Interieur | Alpaca woondeken + win

Een heerlijke deken die je kunt gebruiken op de bank, tijdens een avondje netflixen. Of in de tuin, wanneer je met de kleintjes of je partner gaat picknicken. Ik kreeg een mooi plaid van Ecuafina van alpacawol en mag er ook eentje weg geven. Meer weten over het plaid of de winactie? Lees meer…

Over Ecuafina

Sinds haar eerste voetstap op Ecuadoraanse bodem is de oprichtster van EcuaFina, Rebecca Braak, verliefd op het land, de mensen, de rijke cultuur en de handgemaakte producten. EcuaFina betekent letterlijk: de mooiste (fina) producten uit Ecuador. Deze producten (vaak gemaakt van zachte alpacawol) zijn onder andere plaids, truien, hoeden, maar ook kettingen. Maar ook heerlijke gourmet producten zoals avocado olie, chocolade en koffie. EcuaFina produceert in de Andes diverse authentieke fairtrade producten, die ter plaatse volgens eeuwenoude familietradities worden gemaakt. 

Traditioneel worden deze producten gemaakt door de Quichua-indianen die in het Andesgebergte wonen en leven door hun eigen koopwaar te verhandelen. Ze dacht dat deze prachtige producten ook menig Europees huishouden zou kunnen ver(kleur)rijken en zo begon het idee te broeien voor een eigen winkel. Maar, dan wel op een manier die bij Rebecca past: direct contact met de wevers en voor een eerlijke prijs.

Fairtrade

Veel mensen zijn tegenwoordig bekend met termen als Fair Trade en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betekend dit nu eigenlijk voor het merk Ecuafina? Rebecca spendeert een groot deel van het jaar in Ecuador en staat dan in direct contact met de Quichua indianen. Hierdoor weet zij hoeveel inspanning en tijd het maken van een bepaald product kost.

Zo kiezen de vakmannen en vrouwen het wol van de alpaca’s die net geschoren zijn. En zijn er speciale vaardigheden benodigd die generatie op generatie worden doorgegeven. Juist hierdoor kan ze ervoor zorgen dat de niet alleen de tradities bewaard blijven, maar ook dat de Quichua eerlijk betaald worden voor hun koopwaar waardoor ze een gelijkwaardig bestaan kunnen opbouwen.

Rebecca: Het is belangrijk dat we op een eerlijke manier handel bedrijven in de wereld, alleen dan kunnen we allemaal profiteren van elkaar en groeien. Als klant van EcuaFina koop je niet alleen een mooi plaid of product, je draagt op een heel directe manier bij aan het leven van een vakman of vakvrouw in Ecuadoor en daar zijn we erg trots op!

Waarom een Alpaca woondeken?

Natuurlijk zijn er tal van plaids, woondekens en picknick kleden te verkrijgen, maar waarom zou je dan kiezen voor een plaid van alpacawol?

Alpaca’s zijn van nature inheemse grazers. Ze komen uit het Andes gebergte dat zich door heel Zuid-Amerika uitstrekt. Waar andere dieren de planten kapot maken of teveel aan eten, zijn alpaca’s duurzaam. Ze eten namelijk alleen maar de lekkerste en verste blaadjes van de grassprieten. Hierdoor snoeien zij het teveel aan begroeiing weg, maar maken de planten niet kapot. Daarnaast hebben alpaca’s geen hoeven die de planten kapot maken, maar nagels met een klein kussentje onder de poten. Hierdoor lopen ze verend als het ware over de bodem heen.

Het scheren en oogsten van de wol gebeurt één keer per jaar in de lente. De alpaca’s worden hiervoor naar speciale scheerplekken gebracht, waar vervolgens de weefsters klaarstaan om de beste wol uit te kiezen. Hierna begint het spinnen van de wol tot weefbaar draad en eventueel het verven van de wol. De collectie van EcuaFina bestaat producten van ongeverfde en geverfde producten. De gekleurde wol wordt op traditionele wijze geverfd met verfpigment (poeder) met zo min mogelijk impact op de aarde. Zo zijn producten van alpaca wol duurzaam van vacht tot plaid.

Naast dat alpaca wol duurzaam is, staat het er ook om bekend de meest gevoelige huid te respecteren. Zo wordt het ook wel “de wol van de goden” genoemd. En dat is natuurlijk niet voor niks. Allereerst is het een hypoallergeen wol, wat ervoor zorgt dat je bij een gevoelige huid geen last hebt van jeuken en irriteren. De alpaca wol past zich aan, aan je huid zonder te irriteren en brengt comfort.

Ook is het uitgerust met een thermo-regulerend mechanisme. Dit heeft alles te maken met de gebergten waarin de Alpaca zich normaal bevind. Zo kan de wol zowel de warmte als kou isoleren. En blijft het reukloos bij het in contact komen met water.

Nu weet je weet waarom je betere een woondeken van alpca wol kunt nemen: het is niet alleen super zacht en ontzettend mooi, maar ook hypoallergeen, thermo-regulerend en van nature vuil- en waterafstotend. Je kunt dus met een gerust hart het wollen plaid gebruiken om op te zitten of als woondeken met kleine kids.

Onze Alpaca woondeken

Zelf koos ik voor de alpaca woondeken Mini Imbabura Groen. De deken komt helemaal tot zijn recht in ons interieur. En past prachtig bij de groene accenten die we al in de woonkamer hebben, zoals de kussens op onze bank.

En wat super leuk is, is dat hij aan twee kanten een patroon heeft. De ene kant is groen en de andere kant is overwegend gebroken wit.

Daarnaast is de deken heerlijk zacht! Ik ben nu helemaal niet meer weg te krijgen van dit fijne plekje in onze woonkamer!

Win!

Wil jij ook zo’n prachtige alpaca woondeken winnen t.w.v. € 89,50 ? Ik mag er eentje verloten onder mijn volgers.

Wat moet je doen om te winnen?

♡ Volg het instagram account van ecua.fina.
♡ Volg het instagram account van Liefsmarielle.
♡ Like de instagram post over de alpaca woondeken.
♡ Vertel in de comments waarom jij deze woondeken wilt winnen.
♡ Tag zoveel mogelijk vriend(inn)en.

Deze winactie loopt van 25-04-2022 t/m 05-05-2022 

Let op! Je kunt alleen meedoen aan deze winactie als je woonachtig bent in NL of BE

De winnaar wordt op instastories bekend gemaakt door een tag. En dan komt de alpaca woondeken zo snel mogelijk naar je toe! Goodluck!⁠⁠

1 Reactie

  1. Marian
    april 26, 2022 / 11:28 am

    Wat een mooie dekens! Helaaskun je niet meedoen zonder Instagram…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: