IKEA OBEGRÄNSAD collectie in samenwerking met Swedish Houde Mafia

IKEA lanceert in samenwerking met de Zweedse house dj-groep Swedish House Mafia de OBEGRÄNSAD collectie. Hiermee wil IKEA muziekproducers ondersteunen in hun creatieve proces. OBEGRÄNSAD is Zweeds voor onbegrensd. De nieuwe collectie bevat slimme inrichtingsoplossingen voor het produceren, uitvoeren en beluisteren van muziek. Ik laat je vandaag zien hoe de IKEA OBEGRÄNSAD collectie in samenwerking met Swedish Houde Mafia eruit ziet. En vertel je meer over hoe deze ontworpen is. Benieuwd? Kijk dan snel mee…

IKEA OBEGRÄNSAD collectie in samenwerking met Swedish Houde Mafia

De drie leden van de dj-groep Swedish House Mafia deelden hun ervaringen met hun lange studiosessies en ontwierpen samen met de Nederlandse IKEA designer Friso Wiersma producten die het thuis produceren van muziek toegankelijker maken. In de gehele collectie komt de kenmerkende stijl van Swedish House Mafia terug: de producten hebben een tijdloos, strak design en zijn allemaal zwart van kleur. Een van de producten is een platenspeler met een minimalistisch ontwerp. De collectie vormt de perfecte basis voor het creëren van de ideale thuisstudio waarin elke muziekliefhebber zijn creativiteit de vrije loop kan laten en onbegrensd kan produceren.

IKEA OBEGRÄNSAD collectie in samenwerking met Swedish Houde Mafia

Thuis muziek produceren

Met de opkomst van elektronische muziek en technologische ontwikkelingen is thuis muziek produceren de afgelopen jaren veel toegankelijker geworden. Toch zijn er nog veel uitdagingen voor beginnende muziekproducers, zoals beperkte ruimte en budget. De OBEGRÄNSAD collectie biedt hiervoor verschillende creatieve oplossingen. Het grote bureau geeft je de ruimte om de benodigde apparatuur kwijt te kunnen en netjes weg te werken. Zo heeft het bureau een uitschuifbaar blad voor een toetsenbord en twee standaarden – ook los verkrijgbaar – om speakers op te zetten. De set-up is compleet met handige laptop- en tabletstandaarden voor een goede werkhouding. De welbekende KALLAX kast – door velen gebruikt om platen in op te bergen – heeft een upgrade gekregen voor de dj’s onder ons: de extra plank geeft meer ruimte voor bijvoorbeeld versterkers en synthesizers en heeft een prettige hoogte om platen op te mixen of een keyboard te bespelen.

IKEA OBEGRÄNSAD collectie in samenwerking met Swedish Houde Mafia

Platenspeler

Na bijna vijftig jaar brengt IKEA weer een platenspeler uit. Het samenspel van design en functie stond centraal in het ontwerpproces. De minimalistische vormen maken de platenspeler een echte eyecatcher, passend in elk interieur. Je verbindt de platenspeler gemakkelijk via het bijgeleverde RCA-kabeltje met bijvoorbeeld een ENEBY speaker. De naald van hoge kwaliteit en ingebouwde voorversterker zorgen voor zuiver geluid uit de aangesloten speaker. Hij komt goed tot zijn recht in de open stellingkast uit de OBEGRÄNSAD collectie, met voldoende ruimte voor je speaker en favoriete platen. De rest van je platen berg je op in het platenrek.

IKEA OBEGRÄNSAD collectie in samenwerking met Swedish Houde Mafia

Overal muziek maken

Uit de ervaringen van Swedish House Mafia kwam naar voren dat veel muziekliefhebbers vaak tot in de late uurtjes muziek luisteren en produceren. Daarbij is het belangrijk dat de ruimte comfortabel is en niet te veel afleiding biedt. De zachte slippers en het plaid bieden dat comfort en het zachte, zwarte vloerkleed geeft de ruimte warmte en een rustige sfeer. Muziekproducers zijn veel onderweg en moeten hun kabels, platen en apparatuur daarom efficiënt op kunnen bergen. Wanneer je buitenshuis muziek gaat mixen, neem je je muziekapparatuur en favoriete platen gemakkelijk mee in de OBEGRÄNSAD draagtassen – beschikbaar in vier formaten. Je platen verplaats je handig in de vierkante draagtas en de kabels van de muziekapparatuur berg je netjes op in het kabeltasje met meerdere opbergvakken.

Verkrijgbaarheid

De IKEA OBEGRÄNSAD collectie in samenwerking met Swedish Houde Mafia is vanaf 1 oktober verkrijgbaar in de vestiging of online.