15 opmerkingen die ik als blogger vaker te horen krijg…

opmerkingen die ik als blogger vaker te horen krijg

Bloggen is het leukste dat er is. Ik blog nu ruim 2,5 jaar en ik zou niet meer zonder kunnen. Het is mijn passie en hobby  geworden en ik heb er super veel van geleerd. En leer nog steeds elke dag weer wat bij. Ik krijg vaak complimentjes over mijn blog, maar er zijn ook opmerkingen die ik als blogger vaker te horen krijg die niet altijd even leuk zijn!

Ik zag bij een aantal van mijn blog collega’s verschillende opmerkingen voorbij komen: . En bedacht me dat ik zelf ook vaak opmerkingen krijg, waar ik niet altijd even blij mee ben. Denk hierbij aan reacties van je omgeving, bedrijven, of zelfs andere bloggers. Ik krijg ze binnen via de e-mail, telefoon, op social media of direct van een persoon. Een hoop opmerkingen passeren geregeld de revue en misschien als ik geen blogger zou zijn, zou ik ze zelf ook wel hebben gesteld.

Hieronder 15 opmerkingen die ik als blogger vaker te horen krijg…

 1. “ Dat heb je zeker gekregen voor je blog hé? Ja, dat dacht ik al. Jij hebt ook altijd geluk! ” — Soms ontvang ik inderdaad dingen voor mijn blog, maar niet alle producten zijn gekregen. Ik koop geregeld een hoop producten of gadgets zelf en al zou het wel gekregen zijn… ik werk er dagelijkse hard voor! Bij alle blogs die ik schrijf over producten die ik heb gekregen staat er netjes een disclaimer, deze producten heb ik opgestuurd gekregen.
 2. “ Dus jij verdient geld met je blog? Krijg je dan voor elke blog betaald? ” — Was het maar zo’n feest! Dan kon ik mijn vaste baan wel opzeggen en zou ik nu rijk zijn! Ik verdien inderdaad een zakcentje bij met mijn blog, maar zeker niet met elk artikel. De artikelen waarbij dit zo is zijn aangeduid als gesponsord, zodat jullie kunnen zien om welke producten het gaat.
 3. “ Beste ” Me-licious”, wij van bedrijf … vinden jouw blog geweldig en hebben echt een win-win situatie voor je ” —
  Uhm ik wist niet dat ik Me-licious heette? Misschien even de aanhef aanpassen en de blog lezen alvorens bloggers mailtjes te sturen.
 4. “ Dat etentje wordt zeker gesponsord door de opdrachtgever? ”  — Als ik lekker een avondje uit eten ga, kan dat ook zijn zonder dat ik een opdracht heb of gesponsord wordt. Het is gewoon lekker om zo nu en dan te relaxen!
 5. “Met twee banen hou je toch geen tijd meer over voor hobbies? ”  — Dat klopt zeker weten. Maar als je gepassioneerd bent in wat je doet, dan is het toch een hobby?
 6. “ Dus jij doet net zoiets als “Beautylab” en “Beautygloss” ? ” — Uhm… nou ja ik heb inderdaad ook een blog. Maar kan mezelf zeker niet meten aan deze twee grote namen. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de bloggers wereld en om nou te zeggen dat iedereen mij kent? Hoe bedoel je ik leg de lat gelijk hoog!
 7. “ Een artikeltje schrijven, dat kan niet zo moeilijk zijn toch? ” — Veel mensen hebben geen idee wat er bij het bloggen komt kijken. Het is niet alleen een tekst schrijven, maar ook zorgen dat deze voor Google goed vindbaar is via SEO. Het maken en bewerken van goede foto’s. Dagelijks meer dan 2,5 uur stoppen in het verbeteren en continueren van je blog. En daarnaast nog eens in de week een video opnemen en editen… uhm super easy!
 8. “ Waar kan ik het artikel kopen op Me-licious? ” — Me-licious is een blog een platform, een community. Hier deel ik reviews over producten en nee ik verkoop ze niet. Als je wilt weten waar de producten vandaan komen lees dan de review. Want juist dat is waarvoor ik ze schrijf…
 9. “ Wacht! Moet je geen foto maken voor je blog? ” — Soms ga je ergens wat eten en ziet het eten er geweldig uit. De mensen om je heen weten dat je blogt dus vragen het automatisch. Moet ik niet even wachten met eten. Hé wat doet je! Je kunt toch niet zomaar beginnen met eten zonder een foto te nemen! Uhm ik ben niet elke seconde bezig met mijn blog. Soms heb je een moment van ontspanning nodig!
 10. “ Een artikeltje meer of minder vinden je volgers echt niet erg hoor! Dan gooi je er morgen toch weer eentje online? Kom chillen… ” — Gefrustreerde vrienden, kennissen of familie die vind dat je een blog artikeltje ook wel later online kan gooien. Ze snappen niet dat je een afspraak hebt met je volgers om op bepaalde dagen artikelen online te zetten… Ik vind mijn geloofwaardigheid als blogger erg belangrijk, vandaar dat het soms work before pleasure is ;)
 11. ” Wou dat ik de hele dag een beetje op social media kon surfen en dit mijn baan kon noemen! “ — Er is een verschil tussen het kijken of reageren op sociale media en het uitzetten van een strategie of focussen op groei. Als jij de hele dag door je newsfeed wil scrollen go ahead, maar dat is niet wat een blogger doet!
 12. “ Ik heb je geliked/ gevold kan je me terug volgen? ” — Ik volg mensen om omdat ik oprecht geïnteresseerd bent in de unieke content die ze creëren. Niet omdat men een like/follow verwacht in return!
 13. “ Goede dag, kan ik adverteren op je blog? Ik kan je 15 euro geven voor een een banner-ad voor een heel jaar. Zo hebben we er beide wat aan! ”  —  Op dit soort e-mailtjes reageer ik niet eens serieus. Als jij mij niet serieus neemt als blogger, waarom moeite doen? Ik heb daarvoor een mooie knop op mijn toetsenbord die “Delete” heet. Die gebruik ik dan!
 14. “ Blogs zijn helemaal uit iedereen doet tegenwoordig aan vloggen.” —  Influencer marketing staat op een hoogte punt en 86% van de vrouwen checkt hun sociale netwerk voordat ze iets kopen. 71% van de consumenten kopen eerder iets als het wordt aanbevolen door een blogger of op social media.
 15. “ Waarom moet je altijd overal waar we zijn foto’s maken of filmen? Aaghr! ” —  Omdat ik als blogger en vlogger een band heb opgebouwd hebt, is het belangrijk te laten zien waar ik ben en wat ik mee maak. Lastig te begrijpen voor mensen die niet dagelijks met hun social media strategie of blog bezig zijn… but true!

Ik kan zo nog wel even door gaan met de opmerkingen, maar ik denk dat je met deze opmerkingen die ik als blogger vaker te horen krijg een aardig beeld hebt.

Van welke opmerking wordt jij
als blogger moe om deze telkens weer te horen?
En wat is de meest gekke/ stomme vraag
die je ooit hebt gekregen?

Meer blogtips lezen?
18 apps die elke blogger moet hebben
Zo maak ik mijn blogfoto’s
Blog aanbieding die je als blogger beter kunt afslaan!
Je Instagram bio font veranderen doe je zo
Achter het scherm & Nieuwe Camera – Canon EOS 750D
Bluetooth remote shutter voor je telefoon

7 Reacties

 1. oktober 1, 2017 / 8:46 am

  Ik herken er wel sommigen! Ik kreeg in het begin vooral te horen “en leest dat dan ook iemand of?”. Ik had toen al best wat views en ik vond dat zo beledigend hahah. Gelukkig is dat nu meestal veranderd naar “ik las op je blog…”.
  En inderdaad, de niet bloggers schatten de tijd die je erin moet steken toch meestal ruim verkeerd in!

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 2, 2017 / 1:42 pm

   Ja zonde hé! En soms ook jammer dat mensen niet beseffen dat je het ook echt als beroep naast je eigen baan kunt doen… ze denken dat je er maar een beetje bij beunt ofso?

 2. oktober 1, 2017 / 6:59 pm

  Haha, sommige punten zijn erg herkenbaar! Tommy is er inmiddels al aan gewend dat er eerst een foto gemaakt moet worden voordat hij de verpakking van iets mag open maken :)

 3. november 14, 2017 / 1:18 pm

  Sommige punten zijn echt heel herkenbaar! Hier word van veel eerst een foto gemaakt voor de jongens het pen mogen maken haha. Ze weten al niet beter en vragen zelf ‘Ga je hier een blog overschrijven’ als ze iets maken of doen. Waar ik me aan erger zij de reacties. O dus je krijgt er af en toe voor betaald? Nou dan ga ik ook maar een blog beginnen. Ja joh je hebt helemaal gelijk. Alsof ik er niet 24/7 mee bezig ben.

  • Mariëlle
   Auteur
   november 14, 2017 / 7:34 pm

   ja veel mensen zien niet welke effort je er in stopt en denken dat iedereen dit kan, maar je moet wel een hoop geduld / standvastigheid hebben om dagelijks te bloggen. Dat je er voor al die moeite die je erin stopt af en toe ook wat uitkrijgt, ja dat vinden ze maar raar, want bij hun komt toch ook niet alles aanwaaien? hahah dat zei iemand letterlijk tegen me. Niks van aantrekken, maar soms wel jammer…

 4. februari 22, 2018 / 2:23 pm

  Herkenbare opmerkingen! Niet iedereen weet precies wat bloggen inhoudt, dat blijkt wel uit deze opmerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: