Shop Koken en tafelen

BK Wokarang
Kitchenaid Artisan
bosch ergomix
Cosy&Trendy
Tefal
Peugeot
Bialetti
Magimix
De Longhi
Bodum
Jamie Oliver
Gefu
Joseph Joseph

Halloween koekjes recept

Halloween koekjes recept

Deze halloween koekjes op basis van havermout zijn lekker knapperig aan de buitenkant en iets zacht van binnen en bovendien voedzaam en natuurlijk gezoet. Een welkome variatie op al die traditionele halloween zoetigheid. Ik leg je uit hoe je dit Halloween koekjes recept zelf maakt. Kijk je mee?

Halloween koekjes recept

Deze halloween koekjes zien er niet alleen heel erg eng uit. Ze smaken ook nog eens schrikbarend lekker. Ik vertel je hieronder wat je nodig hebt voor het Halloween koekjes recept, om 24 van deze lekkere koekjes te maken!

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • oven

Ingrediënten Koekjes

  • 6 eieren
  • 8 eetlepels boter
  • 450 gr havermout
  • Snuf bakpoeder
  • Snuf zout
  • 150 gr meel
  • 10 eetlepels honing
  • Snuf kaneel
  • 80 gr amandelen

Ingrediënten versiering

Bereiding

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 200° graden.
  2. Neem een bakplaat en bekleed deze alvast met bakpapier.
  3. Neem hierna een pan en smelt hierin de boter op het vuur.
  4. Neem een kom en klop hierin de 6 eiren los. Voeg hier een snufje kaneel aan toe, de honing en het zout.
  5. Verdeel nu de havermout over dit mengsel en roer erdoor.
  6. Voeg nu het meel en de bakpoeder toe en 6 eetlepels van de gesmolten boter.
  7. Kneed nu alles tot een samenhangend geheel.
  8. Vorm er met je handen balletjes balletjes van en druk die plat op je hand.
  9. Leg ze op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de koekjes nog met een klein beetje extra gesmolten boter.
  10. Bak de havermoutkoekjes ca. 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Tip: als het beslag erg plakt aan je handen, maak ze dan iets vochtig. Zo kun je makkelijker de bolletjes maken.

Halloween koekjes recept

Halloween koekjes versieren

Gebruik een chocolade stift om de mond en ogen te maken op de koekjes. Je kunt ook een beetje gesmolten chocolade in een plastic zakje doen en een hele kleine punt van een hoekje afknippen en dit als stift gebruiken.

Nu gaan we de witte icing maken. Meng hiervoor de poedersuiker met een paar druppels water tot een dik wit glazuur. Doe deze in een zakje en knip een puntje er af en gebruik dit als spuitzakje om de ogen en tanden op de koekjes te maken.

Halloween koekjes recept

Bewaar advies: Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel maximaal ca. 4 dagen.

Wat vind jij van dit halloween koekjes recept? Ga jij ze ook nog maken voor halloween? Of misschien gewoon om zo te eten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: