18 apps die elke blogger moet hebben

18 apps die elke blogger moet hebben

Artikelen schrijven, blog foto’s maken, social media berichten inplannen, onderzoek doen; het bijhouden van een blog kost een hoop tijd! Om ervoor te zorgen dat jij als blogger bepaalde taken slimmer, sneller en makkelijker kan doen, deel ik vandaag 18 apps die elke blogger moet hebben! Dit zijn handige apps die ik zelf gebruik voor mijn blog en waarvan vind en denk dat elke blogger ze zou moeten hebben. Dus wil jij je dag ook makkelijk starten? En zo efficiënt, slim en snel mogelijk bloggen? Dan moet je deze apps zeker even bekijken, want wie weet zit er meerdere apps bij die je nog heel niet kent of gebruikt ;)

1. Google Analytics APP

De eerste tip die voor jullie heb is de Google Analytics app, natuurlijk kun je deze op je desktop bekijken, maar ben je on the go en wil je even snel wat nakijken? Lekker op vakantie en toch je statistieken bij de hand hebben? Dan is deze app toch wel erg handig! Normaal gesproken kijk ik eens per maand uitgebreid naar mijn statistieken, maar soms geeft het me een lekker gevoel om ze even tussentijds te checken. Hoe een bepaald artikel het heeft gedaan bijvoorbeeld? Altijd leuk!

18 apps die elke blogger moet hebben

2.Gmail APP

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn e-mail gewoon op mijn privé telefoon te zetten. handig want, zo ben ik er altijd op tijd bij als ik mails krijg over perslanceringen of samenwerkingen. Nee, ik zit echt niet de hele dag te lezen hoor…  In mijn werk pauze sorteer ik ze gewoon en zo weet ik welke e-mail kunnen wachten en welke gelijk aandacht nodig hebben. Deze e-mail pak ik dan eens in de avond op. Ook zet ik vlaggetjes bij mijn e-mails. Super handig zo weet ik of ik al geantwoord heb (geel vlaggetje) en nog antwoord terug verwacht. Een e-mail slecht is ter info (groen), of een persbericht waar ik bijvoorbeeld nog wat mee wil doen (paars). Zo heb ik handige lijstjes, die me veel tijd besparen en geen bulk aan e-mail waardoor ik het overzicht kwijt ben. Hiervoor gebruik ik zelf de Gmail app, maar je kunt natuurlijk een ook een andere app gebruiken, zoals outlook bijvoorbeeld.

3. ADSENSE APP

Gebruik je Google Adsense op je blog? Dan is het leuk om af en toe te spieken hoeveel je ermee verdient. Met deze app is dat super makkelijk; zodra je de app opent, zie je meteen wat je vandaag, gisteren, deze maand, vorige maand en in over de hele looptijd van je deelname hebt verdiend.

18 apps die elke blogger moet hebben

4. Evernote

Ik gebruik evernote om snelle klad notities te maken. Handig want, soms loop ik ergens en kom ik spontaan op een idee. Meestal zet ik wat steekwoorden neer waardoor ik dit later weer begrijp, of een foto van het geen me heeft geinspireerd want ook dat kan met evernote. En als ik te lui ben? Dan maak ik gewoon een spraakmemo die ik later terug luister. Evernote kun met de webversie ook op je computer openen. Ik vind het ideaal. En voor degene die wekelijks mijn recepten lezen? Nou die maak ik dus allemaal hierin!

5. WUNDERLIST

Wunderlist één van mijn favoriete apps. Nog niet zo heel lang hoor, want ik gebruik deze app ook pas een halfjaar. Maar sinds ik hem gebruik, kan ik niet meer zonder. In de Wunderlist app kun takenlijsten maken, die je per dag, week, maand of onderwerp kunt sorteren. Het fijne vind ik dat je taken kunt afvinken, als een soort van todo list. Ik gebruik deze app vooral om wekelijks te plannen wat ik nog voor mijn blog moet doen. Zo probeer ik foto’s van producten te bundelen en één keer te maken. Het bewerken doe ik meestal ook in één keer, evenals het schrijven en optimaliseren van de blogteksten. En wat extra fijn is: Je kan de app synchroniseren met je computer. Zo heb je altijd en overal toegang tot je eigen planning voor die dag, week of maand. Dat is nog eens tijdbesparend en efficiënt werken.

6. DROPBOX

Soms krijg ik bestanden toegestuurd, bedenk ik een tekst waar ik later wat mee wil doen. Natuurlijk kan ik dit in Evernote doen, maar op de een of andere manier vind ik het gebruik van dropbox ook erg fijn. Voor bijvoorbeeld persbestanden of voor onbewerkte foto’s waar ik nog wat mee wil in canva (waarover straks meer) bijvoorbeeld. Foto’s die ik niet kwijt wil raken ook die zet ik in dropbox. Wat zo fijn is aan de Dropbox app, is dat als een documentje van je mobiel naar Dropbox upload, het binnen één minuut ook weer p je computer staat en je er meteen mee verder kan. Zó makkelijk! Wanneer je geen Evernote of Dropbox werkt en veel met Google apps gebruikt, kun je hier natuurlijk ook Google Drive voor gebruiken.

7. Feedly

Heb je net als ik veel interessegebieden, maar altijd te weinig tijd om van de laatste nieuws en weetjes op de hoogte te blijven? Met Feedly kun je op een efficiënte manier, altijd en overal je favoriete content lezen. Het principe is eenvoudig: je voegt de feeds van je favoriete websites, blogs en andere bronnen toe aan Feedly. Eenmaal aan je feed toegevoegd hoef je deze bronnen zelf niet meer te bezoeken. Ken je dat stemmetje, dat zegt:’ Wat was het adres van die leuke blog ook al weer’ ? Np, je ontvangt alle updates van je favoriete blogs en websites in de Feedly RSS-reader. Feedly is een snelle, makkelijke en gratis RSS-reader waarmee je dus veel tijd bespaart. Ik gebruik hem niet voor alle webistes, hoor dus wees niet bang dat jullie bezoekers mislopen. Alleen voor degene waarvan ik de url of naam te moeilijk vind en steeds aan het gissen ben ;) Wil je ook gebruik maken van Feedly? Je download hem hier.

8. Pocket

Wil je geen gebruik maken van een RSS reader, maar gewoon een website,  gevonden artikel, filmpje of link opslaan om later te bekijken? Dan is Pocket de app voor jou! De items worden gesynchroniseerd naar je telefoon, tablet en computer, zodat je ze op elk moment, en zelfs offline kunt bekijken. Pocket werkt vanaf je computer of vanuit Safari, e-mail of je favoriete apps, zoals Facebook, Twitter, Flipboard en Feedly. Wat Pocket fijn maakt is dat je snel nieuwe content kunt ontdekken, door persoonlijke aanbevelingen van mensen die je volgt. Vooral dit laatste vind ik erg fijn. Daarnaast kun je zelf ook content die je hebt opgeslagen aanbevelen, zodat jouw vrienden kunnen zien wat je leuk vind.

18 apps die elke blogger moet hebben

9. IFTTT

Voorheen gebruikte ik graag de Jetpack plugin om zonder er iets aan te hoeven doen, automatisch mijn blog artikelen te delen. Maar omdat, Jetpack mijn site (onnodig) traag maakte. Kwam ik na wat surfen op IFTTT(If This Then That) terecht. IFTT is een online platform dat taken voor jou automatiseert. Nu kun je IFTTT tegenwoordig ook gebruiken per app. Je kunt niet alleen een artikel automatisch op Twitter, Facebook en Instagram delen, maar er zijn ook heel veel andere dingen mee mogelijk! Zo kun je ervoor zorgen dat al je Instagram-foto’s automatisch worden opgeslagen op je Dropbox. Of dat je elke ochtend een e-mail krijgt met het weerbericht. Al vraag ik me af of dat handig is met de weer-apps van tegenwoordig. Of Facebook-foto’s waarin je getagged bent op je telefoon in een geselecteerd foto album opslaan. Da’s handig! Of wat dacht je van een Notificatie bij hoge UV-index. Vet handig als beautyblogger ;) IFTTT voert deze simpele handelingen automatisch uit, zonder dat je zelf iets hoeft te doen en dus tijd bespaart.

10. HOOTSUITE

Ik gebruik Hootsuite voornamelijk op de computer, maar ik vergeet nog wel eens een foto in te plannen, of kom nieuws tegen die ik graag op meerdere kanalen deel. Dan is het super handig om dit met Hootsuite te doen. Knippen en plakken en klaar is ‘ Mariëlle’. Al moet je je natuurlijk afvragen of dit de juiste content strategie is, maar dat terzijde gelaten. Voorheen plande ik ook mijn instagram post hiermee in, maar daar heb ik nu een andere fijne app voor Mosaico! Lees hieronder verder ;)

8 apps die elke blogger moet hebben

11. Mosaico

Mosaico is een app speciaal ontworpen om je Instagram-feed perfect te maken. Een instagram feed app dus. Wil je weten hoe je feed eruit ziet als je een nieuwe foto plaatst? Met Mosaico kun je door middel van drag & drop kijken hoe een foto past in je feed. Daarnaast faciliteert deze app bulkuploads. Zodat je meerdere foto’s in je feed kunt bekijken. Ook je meest gebruikte tags kun je makkelijk toevoegen aan de foto die je wilt plaatsen. Je hoeft ze alleen maar te selecteren uit de meest gebruikte lijst, of je kunt groepen aan maken. Door op een groep te klikken voeg je meerdere tags in één keer toe. Ook kun je per foto een herinnering instellen, wanneer ze gepost moeten worden. Mosaico geeft je dan een herinnering om de foto op Instagram door te plaatsen. Vet handig! Als je niet zo’n planner bent bijvoorbeeld. Sinds ik Mosaico gebruik, ziet mijn feed er een stuk rustiger en professioneler uit. Dus wil jij serieus aan de slag met je Instafeed? Dan moet je deze app zeker even downloaden.

12. Canva

Is het je opgevallen dat ik tegenwoordig quotes heb op mijn Instagram en Facebook? Die maak ik gemakkelijk met Canva. Soms gebruik ik deze app op de mobiel, voornamelijk voor quotes, maar ook wel eens op de computer als ik iets ingewikkelders wil ontwerpen. Ik gebruik het niet alleen voor mijn blog, maar ook voor mijn werk als applicatiebeheerder. Als ik even snel een leuke startpagina wil voor mijn powerpoint, of een mooi icoontje wil maken voor een handleiding etc. Canva is gratis en je kunt er echt ontzettend veel mee! Zo vind je er templates met de juiste formaten voor alle social media kanalen en zitter er ook filters in om de foto’s die je upload te kunnen aanpassen.

13. Dragon Dictation

Heb je wel eens van die dagen dat je al de hele dag achter de computer hebt gezeten? Of gewoon een verhaal in je hoofd heb dat je op papier wilt? Dan is Dragon Dicatation de uitkomst. Je hoeft alleen maar te praten tegen deze app en hij zet het allemaal voor je om naar tekst. Natuurlijk wel met hier en daar een spelfoutje, maar ik moet zeggen vet handig als je in de auto zit en bijvoorbeeld aan het rijden bent. Dan moet je tussendoor niet schelden in het verkeer hoor, want anders wordt je met je neus op de feiten gedrukt als je de tekst ziet ;) Multi-tasken wordt easy met deze app.

14. FACEBOOK PAGINABEHEER

De Facebook app gebruik ik voornamelijk voor mijn privé facebookpagina. De Paginabeheer van Facebook gebruik ik voor het account van Me-licious. Het is gewoon net even makkelijker om  hiermee snel op de reacties en berichten te kunnen reageren, zonder alle onzin van mijn privé account te hoeven scannen. Je kunt makkelijk de statistieken bekijken van de berichten die je hebt gedeeld en berichten vooraf inplannen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet vaak doe, maar zo nu en dan vind ik dit echt handig.

15. Instagram

Instagram zul je als blogger vast wel hebben, maar toch heb ik hem maar even op het lijstje gezet. Toen ik hier ooit mee begon had nog bijna niemand Instagram in mijn privé-kringen. Nu is het niet meer weg te denken en kan ik zelf uren surfen kijken naar andermans foto’s, heerlijk!

16. Twitter.

Eigenlijk gebruik ik twitter alleen nog maar om artikelen te delen. Zo nu en dan vind je een verdwaalde tweet, van iets dat ik kwijt moet. Maar echt veel reacties krijg ik hier niet op. Ik denk dat mijn volgers voornamelijk stille lezers zijn, zodoende dat ik twitter ook anders ben gaan gebruiken. Maar zeker geen reden om twitter weg te doen ;)

17. PINTEREST

Om mijn blog te laten groeien, pin ik al mijn artikelen naar Pinterest en zorg ik ervoor dat ik elke dag artikelen van anderen naar mijn borden pin. Vaak doe ik dit vanaf de computer, maar de laatste tijd pak ik steeds vaker de app om even snel in de pauze of op een moment dat ik niks te doen heb wat te pinnen of repinnen – bijvoorbeeld in bed of  lekker vanuit bed of luierend in de tuin.

18. BLOGLOVIN

Er was veel te doen om deze website, omdat alle volgers die je hier volgen je artikelen lezen zonder je blog te bezoeken. Als je de samenvatting op je wordpress website invult, is dit probleem eigenlijk opgelost en is Bloglovin helemaal niet zo gek om te gebruiken. Ik gebruik Bloglovin om andere bloggers te volgen, en lekker door de feed te scrollen voor wat extra inspiratie.

Ik hoop dat ik je met dit artikel 18 apps die elke blogger moet hebben, heb kunnen inspireren om met mijn apps gemakkelijker, sneller en efficiënter te werken. En misschien zelfs wel op het idee heb gebracht om alledaagse dingen te automatiseren. Want, bloggen daar gaat nog best wat tijd in zetten, maar het is ontzettend leuk om te doen! Deze apps downloaden? Alle apps zijn zowel in de appstore als in de googleplay store verkrijgbaar.

Welke van deze 18 apps die elke blogger moet hebben gebruik jij? En heb je nog aanbevelingen voor andere apps?

Ik vind het erg leuk om blogtips te schrijven, dus ben je opzoek naar meer tips?
Kijk dan eens op de pagina  blogtips.

17 Reacties

 1. juni 8, 2018 / 8:46 am

  Ik gebruik eigenlijk alleen soms Instagram maar verder voor mijn blogs geen enkele app!

 2. juni 8, 2018 / 8:54 am

  Gmail gebruik ik inderdaad ook!
  Moet mn info@ nog eens op de telefoon zien te krijgen.

  Canva gebruik ik ook vooral als de foto’s te groot zijn qua mb voor mupload :p
  Buitenom dat raad ik iedereen canva aan :D

  Heel veel apps ken ik wel, maar heb ze lang niet allemaal op de telefoon ( iets met te weinig geheugen ) maar ik ga ze wel in mijn gedachte houden wanneer ik een andere telefoon krijg :D

 3. juni 8, 2018 / 10:30 am

  Wat een goed tips, een heleboel heb dus echt nog niet op mijn mobiel staan. Ik ga toch eens kijken. Ik gebruikte evernote te weinig, maar als ik het zo lees denk ik toch weer: handig.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 8, 2018 / 5:00 pm

   ow dan ben ik benieuwd welke je nog niet had en waar je wat aan hebt lodi. Laat je het me even weten dan?

 4. juni 10, 2018 / 9:58 am

  Ik dacht dat ik best wel thuis was in de apps maar ik zie dat ik er een aantal nog niet ken. Dank je voor de tips ik ga dan weer een paar bij zetten!

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 11, 2018 / 1:12 pm

   dat moet je natuurlijk alleen maar doen als ze ook echt voor jou handig zijn ;) maar probeer ze uit zou ik zeggen, dan kom je vanzelf achter.

 5. juni 10, 2018 / 2:00 pm

  Wat een goede tips! Ik gebruik een aantal alleen op m’n telefoon of juist op de laptop. Een aantal kende ik nog niet, ga ik eens naar kijken. Thanks!

 6. juni 10, 2018 / 7:39 pm

  Oehh hier zitten er enkele tussen die ik nog niet kende. Was al wel langer op zoek naar een app om mijn insta feed beter te maken, dat is nu echt een rotzooi.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 11, 2018 / 1:13 pm

   Ja, dan zou ik zeker even naar Mosaico kijken. Super handig om te checken of het de afbeeldingen een mooi geheel vormen in je feed.

 7. juni 10, 2018 / 10:45 pm

  Da’s nog best een lijstje. Wetransfer & Later staan er bij mij ook nog tussen. Helaas is mijn geheugen vol. Ik wilde nl de speech to tekst app hebben. Zocht ik al een tijdje. Thanks voor de tip.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 11, 2018 / 1:17 pm

   zelf gebruik ik geen later, want pinterest inplannen kan ook met hootsuite. Maar later is zeker wel een mooie app ;) en handig in gebruik dus thank voor de tip. Heb jij we transfer op je telefoon staan dan? Ik werk hier eigenlijk alleen mee met de laptop omdat, ik anders documenten moet gaan opslaan op mijn telefoon en daar ben ik niet zo happig op. Doe je dit wel dan zeker wetransfer installeren.

 8. juni 11, 2018 / 8:13 pm

  Wow, dat zijn veel apps! Superhandig artikel. Op mijn telefoon passen helaas niet zo veel apps (binnenkort maar eens een nieuwe kopen, haha!) maar een aantal van deze zou ik er zeker op willen zetten.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 13, 2018 / 11:12 pm

   Ik denk dat ik een beetje een noob ben wat dat betreft. Ik heb ook niet voor niks 64 gb aan opslagruimte op mijn telefoon :) sorry not sorry.

 9. juni 17, 2018 / 11:36 pm

  Vele zijn echt een must en heb ik ook. Zelf gebruik ik unum voor fotos op instagram

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 18, 2018 / 10:25 am

   Oh die ken ik nog helemaal niet. Ga ik even bekijken. Bedankt voor de tip Melissa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: