint hij te shinen! Hij zou bijna door kunnen voor een vloeibare highlighter. Op zichzelf zou ik de primer dan ook niet aanrader- véél te shiny!

Ik gebruik hem zelf gewoon als highlighter. Staat prachtig, voelt prettig aan en is ook makkelijk uit te smeren. Daarnaast ook nog eens een prima prijs. En ook leuk is om deze aan te brengen op het gedeelte tussen je bovenlip en je filtrum. Ook kun je een beetje op je lipsticks of lipgloss deppen voor een wat meer shiny effect.

Essence Wake Up & Make-Up

Hieronder zie je het resultaat van de hele look.

Essence Wake Up & Make-Up

Mijn make-up ziet er lekker naturel uit, maar heeft toch wel een wat betere fling dan normaal. Die parelmoer oogschaduw geeft een mooie glans.

Essence Wake Up & Make-Up

Mijn Mening

Ik ben tevreden met de Essence Wake Up & Make-Up producten, maar door twee producten echt positief verrast. De Crushes Strawberry Gloss, ruikt en smaakt naar aardbei. Ik word er intens gelukkig van. Hij plakt niet en laat zich gemakkelijk uitsmeren. En zeg nou zelf, voor een euri laat je hem toch niet liggen? De Million Nude Faces oogschaduw palette heeft basic kleuren in mat en parelmoertinten. Maar jeetje, wat kan je hier mooie looks mee creëren en wat is de pigmentatie van deze oogschaduws goed! Helaas wel wat last van fall-out, maar voor de prijs kwaliteit een mooie oogschaduwpalette zeker voor beginners die niet al te veel geld willen uitgeven aan make-up.

Het enige product dat mij enigzins tegen viel is de Fresh & Fit Awake Primer. Niet zo zeer omdat het product niet goed is, maar meer om waarvoor het gebruikt zou moeten worden. Deze primer laat je glimmen als een marsmannetje als je het echt onder je make-up aanbrengt. Ik zou dit absoluut niet aanbevelen, maar vind hem super geschikt als vloeibare highlighter. Blijft goed zitten en geeft voldoende shine!

Verkrijgbaarheid

De gehele Essence Wake Up & Make-Up collectie is bij Kruidvat en Trekpleister online en in de winkel verkrijgbaar.

Wat vind jij van de Essence Wake Up & Make-Up collectie?

22 Reacties

 1. juni 13, 2018 / 10:08 am

  Dat oogschaduw palette is ook zo ontzettend schattig! En mooie kleuren :)

 2. juni 13, 2018 / 2:16 pm

  Ik vind het zo leuk dat er gewoon ook een mok bij in zat. En dan ook nog zo’n mooie!

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 13, 2018 / 11:10 pm

   Ja hé, ik voel me ook wel een beetje verwend hoor. Ik vind blond ook een super mooi merk. En deze mok komt mooi uit als ik zit te bloggen en weer eens de tijd vergeet. Dan ga ik gewoon van thee naar ijsthee :p

 3. juni 13, 2018 / 2:31 pm

  Ik ben dol op de essence producten e heb de Nude pallet ook, ik vind de kleuren prachtig en gebruik eigenlijk ook de mascara, lipstick en oogpotlood van dit merk. Dit gehele pakket is wel heel leuk zo zeg!

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 13, 2018 / 11:10 pm

   Ja he, ik vind het ook fijne producten. Voor ik de oogschaduw aanbreng spray ik wel even wat fixing spray op de kwast, anders komt er teveel vanaf vind ik. Verder super voor alle dag.

 4. juni 13, 2018 / 5:13 pm

  Ziet er goed uit, leuk dat ze dit soort collecties hebben steeds. Mooie foto’s maak je trouwens, ik hou ervan dat ze zo lekker licht zijn :)

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 13, 2018 / 11:08 pm

   Bedankt Manon, ja het is even je camera leren kennen en de juiste instellingen onthouden. Dan ziet het er in mijn geval een stuk beter uit ;)

 5. juni 13, 2018 / 7:10 pm

  Wat een leuke collectie weer. Ze blijven me maar verassen.

 6. juni 13, 2018 / 10:33 pm

  Ik vind het altijd zo jammer dat je bij Essence zo’n last hebt van Fall Out! Het ziet er qua pigmentatie echt prachtig uit namelijk! Is de mascara fijn? Want hij staat je prachtig, ik denk dat ik hem van de week even ga kopen!

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 13, 2018 / 11:07 pm

   ik vind hem wel fijn, maar hij wordt aan het einde van de dag toch wel een beetje hard en kan ook gaan uitvallen. IK hou het voorlopig toch weer even bij de Lash Princess Sculpted Volume Mascara van Essence. Op de een of andere manier is dit voor mij op dit moment de fijnste mascara.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 13, 2018 / 11:07 pm

   en dan te bedenken, dat ik hem niet uitgebreid genoeg vond… hehe bedankt Lindsey

 7. juni 14, 2018 / 7:30 am

  Mooi pakket heb je ontvangen en die beker is natuurlijk een leuk extraatje. Ik vind de zachte kleuren je erg mooi staan

 8. juni 14, 2018 / 7:59 am

  wat een onwijs leuke uitgebreide blog ik ben het meest tevreden over de primer en over de oogschaduw, maar heb nog niet alles geprobeerd

 9. juni 14, 2018 / 11:26 am

  Wat een toffe collectie! Die oogschaduw ziet er echt goed uit!

  Hoe leuk dat je er een mok bij kreeg, die is zo ontzettend leuk!

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 14, 2018 / 2:15 pm

   Ja, hé! Ik vind het ook een super gave collectie!

 10. juni 14, 2018 / 3:06 pm

  Wat heb je het mooi uitgebreid en eerlijk beschreven. Dat van de primer zie ik inderdaad ook. Shiny kan heel mooi zijn, maar dan liever als highlighter. Die oranje/bruine kleurtjes van het palette vind ik ook erg mooi. Toevallig heb ik zojuist een nieuwe mascara gekocht. Alleen ben ik helemaal fan van de Lancôme Drama Hypnôse. Daar spaar ik echt voor (al is er nu nog een 40% actie bij ICI Paris XL en dat scheelt ook echt).

 11. juni 14, 2018 / 10:46 pm

  Wat een mooie producten. Helaas krijg ik ook fall out van de mascara waardoor mijn ogen in de avond prikken. Dus ik ben weer overgestapt op mijn duurdere mascara na lange tijd essence te hebben gebruikt.

 12. juni 17, 2018 / 12:08 am

  Wat een fijne producten en mooie foto’s. En liefde voor Blond, even me-time met een fijne thee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: