Een fijne geur in huis met een geurbrander

geurbrander action

Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om je huis lekker te laten ruiken. Natuurlijk denk je dan gelijk aan een huisparfum, deze zijn er in allerlei soorten en maten van geurkaarsen of geurstokjes tot aan waxmelts met geurbranders en oliebranders. Zo tikte ik deze fijne Action geurbrander op de kop van CreaScents. Ik vertel je graag meer of hoe ik hem gebruik en voor welke olie ik koos. Lees je mee?

Geurbrander

Een geurbrander staat ook wel bekend als oliebrander en is een accessoire dat wordt gebruikt zowel voor decoratie als om geuren in huis te verspreiden. En om onaangename geuren in huis door middel van een uniek proces met geurolie te neutraliseren. 

Hoe werkt het een geurbrander?

Een geurbrander werkt door middel van verdamping van essentiële oliën. Een kleine hoeveelheid olie wordt in het vaasje of in de porseleinen houder gedaan. De geur wordt verspreid door middel van verwarming van een kleine hoeveelheid olie, die wordt verwarmd middels een lont of een oliebrander met waxinelichtje. Door verwarming van de olie wordt de geur vrijgegeven. En zo kun je genieten van de heerlijke geur! Daarom wordt het dus ook wel een oliebrander genoemd.

pipet navullen geurbrander met olie

Bij sommige oliebranders zit een handig pipetje dat je kunt gebruiken om de Creascents geurolie gemakkelijk bij te vullen. Zo heb je geen geknoei en geniet je optimaal van de olie en zijn geur.

creascents oliebrander action

Oliebrander action gebruiksaanwijzing

Als je oliebrander voor de eerste keer vult met de Creascents geurolie, dien je de olie eerst in de lont te laten trekken. Dit neemt meestal zo’n 30 minuten in beslag.

Daarna steek je de lont van de oliebrander aan. Deze laat je de lont ongeveer 30 seconden branden. Let op! Dit kan per brander verschillend zijn, dus check altijd even de instructies van je geur- of oliebrander.

creasceants geurolie musk & wood navulling geurbrander.

Na 30 seconden blaas je de lont uit. Hij is nu voldoende verhit om de geur vrij te geven. En je zet de verdamp dop op de brander.

verstuif dop geurbrander

De oliebrander blijft nu geur afgeven, tot je de dichte dop op de brander zet. Het fijne van op deze manier de geur verspreiden, vind ik, is dat de geur heel subtiel aanwezig is. En je niet gelijk een sterkte aanwezige geur ruikt. Natuurlijk is dit ook enigszins afhankelijk van welke oliegeur je kiest.

Mijn Mening

Deze geurbrander is qua uiterlijk erg chique. Hij staat hier prachtig op de tafel samen met mijn kaarsen plateau ook van action. Daarnaast is de brander gemakkelijk bij te vullen door het pipetje, zijn de navulling niet al te prijzig. En doe je afhankelijk van hoelang je hem aan laat staan best lang met een fles geurolie. Wij hebben de oliebrander op de tafel bij de keuken staan. Als ik heb gekookt steek ik altijd even de brander aan en dat merk je gelijk. Er blijven geen vieze kookgeurtjes achter en ook ruik je minder dat we een kattenbak in huis hebben staan. En dat is nou precies waarvoor ik deze action geurbrander heb gekocht.

geurbrander action creatscents mijn mening

Prijs en verkrijgbaarheid

De CreaScents geurbranders zijn verkrijgbaar voor maar €7,95 bij Action in de winkel, of online op Bol.com. De geurbrander olie action die erbij hoort, is verkrijgbaar in verschillende geuren, per navulling fles van 750 ml betaal je €5,95. Maar je kunt het zo duur maken als je zelf wilt natuurlijk!

5x geurbrander tips (niet Action)

Mocht je nu niet gelukt zijn om de Action oliebrander op de kop te tikken, dan ben je wellicht toch opzoek naar nog een andere geurbrander. En daarom geef ik je hieronder een aantal tips:

5x geurbrander benodigdheden

Wil je nou langer plezier hebben van je geurbrander? Dan is het handig om hierbij meerdere geuren geurolie te kopen en een extra lont voor in de oliebrander

Ik vraag me af waarom jij een oliebrander of geurbrander gebruikt? Voor de heerlijke geur, voor het maskeren van geurtjes? Of wellicht omdat het erg leuk staat? Laat het me weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: