Mijn nieuwe Macbook Pro

Mijn nieuwe Macbook Pro

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om over Mijn nieuwe Macbook Pro te schrijven… Maar ik krijg zoveel reacties via snapchat, instagram en op de vlogs die ik nu maak dankzij mijn Macbook, dat ik  er vandaag toch wat aandacht aan besteed. Sinds een paar dagen heb ik een nieuwe MacBook en ik vertel je er graag wat meer over!

Al een paar jaar (5 jaar) heb ik een HP Envy Ultrabook 15.4 inch. Deze gebruikte ik zowel thuis als onderweg, voor echt alles. Foto’s bewerken, video’s editen, exporteren, blogs tikken, Netflixen, administratie en lekkere recepten uittikken. Vroeger sleepte ik mijn laptop overal mee naartoe, sinds ik dicht bij huis werk valt dit mee en ben ik met mijn laptop alleen nog te vinden bij een koffietent voor de afwisseling.

Ik merkte dat de batterij van mijn HP Envy Ultrabook ineens hard achteruit ging. Zo kon ik nog maar een halfuur werken en dan viel de laptop uit. Totdat hij eigenlijk helemaal niet meer aanging zonder stroom adapter. Dus ging ik ook steeds minder buitenshuis werken en kon de laptop ook niet meer overal mee naartoe meenemen. Toen ik informeerde wat een nieuwe batterij kostte schrok ik! € 400,- ! Een hoop geld om te investeren in een laptop van meer dan 5 jaar oud. Ik twijfelde een macbook air kopen of niet?

Mijn nieuwe Macbook Pro

Al een tijdje speelde ik met het idee om een macbook air of pro te kopen. Zowel in de winkel als online ging ik me oriënteren . zodat het verschil tussen macbook pro en air duidelijk was . De nieuwe touchbar vond ik echt helemaal niks. Hij pakte mijn vingers niet goed en ik zag de meerwaarde van de bar niet. Vond het onhandig werken. Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij de Macbook Air. Maar qua prestaties en wat ik er mee wilde doen voldeed deze toch niet helemaal aan mijn eisen en wensen. Wel vond ik de rosé gouden kleur erg mooi! Zo mooi dat ik hem bijna gekocht had, maar mezelf nog net kon inhouden!

Uiteindelijk ben ik toch gevallen voor de Macbook Pro 15.4 inch. Mijn eerste macbook. Ik wilde hem al zolang, dus waarom dan een Macbook Air kopen? Ik bedacht me dat ik mijn geld maar 1 keer kon uitgeven aan een goede laptop en dan weer een paar jaar zou moeten sparen als dit de verkeerde keus was. Kijkende naar de touchbar schoot me ineens te binnen dat de 2015 modellen van de Macbook Pro natuurlijk ook een stuk goedkoper zouden zijn, door de release van de nieuwe versie Macbook Pro’s. Als ik de Hp Envy vergelijk macbook pro, dan denk ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. 

Ik surfde wat rond op internet en had mijn zinnen gezet op de macbook pro 2015 specs: 256 GB SSD, Intel Core i7 processor met 2.8 Ghz en werkgeheugen van 16 GB voor € 21.64- . Al surfende stuitte ik op een aanbieding. Dezelfde Apple MacBook Pro was nu in de aanbieding bij bol.com van € 2.164 voor € 2.099,- ! Na veel twijfelen zei mijn gevoel dat ik deze aanbieding niet moest laten lopen. En voor ik het wist was hij besteld en kon ik hem dezelfde middag al ophalen.

Mijn nieuwe Macbook Pro

-> Lees ook: Mijn blog musthaves

Sinds ik Mijn nieuwe Macbook Pro heb opgehaald heb ik geen seconde spijt gehad van mijn aankoop. Wat ik erg fijn vind aan het 2015 model van de Macbook Pro is dat deze nog wel een SD-cardslot heeft voor de geheugenkaartjes van mijn camera. Het nieuwe model heeft deze niet meer… super onhandig want dan moet je een aparte adapter hiervoor kopen en telkens aansluiten. De Macbook weegt voor mijn gevoel even zwaar als de Hp Envy, maar schijn bedriegt. De Envy is 1,8 kg en de Macbook weegt 2,04 kg. Het verschil is niet groot, maar hij is dus toch wel zwaarder. Bij gebruik van lightroom deed mijn oude laptop er eeuwen over om een bijna volle sd kaart in te laden. Met de Macbook Pro is dit binnen een paar minuten gefixt.

Geen freezing screens, maar gewoon een draaiwieltje om aan te geven dat het systeem druk bezig is de foto’s te importen. Ook kan ik meerde zware programma’s naast elkaar draaien. Hier liep mijn vorige laptop echt op vast en kon ik met alles weer helemaal opnieuw beginnen. De retina display is zo mooi er zit een ips paneel in. Hierdoor zijn de kleuren vanuit elke kijkhoek hetzelfde. De kleuren van foto’s komen op je af en zelfs in het donker kijkt het scherm fijn. Het toetsenbord is een stuk beter dan die van de HP Envy. En de toetsen zijn heel dun, groot en gevoelig dat typt zalig. Ook start de laptop binnen 15 seconden op. Dat is 10x zo snel als mijn oud laptop. Oh my!

Wat ik er vooral met Mijn nieuwe Macbook Pro doe is bloggen,foto’s importeren en editen in Adobe, video’s importeren en editen, tekstverwerken, mail beantwoorden en zo nu en dan Netflixen.

Mijn nieuwe Macbook Pro

Omdat ik zo blij bent met Mijn Nieuwe Macbook Pro werk ik thuis regelmatig hele dagen op mijn nieuwe vriend. Het lijkt me logisch dat de batterij langer mee gaat dan de HP Envy, maar een uur of 8 met constant foto en video importeren en bewerken in Adobe vind ik een super goede prestatie.

De goede prestaties, vormgeving, integratie met mijn iPhone en iPad en de lange accuduur zorgen ervoor dat deze laptop de perfecte laptop voor mij is. Ik hoop dat ik zo jullie vragen een beetje heb beantwoord. Ik ben er zo ontzettend blij mee en denk steeds: waarom heb ik hem niet eerder gekocht?

Wil je weten welke camera ik gebruik voor mijn blog? Lees het hier.

Wat vindt jij van Mijn nieuwe Macbook Pro?
Zou jij hem ook willen hebben?

16 Reacties

 1. juli 10, 2017 / 7:13 am

  Ik vind hem prachtig. Maar wel een enorm prijskaartje zeg. Niettemin, als je hem vaak gebruikt is het het denk ik wel waard. Soms moet je gewoon ook investeren in kwaliteit.

  Zelf heb ik een Mac computer op mijn bureau staan.

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 10, 2017 / 9:30 am

   Dat heeft hij zeker, maar hij is het wel echt waard. Alles integreert naadloos met elkaar en het werkt echt stukken fijner dan een andere laptop waarbij je uren moet wachten op de import van foto’s.

 2. juli 10, 2017 / 7:31 am

  Wauw wat gaaf dat je de nieuwe Macbook hebt gekocht! Ik ben ook echt een apple fan en zou nooit meer anders willen :D Ook de iphones vind ik heerlijk werken en het sluit allemaal mooi aan. Veel plezier er mee!

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 10, 2017 / 9:30 am

   Dankjewel Irma. Pas nu ik hem heb snap ik niet waarom ik hem niet eerder heb gekocht. Waarschijnlijk had jij dit ook of niet?

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 10, 2017 / 9:31 am

   Ja, ze gaan zeker lang mee. Maar dat heb ik ook gehad met al mijn iPhones. Ik ben altijd een apple lover geweest, maar omdat ik vroeger ook veel aan programmeren deed vond ik een mac niet zo fijn. Nu ik dit niet meer doe en dit voornamelijk voor mijn blog gebruik is de mac echt een stuk fijner!

 3. juli 10, 2017 / 9:03 am

  Wat goed dat je het toch hebt gedaan! Ik heb zelf een Macbook air en ik zou echt niet meer zonder kunnen!

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 10, 2017 / 9:33 am

   Heb zelf ook getwijfeld om de air te kopen, maar ik wilde toch wat meer power voor het bewerken van video’s. Met mijn huidige laptop was dat niet mogelijk dus ik wilde geen risico nemen en ben gelijk voor de pro gegaan.

 4. juli 10, 2017 / 9:40 am

  Ja ik vind hem echt heel mooi. Ik moet nu ook op zoek naar iets nieuws voor mijn webshop. Eentje die goed samenwerkt met een label printer. Wie weet is dit wel mogelijk.

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 10, 2017 / 9:49 am

   Ik zou even informeren in de mac store, who knows is dit goed mogelijk. Zelf gebruik ik geen labelprinter, dus ik kan je helaas niet voorzien van advies.

 5. juli 10, 2017 / 9:44 am

  Mijn man heeft ook de Pro en ik de Air. Ik ben ook zo blij met mijn Air, Ik zou echt niet meer zonder kunnen. De snelheid, het gewicht, alles is er gewoon goed aan. Heel veel plezier met je nieuwe laptop!

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 10, 2017 / 9:48 am

   Dank je Lodi! Ben er ook super blij mee, dus dat gaat zeker wel lukken :)

 6. juli 10, 2017 / 10:25 am

  Ahh zo mooi en gaaf! Daar ga je vast heel veel plezier mee beleven :-) Ik heb zelf een MacBook Air…beste koop ever!

 7. juli 10, 2017 / 12:34 pm

  Ik heb mijn macbook pro voor €1200 gekocht ongeveer maar heb wel extra betaald voor langere garantie heb nu dus 6 jaar garantie . Mijn laptops gingen namelijk na 2 jaar altijd kapot echt raar haahha

 8. juli 10, 2017 / 8:22 pm

  Denk dat mijn huidige laptop het binnenkort eens gaat begeven en zou dan ook graag een macbook kopen

 9. juli 11, 2017 / 9:31 pm

  ziet er goed uit! wanneer ik op de computer van mijn vader zit snap ik er helemaal niks van (ook mac) maar is kwestie van wennen denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: