frisse fruittaart koekjes met vanille en cream cheese

frisse fruittaart koekjes

Ik maakte deze frisse fruittaart koekjes als variatie op de lettertaarten. Ze zijn makkelijk en snel om te maken en je geeft de saaie, simpele koekjes een fruitige twist. In principe kun je de bodem met ieder soort koekje maken, zolang de koekjes maar groot genoeg zijn om er wat fruit op kwijt te kunnen. Ik gebruikte jodenkoeken in combinatie met cream cheese. Hierdoor smaken de fruittaart koekjes lekker fris. Als je deze taartjes op tafel ziet staan, krijg je gewoon zin om ze op te eten. Ik deel hieronder met jullie het recept voor deze frisse fruittaart koekjes. Zodat ook jij je gasten of jezelf hiermee kunt verwennen!

Ik kwam op het idee om deze koekjes te maken, door de cijfer en lettertaarten die ik op Instagram tegen kwam. Super mooie koek taarten, maar totaal niet handig als je veel visite hebt. De taart is bij het aansnijden gelijk geruïneerd en de gasten… die vinden de taart maar lastig om te eten.

Ingrediënten frisse fruittaart koekjes

  • 18 joden koeken;
  • 200 gram roomkaas;
  • 75 gram suiker;
  • 1 eetlepel vanille extract;
  • 125 ml slagroom;
  • vers fruit naar keuze.

frisse fruittaart koekjes

Bereiding

In een kom meng je de roomkaas met een spatel met de suiker en vanille door elkaar.

In een tweede kom doe je de slagroom. Klop deze net zolang tot dat de slagroom goed stijf is geworden. Verdeel de slagroom beetje bij beetje met een spatel door het roomkaas mengsel. Klop niet, maar spatel het er door heen.

Neem een schone spuitzak en doe hier het cream cheese mengsel in. Leg de 18 joden koeken op een dienblad. En spuit op elke jodenkoek een aantal toefjes schuim, tot dat jij het idee hebt dat het genoeg. Uiteraard niet teveel, want het fruit moet er nog bovenop.

Was je fruit goed alvorens over de frisse fruittaart koekjes te verdelen. Ik gebruik: frambozen, blauwe bessen, aardbeien, kiwi, druiven, appel, abrikoos, kersen, granaatappel en bramen. Snij indien nodig het fruit en verdeel over de koekjes met cream cheese.

Als je de frisse fruittaart koekjes maakt, is het het beste om ze direct te serveren. Laat je ze een nacht staan… dan worden de jodenkoeken namelijk zacht en minder knapperig. Serveer je ze pas over een paar uurtjes? Dan kun je de cream cheese het beste in de koelkast bewaren en opspuiten net voor de visite komt.

Serveer deze makkelijke fruittaart koekjes in de middag bij een kopje thee of koffie. Als gebak op een verjaardag. Maar ze kunnen ook goed bij een zelf gemaakte high tea.

frisse fruittaart koekjes

Tip: Je maakt het extra leuk door eetbare bloemen toe te voegen. Deze geven je frisse fruittaart koekjes een speels en zomers effect.

Wat vind jij van deze frisse fruittaart koekjes?
Ga jij ze proberen te maken?

Zoek je nog meer koekjes of taart recepten?
Klik dan één van bovenstaande links.

14 Reacties

  1. april 10, 2018 / 10:39 am

    Ik vind ze zo enorm mooi! Het zijn net boeketten. Wat heb je dat prachtig gemaakt zeg!

  2. april 10, 2018 / 10:45 am

    Wat zijn ze mooi! Wat een ontzettend leuk idee.. Dit moet ik echt onthouden. Ziet er zo feestelijk uit.

  3. april 10, 2018 / 10:50 am

    OH wat ziet dat er mooi uit zeg. Bijna te mooi om op te eten. Toevallig komt er een maand vol jarigen aan, dus ja misschien dat ik dit wel ga maken. Bedankt voor de tip.

  4. april 10, 2018 / 5:05 pm

    Het ziet er echt overheerlijk uit ik ben bijna jarig dus misschien een leuk idee om te maken

  5. april 10, 2018 / 5:30 pm

    Ze zien er vrolijk en feestelijk uit en ook lekker met verse fruit. yum! Leuk idee om samen met de kids te doen.

  6. april 10, 2018 / 8:19 pm

    Oeh dat ziet er echt heeeerlijk uit zeg! En zo cute ook.

  7. april 11, 2018 / 8:17 am

    Wat creatief zeg! Ze zien er enorm leuk uit, bijna zonde om op te eten haha.

  8. april 11, 2018 / 1:10 pm

    mijn complimenten voor de decoratie en de taartjes! Wat is het mooi! Ik krijg gelijk honger!

  9. april 11, 2018 / 7:03 pm

    Ik vind ze echt zo belachelijk mooi! Bijna zonde om op te eten!

  10. april 12, 2018 / 10:10 am

    Oh dit is echt zo Instagramwaardig haha! Ziet er heerlijk uit meid! Ik ben alleen niet echt van het bakken zelf.

  11. april 12, 2018 / 10:45 am

    Het ziet er zo lekker en fotogeniek uit met al dat fruit! 🌸🌿

  12. april 13, 2018 / 6:07 pm

    Ze zien er heerlijk en erg mooi uit, erg leuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: