Hoe werkt een wimperserum?

hoe werkt een wimperserum

Mooie lange en volle wimpers, wie wil dat nou niet? Je kunt aan de slag gaan met nepwimpers, magneet wimpers, mascara en zelfs wimperextensions gebruiken. Een wimperserum kan ook uitkomst bieden. Wil je weten wat het precies is. En hoe werkt een wimperserum? Ik vertel het je…

Wimperserums

Je hebt er vast wel eens van gehoord: wimperserums. Zo niet? Ga dan achterover zitten en lees vooral verder. Een wimperserum mag echt niet ontbreken in je beauty routine. Zeker niet als je houdt van volle en lange wimpers. Hieronder vertel ik je wat een wimpersum is, hoe een wimperserum werkt en wat de voordelen van een wimperserum zijn.

Wat is een wimperserum?

Een wimperserum is een serum die de groei van je wimpers stimuleert. Het geheim is dat er een groeimiddel in zit, wat stimulerend werkt op de haargroei. Je brengt het serum heel gemakkelijk aan, op je wimpers. Je kunt het dagelijks gebruiken of eens in de paar dagen. Bij de meeste wimperserums zie je vaak na een week al resultaat

Wat doet een wimperserum?

Naast groei stimuleren bevatten wimperserums ook vaak ingrediënten waardoor de wimpers grondig verzorgd en geconditioneerd worden.

Tip:

droom jij naast volle wimpers ook van volle wenkbrauwen? Probeer het beste wimperserum voor jouw wimpers dan ook eens uit op je wenkbrauwen.

Er bestaan ook speciale serums speciaal gericht op je wenkbrauwen. Maar dat is voor een ander artikel.

Hoe werkt een wimperserum?

hoe werkt een wimperserum? De actieve stof die in de meeste wimperserums zitten is prostaglandine. Er zijn verschillende soorten prostaglandines, waarvan BimatoprostEthylcloprostenolamide of Isopropyl Cloprostenate het meeste voorkomen in wimperserums. Deze stoffen zorgen ervoor dat je mooiere, langere en vollere wimpers krijgt.

Hoe een wimperserum precies werkt? Laten we bij het begin beginnen. Je wimpers hebben net als de haren op je hoofd een haarcyclus. Ze worden ontwikkeld in het haarzakje en vallen dan na verloop van tijd weer uit. En er groeit weer een nieuw wimperhaartje.

Voordelen van een wimperserum

Hieronder vind je alle voordelen van een wimperserum nog eens op een rij:

  • Wimpers worden gehydrateerd en geconditioneerd.
  • Wimpers voelen steviger aan.
  • Wimpers breken minder snel af.
  • Wimpers voelen flexibeler aan.
  • Wimpers zien er voller uit
  • Wimpers zien er langer uit.

Wimperserum hoe lang gebruiken?

Wanneer zie je resultaat met een wimpersum? En hoelang moet je het dan gebruiken? Omdat de wimpercyclus dus 12 weken is, is het belangrijk bij het gebruiken van een wimperserum om dit ook 12 weken of net iets meer te gebruiken. Want dan heb je bij het stimuleren van de haargroei, optimaal resultaat.

Dus het antwoord: Je zou na 12 weken gebruik al verschil moeten zijn. Omdat niet elk haartje dezelfde haar groeicyclus heeft, zou ik je aangeven het 6 maanden te gebruiken (24 weken). Pas dan zie je echt optimaal resultaat.

Wanneer wimperserum aanbrengen?

Je kunt het beste het wimperserum aanbrengen voor het slapen gaan. Zo heeft het wimperserum een lange tijd (de hele nacht) om zijn werk te doen.

Hoe vaak wimperserum aanbrengen?

Dit ligt aan het advies van het wimperserum merk dat je gebruikt. Vaak is 1x per dag wimperserum aanbrengen voldoende om de wimpers optimaal te laten groeien. Sommige merken bevelen aan om het serum twee maal daags aan te brengen.

Hoe wimperserum aanbrengen

Hoe wimperserum aanbrengen?

Het gemakkelijkste is om het aanbrengen van een wimperserum te integreren in je beauty routine voor de avond. Haal eerst alle make-up weg met een make-up remover. Reinig je gezicht met een gezichtsreiniger. Breng je skincare aan. Nu breng je langs de wimperrand het wimperserum aan. Zorg ervoor dat je het wimperserum niet in aanraking komt met je ogen.

Waar let je op bij de keuze van een wimperserum?

1. Let er op dat het product is getest door dermatologen en/of oogartsen

In het verleden waren er meerdere wimperserums die ingrediënten bevatten met andere bijwerkingen dan alleen de wimpers laten groeien en voller laten ogen. Let er dus op als je een wimperserum koopt hoe het wimperserum werkt. Wat zijn de actieve ingrediënten? En is het product getest en goedgekeurd door dermatologen en/of oogartsen. Je wilt geen ongewenste bijwerkingen.

2. Bekijk de ingrediënten die het wimperserum bevat

Lees jezelf in en let goed op de ingrediëntenlijst. Dit geeft je een goed beeld van de werking van het wimperserum en wat je van het resultaat kunt verwachten.

3. Is het wimperserum op waterbasis?

Draag je contactlenzen, wimperverf en/of wimperextensions? Dan kan het belangrijk zijn om te checken of het wimperserum op waterbasis is. Zo weet je zeker dat het niet je contactlezen of wimpersextensions aantast.

Zie je na een aantal weken nog geen resultaat? Probeer dan eens af te wisselen met verschillende veilige wimperserums, zo ontdek je welk wimperserum het beste werkt voor jouw wimpers!

Na het lezen van dit artikel weet je hoe een wimperserum werkt. En wanneer je het moet aanbrengen.

Wil je graag een wimperserum uitproberen? Kijk dan eens hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: