Restaurant Locanda opende afgelopen zomer haar deuren in de Amsterdamse volksbuurt, de Jordaan. Samen met zijn partner Riccardo Bandi, runt Tomasso Maggi dit pracht restaurant. En of je betoverd wordt met Maggie. Zou het hem in de achternaam zitten?

In restaurant Locanda worden alleen authentieke, vers bereide Italiaanse gerechten geserveerd. Waardoor je even het gevoel hebt in Italië te zijn!  Chef Bernardo Constatino draait zijn hand niet om voor een lasagnetta of een melanzane alla parmigiana. Geen ingewikkeldheden, maar gewoon simpel Italiaans eten op zijn best.

De naam: Locanda

Locanda betekent vertaald ” herberg “. Van oudsher gaf een herberg garantie voor simpel eten, gemaakt van de beste lokale ingrediënten. De reizigers stopte graag bij een herberg om wat te eten en de nacht door brengen. Er heerste vaak een huiselijke en familaire setting.

Hotspot: Restaurant Locanda - interieur

Interieur

Het restaurant zo ingericht dat iedereen kan genieten van een ontspannen, zorgelooze sfeer tijdens een diner. Het interieur is verzorgt doorMezzo Atelier. Wat mij betreft een moderne, simpele en sfeervolle Italiaanse bistro uitstraling.

Hotspot: Restaurant Locanda - mozarella

Menu

Als je bij restaurant Locanda eet, proef je direct de kwaliteit van verse, authentieke producten terug in de gerechten. De ingrediënten worden twee maal per week uit Italië aangeleverd.  De kaart barst van de Italiaanse specialiteiten en heerlijkheden.

Denk aan risotto mantecato, cotoletta alla torinese al camino ’scabin style’ en natuurlijk mag een onweerstaanbare tiramisu als toetjeniet ontbreken.

Hotspot: Restaurant Locanda - food

En ben je een echte wijn of cocktail liefhebber? Ook dan ben je hier aan het juiste adres! De kaart biedt een grote verscheidenheid aan wijnen , maar bevat ook cocktails.

Hotspot: Restaurant Locanda - Cocktails

Onder de wijnen zijn alle grote Italiaanse namen vertegenwoordigd. Veel van deze wijnen zijn nergens in Amsterdam te vinden. De wijnen worden rechtstreeks van kleine, Italiaanse wijnmakers geïmporteerd. Daarnaast kan het personeel je de perfecte wijn aanbevelen bij het gekozen gerecht.

Hotspot: Restaurant Locanda

De kwaliteit van het eten is uitstekend! Je kunt hier heerlijk en ongedwongen Italiaans tafelen tot in de late uurtjes… Een echte aanrader!


Meer informatie

Adres:
Eerste Anjeliersdwarsstraat 6,
1015 NR Amsterdam   Openingstijden: 
Di t/m zondag geopend van 17:00 – 00:00.
maandag gesloten.   Telefoon:020 423 3911


Hou jij van Italiaans eten?
Wil jij ook eens eten bij Hotspot: Restaurant Locanda?

Ben je opzoek naar meer Hotspots waar je lekker kunt eten?
Bekijk dan ook de andere Hotspots die ik speciaal voor jou selecteerde.