Face mist wat is het? Waarom en hoe moet je het gebruiken?

Face mist wat is het?

Face mist niet te verwarren met settingspray voor make-up, zit bomvol goede ingrediënten. En kan een goede aanvulling zijn op je huidverzorgingsroutine. Ik vertel je in het artikel van vandaag wat meer over gezichtswater. En waarom jij een het zou moeten gebruiken.

Wat is een face mist?

Veel vrouwen kunnen al niet meer zonder. En heb je het de waterspray niet opgenomen in je beautyroutine? Dan loop je echt wat mis. Niet alleen van binnen hebben we water nodig maar ook van buiten. De face mist is in eerste instantie bedoeld om de droge trekkerige huid te hydrateren. Een laagje mist doet wonderen!

Waar is face mist goed voor?

Inmiddels zijn ze verkrijgbaar in talloze varianten, geuren en met verschillende ingrediënten die van alles beloven. Zo heb je een spray met SPF (bescherming tegen de zon) en bijvoorbeeld een spray die helpt tegen huidveroudering.

oe weet je welke face mist goed is?

Hoe weet je welke face mist goed is?

Een goede face mist bevat dé juiste ingrediënten. En welke ingrediënten dit zijn, hangt af waarvoor je het wilt gebruiken. Het eerste doel van een face mist is hydrateren. Je kunt dus gaan voor een spray die alleen water bevat. Maar waarom zou je niet gelijk gaan voor een variant met wat extra voordelen? Denk aan het bescherming tegen de zon, huidveroudering tegen gaan en het remmen van ontstekingen.

Goede ingrediënten in facemists

Als je het mij vraagt zou je moeten zoeken naar een face mist waar tenminste de volgende ingrediënten in zitten:

  • Hyaluronzuur: Dit is een molecuul dat ervoor zocht dat je huid vocht vasthoudt. Doel Hydrateren.
  • Vitamine E: Dit is een antioxidant die helpt tegen huidbeschadigingen. Je huid kan beschadigen door vervuiling en chemicaliën uit de lucht. 
  • Glutathion: Dit is een tripeptide, bestaande uit drie aminozuren (cysteïne, glutamine en glycine). Het is één van de belangrijkste stoffen die het lichaam kan inzetten bij de bescherming van de cellen tegen ontstekingen en veroudering. Zo dus ook je huidcellen in het gezicht.
  • SPF: Bescherming tegen de zon.

Slecht ingredient in facemists

Het ingrediënt wat je absoluut moet vermijden is Alcohol. Dit droogt je huid namelijk alleen maar uit en dat is het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken.

Hoe gebruik je face mist?

Hoe gebruik je face mist?

Je kunt een face mist aanbrengen voor je dag of nachtcrème. De mist zorgt ervoor dat je huid niet gaat ontsteken, beschermd is tegen de zon en goed gehydrateerd is alvorens je andere producten aanbrengt.

Dit hoef je niet alleen aan het begin of einde van de dag te doen. Maar je kunt ook de spray tevoorschijn halen als je last hebt van een droge of trekkerige huid. Breng een dun laagje aan en je huid zal je dankbaar zijn!

Je kunt de spray gebruiken om over je make-up aan te brengen. Heb je bijvoorbeeld snel last van dat je make-up poederig wordt? Dan kun je een face mist aanbrengen. Dit voorkomt een poederig effect! Je make-up smelt door het water wat meer samen met de huid, en oogt daardoor een stuk natuurlijker. Hierna kun je afronden met een settingspray, als je je make-up graag op zijn plek houdt. Maar dit is geen must natuurlijk.

Is het een hele warme dag, ga je naar het strand, of heb je net een work-out gedaan? Ben je misschien wel vermoeid? Of heb je nog een feestje na je werk? Spray dan een dun laagje over je make-up . Resultaat: Je bent gelijk wakker en oogt een stuk minder vermoeid. En je make-up look? Die lijkt ook weer net als nieuw!

Face Mist vs Toner: Wat is het verschil?

Om te beginnen, alles! Toners en face mists hebben eigenlijk heel verschillende doeleinden: Toners reinigen en bereiden de huid voor op een vochtinbrengende crème. Terwijl face mist onmiddellijk hydrateren en verfrissen. Dus als je beide wilt toepassen in je gezichtsverzorgingsroutine, zorg er dan voor dat je eerst een toner gebruikt.

Conclusie

Ik hoop dat ik zo antwoord heb kunnen geven op de vraag: face mist wat is het? En dat face mist dus hét product is dat je mist, zonder dat je het wist. Het is zoals je kon lezen een goede toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. De mogelijkheden zijn oneindig, net zoals de voordelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: