Inspiratie voor een budget keuken make-over

Als je op zoek bent naar manieren om de keuken een nieuwe uitstraling te geven, zonder een compleet nieuwe keuken te kopen of te verbouwen, hebben we hier ideeën die je helpen bij inspiratie voor een budget keuken make-over. Je kunt beginnen met kleine aanpassingen en geleidelijk verder gaan totdat je de gewenste uitstraling in je keuken bereikt hebt.

Budget keuken make-over

Ben jij gek op mooie luxe keukens ? Maar heb jij hier het budget niet voor? Een luxe uitstraling in je keuken hoeft helemaal niet duur te zijn. Je bereikt al heel snel een andere look in je keuken door kleine aanpassingen te doen. We bespreken ze hieronder.

Indeling

Wanneer je begint aan een budget keuken make-over, kun je het beste eerst kijken naar de indeling van je keuken. Ben je hier tevreden mee? Zo nee, dan kun je vaak al met simpele aanpassingen een groot effect hebben. Denk aan het toevoegen of juist weghalen van keukenkasten bijvoorbeeld.

Ook het toevoegen van borden rekken, of juist planken om wat mooie accessoires op te zetten kan je keuken een luxere uitstraling geven en dit is een vrij budgetproof keuken make-over.

Inspiratie-voor-een-budget-keuken-make-over-1

Kookeiland

Als je het hebt over de indeling van de keuken en dingen toevoegen, dan zijn Keukens met kookeiland ideaal wanneer je juist te weinig opbergruimte hebt. Of als je de wens hebt, om de keuken als het hart van je huis te laten fungeren. Een keukeneiland kun je heel goed inzetten in je budgetproof keuken make-over, omdat je niet de hele keuken omgooit, maar in de meeste gevallen alleen wat toevoegt. Hoe duur je het keukeneiland wilt maken, heb je helemaal zelf in de hand. Ga je voor een keuken eiland met meerdere functies, zoals bijvoorbeeld een bar, dan zal het keukeneiland iets duurder uitvallen. Natuurlijk moet je wel de ruimte hebben om een kookeiland te kunnen toevoegen.

Kranen

De kraan in je keuken is heel tekenend. Zo kun je een standaard kraan vervangen. Denk bijvoorbeeld eens aan een strakke zwarte of gouden kraan. Let hierbij wel op de accent kleuren in je keuken. En probeer het geheel rustig te houden. Je zult zien als je je kranen vervangt, dit gelijk veel beter oogt.

Grepen of knopjes

Heb je een keuken met grepen? Dan kan het vervangen van de grepen van de keukenkastjes al een hoop met je keuken doen. Zo kan je bijvoorbeeld een strakkere uitstraling creëren. Ga bijvoorbeeld eens voor strakke zwarte grepen. Of kies voor messingkleurige grepen of knopjes voor een chique touch. Zoek je iets met meer kleur? Leren handgreepjes zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren en zijn niet al te prijzig. Heb je géén keuken met grepen, dan zou je kunnen overwegen deze toe te voegen.

Inspiratie-voor-een-budget-keuken-make-verlichting

Verlichting

Vervang je keuken verlichting. Wellicht heb je nu een standaard lamp in de keuken hangen, omdat je al teveel geld hebt uitgegeven aan je keuken. Modern en strakke verlichting geven een luxe uitstraling aan je keuken. Spaar dus liever even door en investeer in bijpassende keukenverlichting. Dit maakt je keuken één geheel en zorgt voor meer sfeer in de keuken.

Inspiratie-voor-een-budget-keuken-make-over-behang

Behang

Ben je die saaie keukenmuur zat? Wanneer je kiest voor een mooi behang, kan dit je keuken gelijk veel meer warmte en sfeer geven, evenals een luxe uitstraling.

Kleur op de muur

Ben je wel blij met de indeling en uitstraling van je keuken, maar mis je wat pit of juist sfeer? Dan kun je deze prima toevoegen door een statement kleur in je keuken te gebruiken. Je kunt zelf gemakkelijk één of meerdere muren verven. En je hebt een maximaal resultaat.

Tegels

Ook kun je er juist voor kiezen om als je nog geen keukentegels hebt, tegels toe te voegen aan je keuken. Je kunt gaan voor standaard kleuren, maar wanneer je juist gaat voor een statement kleur zoals goud, zul je zien dat dit je keuken een hele luxe uitstraling geeft.

Keuken apparatuur

En last but not least het toevoegen van luxe keukenapparatuur kan je keuken een fijne upgrade geven. Dit is nog steeds budget, omdat je bijvoorbeeld kunt gaan voor tweedehandse keukenapparatuur. Of kunt sparen voor het vervangen van je apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van je koffieapparaat die op het aanrecht staat voor een ingebouwde versie. Of het aanschaffen van een Kitchenaid.

Ik hoop dat we je met bovenstaande tips, voldoende inspiratie voor een budget keuken make-over hebben gegeven. Of je nu opzoek bent naar meer luxe, sfeer of juiste een andere uitstraling met kleine aanpassingen kun je al een compleet andere look creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: