Skincare | G.M. Collin city D-tox eye contour gel

G.M. Collin city D-tox eye contour gel

Nog niet eerder maakt in een gm collin review. Wel stond dit merk al een tijdje bij mij op de radar. Juist omdat een goede huidverzorging van essentieel belang is. Het G.M. Collin city D-tox eye contour gel zou super goed werken tegen (stads)vervuiling. En helpen bij een vermoeide oogcontour. Tijd om dit ook eens uit te gaan proberen. Ik vertel je vandaag alles over het merk en dit geweldige product! Lees je mee?

G.M. Collin

Dr. Lapinet, een gerenommeerde Parijse dermatoloog, pionierde in 1957 met het gebruik van collageenkorrels bij slachtoffers van brandwonden. Hij wilde hiermee hun huid te helpen genezen en herstellen. En dat lukte ook!

G.M. Collin is een echt familiebedrijf. En sinds 1991 worden alle GM COLLIN-producten, van concept tot creatie, ontwikkeld in het hoofdkantoor en in laboratoria in Montreal, Canada. 

Inmiddels heeft G.M. Collins voet gezet op Nederlandse bodem en gooit hoge ogen met de nieuwe City
D-Tox lijn. De lijn bestaat uit een verrijkend serum en een verfrissende gel voor de oogcontour. Een
onmisbaar tweetal en een ideale basis voor je opvolgende gezichtsroutine.

G.M. Collin city D-tox eye contour verpakking

G.M. Collin city D-tox eye contour gel

Wat zegt G.M. Collin zelf over het city D-tox eye contour gel

Geformuleerd met een innovatieve synergie van Citystem™, Filmexel® en een specifieke mix van peptiden, biedt deze ultrafrisse oogcontourgel de ultieme oplossing tegen vervuiling.  Met een unieke metalen applicator die een onmiddellijk verfrissend en verkoelend gevoel geeft, is het: Vermindert donkere kringen, wallen en het verschijnen van expressielijnen
Verfrist en verlicht de oogcontour. Hydrateert en vult de vochtbarrière van de huid aan

Het gm collin serum is dus ideaal als je last hebt van donkere kringen en wallen onder je ogen. Nou als mama met een klein kindje, heb je daar altijd wel last van toch? Daarom was ik enthousiast om dit product uit te proberen.

Verpakking

De verpakking van het G.M. Collin city D-tox eye contour gel is grijs met een gouden text opdruk. Op de zijkant vind je de gebruiksaanwijzing terug. En op de achterkant de ingrediënten.

G.M. Collin city D-tox eye contour applicator

Het gm collin serum zit in een tube met applicator. Wanneer je in de tube drukt en er product uitkomt, vloeit dit over de kop van de applicator heen. Waardoor je de achterkant van de applicator kunt gebruiken om het serum in te masseren. Ideaal als je het mij vraagt!

G.M. Collin city D-tox eye contour applicator

Zelf vind ik dit fijn werken, want zo komen er ook geen bacteriën bij het product, nog bij je ogen. Wel heb ik het idee dat je met de tube meer product gebruikt, dan wanneer ik het bijvoorbeeld met een kwastje of een andere applicator zou aanbrengen. Een ander voordeel is dat hij super geschikt is voor het gebruik op vakantie of als je veel onderweg bent.

actieve ingrediénten g.m. collin ooggel

Actieve ingrediënten

Belangrijke actieve ingrediënten die ik graag uitlicht zijn: Citystem maakt de huid zacht en glad en verfijnt de huidstructuur. Helpt mee-eters minder zichtbaar te maken, waardoor de huid stralend en gezuiverd blijft. 

Filmexel: een gepatenteerde technologie van een interpenetrerend biopolymeernetwerk, vormt een resistente, flexibele en niet-afsluitende film op de huid. Het is een extract afkomstig van rode algen dat rijk is aan melksuikerpolysaccharide, galactan genaamd. Volgens de fabrikant kan het de telosomische eiwitexpressie stimuleren en zo de verkorting van telomeren beperken.

Telomeren zijn als de plastic uiteinden aan het uiteinde van schoenveters: ze geven een beschermend uiteinde aan de DNA-strengen. Hiermee wordt de levensduur van de huidcellen behouden en het verouderingsproces van de huid vertraagd.

Magnolia schorsextract: Magnoliaschorsextract is een van de krachtigste ingrediënten tegen rimpels Het extract wordt verkregen uit de bast van de Magnolia officinalis-plant en bevat grote hoeveelheden organische verbindingen magnolol en honokiol, waarvan wordt gezegd dat ze tot 1000 keer krachtiger zijn in antioxidanten dan vitamine E. De ontstekingsremmende eigenschappen van magnolol en honokiol helpen ook effectief om de activering van NF-KB, een belangrijke facilitator bij veroudering en chronische ontstekingsprocessen, te bestrijden en te remmen. Daarnaast heeft het antioxiderende en antibacteriële eigenschappen, wat helpt om vrije radicalen te neutraliseren en het verouderingsproces te vertragen. 

Acetyl: Een multifunctionele antioxidant die een rol speelt bij het vervagen van huidverkleuringen. Ook bekend om huidkalmerende eigenschappen te bieden Een voorloper van hyaluronzuur (wat betekent dat het de huid helpt om op natuurlijke wijze haar eigen HA aan te maken). Kan synthetisch worden geproduceerd om veganistisch te zijn versus pure acetylglucosamine is meestal afgeleid van schaaldieren

Acetylhexapeptide-5 en 8: Staan bekend om het verminderen van de zichtbaarheid van rimpels. En hun hydraterende werking.

swatch G.M. Collin city D-tox eye contour

Swatch

Hierboven zie je een foto van mijn oogcontour waar het gm collins serum op is aangebracht. De fijne lijntjes lijken minder te zijn geworden. En de huid rondom mijn ogen voelt rustiger aan. Vooral onder mijn ogen zie je duidelijk verschil qua kleur. En ik voel het ook.

Gebruiksaanwijzing

Gebruik de G.M. Collin city D-tox eye contour gel tweemaal daags ’s ochtends en ’s avonds. Zorg dat het gebied rond je ogen gereinigd is met gezichtsreiniger. En breng een kleine hoeveelheid aan door in de tube te drukken. Draai de tube om, om dit vervolgens uit te smeren met de gebolde kant. Masseer het product met het ronde bolletje zacht onder de ogen in.

Mijn mening

Zodra je het G.M. Collin city D-tox eye contour gel aanbrengt voel je direct dat het gebied rondom je ogen meer gehydrateerd wordt. Mijn ogen voelen lichter aan en het oogserum verfrist en verkoeld ook. Heerlijk als je een nachtje hebt doorgehaald. Of het nu is om te stappen of met kids. Of dit nu op langer termijn echt iets doet vind ik lastig te zeggen. Als ik het product aanbreng heb ik wel het idee dat ik minder last heb van fijne lijntjes en rimpels rondom mijn ogen. Dit is ook wat het product beloofd.

Al met al vind ik dat je je huid moet blijven verwennen. De actieve stoffen die als ingrediënt vermeld worden zijn, goede stoffen die je huid niet irriteren en echt wat doen voor je huid. Dat vind ik super! Ik denk dat je in deze gm collin review wel terug kan lezen dat ik enthousiast bent over deze ooggel.

Prijs en verkrijgbaarheid

De G.M. Collin city D-tox eye contour gel is verkrijgbaar via E-bay voor een prijs van € 62,95. Wil je meer informatie over deze ooggel? Kijk dan op de website van M.G. Collin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: