How to | Gezichtsyoga

How-to-Gezichtsyoga

Eén van de dingen die je het beste bij jezelf kan uitvoeren is een gezichtyoga & massage. Niet alleen is het heel erg lekker om zo even een momentje rust voor jezelf te pakken, ook kan het huidverjongend werken en helpt het bij allerlei kwaaltjes zoals hoofdpijn en stress. Lees dit artikel: how to gezichtsyoga, bekijk het filmpje en ga er eens rustig voor zitten.

Gezichtsyoga ontspanningsmoment voor je gezicht

Ze zijn tegenwoordig helemaal hip: Jade rollers. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er tot nog toe geen heb, al is het geen overbodige luxe. Het internet staat vol met ontspanningsoefeningen voor het gezicht. Maar wist je dat je, via de juiste bewegingen, met je eigen handen en gezichtsspieren ook resultaat kunt bereiken?

Hoewel tal van ons ontspanningsoefeningen voor het lichaam doen, vergeten we dat ons gezicht ook regelmatig een relaxmomentje kan gebruiken.

Gezichtsyoga is ontspannend voor je geest en heeft een positief effect op de huid, zo houdt het je gezicht jong en stevig. Ik neem je mee in een me- time momentje. Dus adem in, adem uit… en check de tips hieronder.

“Wist je dat je gezicht meer dan vijftig verschillende spieren bevat, die maar zelden allemaal gebruikt worden…”

De voordelen van gezichtsyoga

Met gezichtsyoga komen je spieren uit hun oude vertrouwde, vaak gespannen, houding. Met als resultaat tal van positieve gevolgen. Regelmatig gezichtsoefeningen doen stimuleert de bloedcirculatie in je gezicht. En dit verbeterd weer de zuurstoftoevoer in de spieren en de huid. Dit kan resulteren in een mooiere huid en gezonde gloed. Daarnaast zorgen gezichtsoefeningen voor een goede doorbloeding in de huid, waardoor de huidcellen in je gezicht voldoende voedingsstoffen krijgen. Dit helpt weer bij de vernieuwing van huidcellen en het voorkomen van rimpels. Het meest relaxte effect is dat het spanningen in het gezicht en nek helpt verlichten, dat voelt goed! 

How to gezichtsyoga – stap voor stap

Wanneer je regelmatig gezichtsoefeningen doet, train je je gezichtsspieren en worden de oefeningen steeds makkelijker. Voor snel resultaat doe je drie tot vijf keer per week oefeningen, zo’n vijftien tot twintig minuten lang. Hieronder vind je zes eenvoudige bewegingen: 

gezichtsyoga - stap voor stap

1. Even opwarmen

Was je handen van te voren en droog ze af. Wrijf ze vervolgens goed tegen elkaar aan en warm ze lekker op. Wanneer je handen goed warm zijn, sluit dan je ogen.

How-to-Gezichtsyoga

Houd je handpalmen voor je gezicht en adem diep in en uit. Deze yoga-oefening verlicht eventuele spanning bij de ogen.

How-to-Gezichtsyoga

2. Lachen voor vollere wangen

Say cheese! Glimlach zo breed mogelijk en druk je vingertoppen in de plooien tussen jouw neus en lippen.

How-to-Gezichtsyoga

Probeer je spieren omhoog te trekken terwijl je vingers weerstand geven op de spieren. Deze oefening versterkt je wangspieren, wat kan resulteren in vollere wangen. 

How-to-Gezichtsyoga

3. Versterk je nek

Gebruik deze gezichtsoefening voor je kaak- en nekgebied. Druk met het puntje van je tong tegen je gehemelte. Kijk naar boven en richt je kin naar het plafond. Lach zo breed mogelijk en slik. Blijf dit 30 tot 60 seconden doen.

How-to-Gezichtsyoga

4. Verstevig je voorhoofd

Fronsen om fronsrimpels tegen te gaan; yes you can. Frons zo hard mogelijk en breng je ogen en wenkbrauwen dicht bij elkaar.

How-to-Gezichtsyoga

Doe dan het tegenovergestelde en til je wenkbrauwen zo hoog mogelijk op en open je ogen zo wijd als je kunt. Herhaal deze bewegingen vijf keer. 

5. Train je lippen

Ga zitten en kantel je hoofd achterover.

How-to-Gezichtsyoga

Trek je lippen strak, duw ze naar voren en houd dit 8-10 seconden vast. Herhaal deze oefening vijf keer.

How-to-Gezichtsyoga

6. Lift je wangen

Sluit je lippen, lach zachtjes en zuig vervolgens je wangen zo ver mogelijk naar binnen. Houd deze positie 8 tot 10 seconden aan en laat dan los. Herhaal deze beweging vijf keer.

How-to-Gezichtsyoga gif

Mijn gezichtsyoga routine

Hoewel gezichtsyoga direct ontspanning en verlichting biedt, zijn de resultaten van de oefeningen niet binnen een dag zichtbaar. In dit geval is geduld letterlijk een schone zaak. Geef je huid daarnaast de huidverzorging die het verdient.

Ik ben er zelf ondertussen zo enorm aan gewend geraakt dat het vaste routine is om mijn skincare routine in de avond af te sluiten met nachtcrème en een mini-gezicht/hals/nek yoga & massage.

Zelf gebruik ik de NIVEA Q10 Power verwennende olie van natuurlijke oorsprong en bio arganolie. De niet-vette formule is zacht voor de huid, zonder een dun laagje achter te laten, en speciaal ontwikkeld om je huid een extra boost te geven: relaxed! 

Daarnaast geef ik mijzelf gemiddeld eens per week uitgebreidere gezichtyoga sessie een gezichtsmassage. Ook in combinatie met de NIVEA Q10 Power verwennende olie. Fijn bijvoorbeeld op een zondagavond als afsluiting van de week en een heerlijk wellness momentje om de nieuwe week mee in te gaan.

NIVEA Q10 Power verwennende olie

NIVEA Q10 Power Multi-Action Verwennende Olie.

De NIVEA Q10 Power Multi-Action verwennende olie bevat een kostbare combinatie van Q10 van natuurlijke oorsprong & bio arganolie. De niet-vette formule geeft een fantastisch huidgevoel zonder een dun laagje achter te laten. Daarnaast:

  • Vermindert het rimpels en wordt de huid is gelift
  • De huid ziet er stralend uit en is veerkrachtiger
  • De huid is intens gehydrateerd en diep gevoed.
NIVEA Q10 Power verwennende olie

Ook handig om te gebruiken wanneer je huid een extra boost nodig heeft of op de koudere dagen zoals in de winter. Je kunt ook standaard in de wintermaanden of als ochtendroutine een druppel van de NIVEA Q10 Power Multi-Action Verwennende Olie een druppel door je favoriete dagcrème doen. De NIVEA Q10 Power Multi-Action Verwennende Olie is verkrijgbaar in een verpakking van 30ml voor een prijs van € 21,49.

Ga jij deze how to gezichtsyoga eens proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: