Canon EOS 750D

Zo nu en dan heb ik het laten vallen.. het feit dat ik heel graag een andere camera voor mijn blog wilde. Voorheen maakte ik mijn foto’s en video’s altijd met de Sony DSC-HX50V. Die leverde prima kwaliteit, maar toch miste ik wat effecten in de foto’s. Na lang wikken en wegen en mijn lieve man veel te hebben aangekeken heb ik hem dan eindelijk gekregen! De Canon EOS 750D. Vandaag beschrijf ik waarom ik de Canon 750D kocht en wat hem dan zo goed maakt…

Waarom de EOS 750D camera?

Ik heb gekozen voor de Canon EOS 750D, omdat dit een mooi instap-model is. De 1200D is een echte beginners camera en de 70D neigt meer richting professionele fotografie. De 760D is het nieuwe broertje van de 750D. Iets uitgebreider, maar veel verschil is er niet. De 70D was behoorlijk duur en ik wilde graag een camera die een langere tijd mee ging. Daarom was de keus voor de EOS 750D zo gemaakt! Verder waren er geen major updates van de camera en was de 750D een heel stuk goedkoper! De camera heb ik bij Cameranu.nl gekocht evenals alle overige accessoires. Ze hebben een goede service en vaak zijn alle spullen de volgende dag al in huis! Ik werd super goed geholpen door de medewerkers met het maken van een keuze via de chat. Ik moet eerlijk zijn dat ik alle verschillen zelf niet zo uit mijn hoofd had geweten, maar,  omdat ik zelf ook zo aan het tobben en zoeken was zet ik hier alle specificaties voor jullie nog even op een rij:

 • LCD Touchscreen

  De camera heeft een 3 inch kantelbaar LCD Touchscreen. Deze is erg handig in gebruik om naar jezelf te kijken bij het maken van filmen of fotograferen of wanneer je een foto onder een lastige hoek wilt maken.

 • Foto’s Versturen naar telefoon of pc via ingebouwde Wi-Fi

  Na heel wat onderzoek op internet naar de 750D kwam ik erachter dat het draadloos verzenden van de foto’s heel erg handig is. Je moet natuurlijk niet honderden foto’s tegelijk gaan versturen, want dan duurt het een eeuwigheid!

 • HD Filmen

  De camera filmt in HD kwaliteit met 30, 25 of 24 fps.

 • 24,2 Megapixel APS-C-sensor

  Een goede sensor met aardig wat megapixels die ervoor zorgt dat je minder last hebt van ruis en meer controle krijgt over scherptediepte. Niet iedereen heeft ze nodig… Maar mocht je je foto een keer op posterformaat willen uitprinten dan is het wel handig dat je zoveel megapixels hebt!

 • ISO waardes

  De Canon EOS 750D ondersteunt ISO-waardes van 100 tot 12.800 en dit kan zelfs nog uitgebreid worden tot 25.600.

 • Lensvatting EF/EF-S

  Daarnaast is hij uitgerust met een EF/EF-S-lensvatting. Hierdoor passen er oneindig veel lenzen op de camera.

 • Sluitertijden

  De camera heeft sluitertijden van 30-1/4000 seconden waardoor je verschillende type foto’s kunt maken.

Welke accessoires gebruik ik?

canon-lens

 • Canon EF-S 18-55 IS STM 

  Dit is de standaard kit-lens en deze kreeg er dan ook “standaard” bij. Wel een erg handige lens om mee te beginnen. Je kunt er van alles mee fotograferen en hij bevat een image stabilizer. De image stabilizer zorgt ervoor dat als je de camera niet stil kunt houden tijdens het schieten van een plaatje deze niet onscherp wordt door de bewegingen.

 • Canon EF 50mm f/1.8 II

  Deze lens heeft een bijna cirkelvormig diafragma. Je kunt met deze lens onscherpe gebieden super goed vastleggen. Hierdoor steken de te fotograveren objecten op de voorgrond af tegen een zachte, wazige achtergrond. De lens heeft een vast brandpunt. Dit betekend dat je met deze lens niet in en uit kunt zoomen. Dit levert nog wel eens ongemakkelijke situaties op, maar je moet wat over hebben voor een mooie foto! Ik gebruik hem voornamelijk voor het maken van product close-ups. Deze objectieven kocht ik hier.

Canon eos

P.S. Mochten jullie aan het kijken zijn voor een nieuwe Camera let dan even op in welke periode je een camera koopt. Net na de zomer zijn er vaak acties vanuit Canon die ervoor zorgen dat accessoires met korting kunt kopen! Zo kreeg ik ook €50,- shop tegoed van Canon.