Gele vlekken onder je oksels | Waar komen ze vandaan en hoe voorkomen?

Gele vlekken onder je oksels | Waar komen ze vandaan en hoe voorkomen?

Gele vlekken onder je oksels zijn een veelvoorkomend probleem als je witte of lichte kleding draagt. Het is vervelend en het kan er onhygiënisch uitzien. Gelukkig zijn er eenvoudige stappen die je kunt ondernemen om deze gele vlekken te voorkomen en te verwijderen. In dit artikel vertel ik je wat gele vlekken onder je oksels veroorzaakt, en hoe je ze kunt voorkomen en behandelen.

Gele vlekken onder je oksels

Je bent lekker met de was bezig, als je alweer een kledingstuk tegen komt wat je wasmachine niet heeft kunnen schoonmaken. Vaak gaat het dan om lichtere of witte kleding, waarbij er vlekken onder de oksels zitten.

Wat veroorzaakt gele vlekken onder de oksels?

Gele vlekken onder de oksels kunnen worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder:

 • Zweet: Zweet bevat zouten en mineralen die kunnen reageren met de stoffen in antiperspiranten en deodorants. Dit kan leiden tot verkleuring van de huid en gele vlekken onder de oksels.
 • Antiperspiranten en deodorants: Antiperspiranten en deodorants bevatten soms alkalische stoffen die de pH-balans van de huid veranderen en kunnen bijdragen aan gele vlekken.
 • Synthetische kleding: Sommige stoffen in synthetische kleding, zoals polyester, kunnen de huid irriteren en de vorming van gele vlekken bevorderen.
 • Overmatig zoutgebruik: Overmatig zoutgebruik kan de huid uitdrogen en bijdragen aan de vorming van gele vlekken onder de oksels.
 • Verkeerd wasmiddel: Het gebruik van een verkeerd wasmiddel kan ook bijdragen aan gele vlekken onder de oksels. Sommige wasmiddelen bevatten enzymen die reageren met het zweet en deodorantresten, waardoor er gele vlekken ontstaan.

Tips om gele vlekken onder de oksels te voorkomen

 • Gebruik een aluminiumvrij antiperspirant: Antiperspiranten die aluminium bevatten kunnen de huid verkleuren en gele vlekken veroorzaken. Overweeg om een aluminiumvrij antiperspirant te gebruiken om deze vlekken te voorkomen.
 • Was je oksels dagelijks: Zorg ervoor dat u uw oksels dagelijks wast om zweet en bacteriën te verwijderen die kunnen bijdragen aan de vorming van gele vlekken.
 • Draag natuurlijke kleding: Kies voor kleding gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, in plaats van synthetische stoffen, om de kans op irritatie en gele vlekken te verminderen.
 • Beperk het gebruik van zout: Probeer uw zoutinname te beperken om de huid gehydrateerd te houden en de vorming van gele vlekken te voorkomen
 • Was je kleding op de juiste manier: Het is belangrijk om je kleding op de juiste manier te wassen om gele vlekken te voorkomen. Gebruik een wasmiddel dat speciaal is ontworpen om vlekken te verwijderen en vermijd het gebruik van wasverzachters. Was ook op de juiste temperatuur, te warm water kan de vlekken

Tips om gele vlekken onder de oksels te verwijderen

 • Gebruik azijn: Azijn is een natuurlijk product dat bekend staat om zijn blekende eigenschappen. Meng azijn en water in gelijke verhoudingen en breng het aan op de gele vlekken. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna af met water.
 • Gebruik witte azijn: Witte azijn is een andere natuurlijke oplossing voor het verwijderen van gele vlekken. Meng witte azijn en water in gelijke verhoudingen en breng het aan op de vlekken. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna af met water.
 • Gebruik baking soda: Baking soda is een andere natuurlijke oplossing voor het verwijderen van gele vlekken. Maak een pasta van baking soda en water en breng deze aan op de vlekken. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna af met water.
 • Gebruik citroensap: Citroensap bevat blekende eigenschappen die kunnen helpen bij het verwijderen van gele vlekken. Breng een beetje citroensap aan op de vlekken en laat het een paar minuten intrekken. Spoel het daarna af met water.
 • Gebruik wasmiddel voor witte kleding: Wasmiddel voor witte kleding is speciaal ontworpen om witte kleding op te frissen en gele vlekken te verwijderen. Voeg een beetje wasmiddel toe aan het waswater voordat u de kleding wast om de gele vlekken te verwijderen.
 • Gebruik een speciale vlekverwijderaar voor zweetvlekken: Zoals bijvoorbeeld deze van HG zweetvlekkenverwijderaar

Probeer bovenstaande tips uit om gele vlekken onder je oksels te voorkomen of te verwijderen. En voel je weer zelfverzekerd in je kleding.

Heb jij wel eens last van gele vlekken onder je oksels? En zo ja, wat is jouw ultieme tip? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: