Handig | Hanglampen en lightswing

We wonen inmiddels al een tijdje in ons huis, maar hadden nog geen mooie lampen boven de eettafel. We kozen uiteindelijk voor koperkleurige hanglampen en lightswing. Maar vonden het moeilijk om te kiezen. Heel veel kleine lampen, of juist één grote? Lees verder…

Lampen als onderdeel van je interieur

Lampen mogen het middelpunt van jouw huis zijn! Hierdoor is verlichting een onderdeel van het interieur geworden, net als meubels en accessoires. In een rustig interieur kun je grote gebaren maken. Je kunt hierbij ook wel zeggen: ‘less is more!’ Hoe groter, hoe opvallender. Maar hoe maak je nou eigenlijk een statement binnen jouw interieur?

Eén , twee of meer lampen?

Door bijvoorbeeld te kiezen voor de hanglamp van Riva, de Lucide. Je kunt één hele grote lamp ophangen als eyecatcher, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld twee lampen zoals wij hebben gedaan. De Lucide is verschillende afmetingen beschikbaar: 35 cm, 50 cm en 75 cm. Ook is de Lucide verkrijgbaar in verschillende kleuren: wit, zwart en koper.

Koperen lampen

koperkleurige hanglampen en lightswing

Koperen lampen zijn helemaal de trend van dit moment en zo lieten ook wij ons verleiden om te kiezen voor koper. Een trendy eyecatcher met een warme uitstraling, die getuigt van karakter en helemaal past bij al onze koperen accessoires.

Eigenlijk vonden we de Lucide niet alleen mooi voor boven de eettafel, maar we waren zo enthousiast dat we hem ook best hadden kunnen ophangen in de hal of de slaapkamer.

Dimbaar licht?

koperkleurige hanglampen en lightswing

Wel is over nagedacht als je een lamp koopt, dat je er ook rekening mee moet houden of je het licht wilt kunnen reguleren? De lucide kun je gebruiken in combinatie met een dimmer, zodat je zelf de hoeveelheid licht kunt bepalen.

Lightswing

koperkleurige hanglampen en lightswing

Waar we alleen niet over hadden nagedacht is het feit, dat als we ooit in de toekomst onze tafel zouden omdraaien of zouden verschuiven de lampen natuurlijk vast zaten. Best handig in de zomer, als je de deuren open hebt bijvoorbeeld?

Na wat surfen op internet kwamen we al snel uit bij de Lightswing. Een handig ophangsysteem waarmee je 1 of 2 hanglampen eenvoudig aan het plafond kunt hangen maar ook weer met één beweging kunt verplaatsen. Je bevestigt de Lightswing over het bestaande lichtpunt in het plafond en je klikt je hanglamp eraan. Door te draaien en te schuiven kan je lamp steeds verplaatst worden binnen een diameter van 160 cm. De lightswing is geschikt voor de meeste hanglampen tot max. 3,5 kilo.

Onze eethoek is nu voorzien van twee super stoere koperkleurige hanglampen en lightswing,
waarmee we alle kanten op kunnen!

Wat voor kleur/stijl lampen heb jij in huis hangen? En zou jij een lightswing gebruiken?

5 Reacties

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 10, 2017 / 9:36 am

   Het systeem is zeker handig wel wat aan de prijzige kant, maar zeker het bedrag waard!

 1. John
  mei 8, 2017 / 3:22 pm

  Wow! Echt gaaf en super slim.

 2. juli 10, 2017 / 8:51 am

  IK heb witte kroonluchters hangen. Koper vind ik heel warm. Maar moet je dat nou ook poetsen? Dat lijkt me minder leuk.

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 10, 2017 / 9:32 am

   Ze hangen nu inmiddels al een halfjaar geloof ik. En ik heb tot nog toe nooit hoeven poetsen. Als je ze met vette vingers aanraakt natuurlijk wel.Ik denk dat het niet echt koper is, maar gewoon het kleurtje koper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: