Mijn blog musthaves

Een goede smartphone + mobiel abonnement is voor elke blogger onmisbaar. En voor mij is dat waar het bloggen allemaal mee begonnen is. Ik maakte best een tijd foto’s met mijn telefoon alvorens ik een spiegelreflex camera kreeg. Met de tijd vergaarde ik steeds meer blogbenodigdheden om beter en sneller te kunnen bloggen. Het leek me leuk om jullie te vertellen welke bloggear ik nou precies allemaal gebruik. Dus ben je benieuwd naar mijn blog musthaves?

Samsung S10

Mijn Samsung S10 gebruik ik voor het maken van foto’s voor op Instagram. En vaak neem ik hier ook de foto’s van de weekly snaps mee, die elke week verschijnen.

Sim-only

Daarnaast heb ik een simonly abonnement voor het telefonisch schakelen met opdrachtgevers. Natuurlijk kun je ook gaan voor een abonnement met telefoon, maar omdat ik al een goede telefoon in mijn bezit had was dit voor mij niet nodig.

Daarnaast was voor mij het bellen ondergeschikt aan de data. Want data, dat is belangrijk voor een blogger. Je wilt graag on the go de reacties op je blog artikel kunnen checken. Of een artikel kunnen schrijven. daarom heb ik een simonly abonnement met veel data: 10 GB. Ik gebruik de hoeveelheid GB’S voor het checken van mijn socials zoals: Facebook, Instagram, Pinterest enz. maar ook voor het checken van mijn blog e-mail bijvoorbeeld. En soms ook om onderweg een serie te kunnen kijken, die ik weer ben vergeten te downloaden vooraf.

Google Drive voor Foto’s

Om al m’n foto’s beschikbaar te hebben op de Macbook en Samsung telefoon maak ik gebruik van 15GB opslag op Google Drive. En upload ik mijn foto’s naar Google Foto’s vanaf de mobiel. Een handige manier om foto’s tussen mijn verschillende apparaten te synchroniseren. Je kunt ruimte vrij maken op je mobiel, nadat je de foto’s hebt geüpload. Dit vraagt de app ook automatisch, wat echt wel handig is met zoveel foto’s. Zo kom je nooit ruimte tekort.

Mijn nieuwe Macbook Pro

Macbook Pro

Natuurlijk heb je ook een computer nodig om op te bloggen. Ik gebruik zelf een Macbook Pro en ben daar heel blij mee. Hiervoor had ik een wat langzamere Windows laptop. Deze werkte op zich prima, maar bij het bewerken van grote hoeveelheden foto’s wat hij toch wel wat langzaam en moest ik geregeld even wachten.

WordPress + goede Hosting

Daarnaast is een goede basis waar je je blog op het internet op hebt draaien ook niet onbelangrijk. Mijn blog draait op WordPress en mijn website heb ik gehost bij Neostrada. Een webhosting bedrijf, waarbij je meerdere services kunt afnemen.

Je kunt voor WordPress een eenmalig thema aanschaffen. Maar je hebt ook thema’s die meerdere keren in het jaar geupdate worden, zodat je website bij blijft met de laatste standaarden.

Daarnaast gebruik ik verschillende plugins waarmee ik WordPress verrijkt heb, hierdoor heb je tal van extra functies beschikbaar, maar hierover in een andere blogpost wat meer.

Purpuz Planner

Om alle artikelen en andere to-do’s in te plannen, gebruik ik de Purpuz Planner. Dit is een planner waarin je niet alleen week- en maandoverzichten bij kunt houden, maar ook achteraf kunt reflecteren op je doelen Heel handig voor een blogger (maar ook als je geen blogger bent echt een aanrader).

canon camera eos 750D

Spiegelreflex camera

Voor het maken van foto’s gebruik ik al een tijdje de Canon 750D en de EF-S 18-55MM lens. Ook de 50 MM 1.4 gebruik ik zo nu en dan, om een mooie wazige achtergrond te krijgen.

Adobe Lightroom

Om de foto’s te kunnen bewerken gebruik ik Adobe Lightroom. Ik heb het hele Creative Cloud abonnement van Adobe, waar bijvoorbeeld ook Photoshop bij in zit. Meestal gebruik ik alleen Lightroom en daarvoor maakte ik een eigen preset.

Nu je hebt gezien welke blog musthaves ik gebruik, weet ik zeker dat ook jij klaar bent om op een goede manier aan de slag te gaan met je blog.

Welke items zijn voor jou onmisbaar tijdens het bloggen? Of welke mis je en zou je juist graag willen hebben?

1 Reactie

  1. juli 23, 2020 / 9:00 am

    Adobe Lightroom vind ik ook leuk, maar vind het best prijzig en dan krijg ik het niet echt over mijn hart om het aan te schaffen enkel om “mooiere” foto’s te maken. Denk dat ik er ook nog niet genoeg van ken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: