make-up verwijderen met een doekje-2

Ik zag laatst toch weer een beautygadget! Simpel je make-up verwijderen met een doekje? Nu denk je waarschijnlijk Mariëlle, hier ga je toch niet over schrijven! Jawel, ik doe het wel. Want dit doekje belooft al je make-up, ook waterproof, perfect te verwijderen. Ik was er razend benieuwd naar! En zag een mooie kans om een hoop geld te besparen op dure cleansers en makeup removers. En daarom testte ik voor jullie The Makeup Eraser. Benieuwd of het echt werkt? Lees dan snel verder…

Wat Makeup Eraser zelf zegt over het product:

quote

De MakeUp Eraser is een natuurlijke methode om je make up te verwijderen. Geen agressieve chemicaliën nodig, gewoon de MakeUp Eraser nat maken met water en al uw makeup verdwijnt binnen enkele seconden. Zelfs waterproof eyeliner en mascara, HD makeup, toneel make up, en nog veel meer.

De MakeUp Eraser is ideaal voor de gevoelige huid en lensdragers. De MakeUp Eraser is herbruikbaar en kan in de machine minimaal 1000x gewassen worden. Alle make up vlekken zullen na elke was verdwijnen.

The Makeup Eraser

De Makeup Eraser is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. De originele variant is felroze, maar ik kreeg een lekker zomers printje opgestuurd: Tropical. Dit is één van de eerste MakeUp Eraser-prints. Voorheen bestonden er namelijk alleen Makeup Erasers in verschillende kleuren. Dit tropische ontwerp is super voor deze zomer! Het patroon met rode bloemen en groene palmbladeren geeft mij een tropische vibe en zorgt ervoor dat het ik het verwijderen van mijn make-up in stijl doe.

De verpakking heeft de vorm van een gom en hierin kun je hem ook weer makkelijk opbergen na gebruik. Ook handig als je hem wilt meenemen in je tas of bagage.

De Eraser is gemaakt van 100% polyester en heeft twee kanten. Een kortharige en langharige kant. De kortharige kant is om je make-up verwijderen met een doekje. En de langharige kant is om je huid nog wat extra verzorging mee te geven. Ook kun je met deze kant de dode huidcellen mild verwijderen.

Op de verpakking staat aangegeven dat je de Makeup Eraser eerst moet wassen voor gebruik. Logisch, want je wilt zeker weten dat hij schoon is! Als je dit gedaan hebt, kun je hem in gebruik nemen.

Ik denk aan de washandjes die ik in het verleden wel eens gebruikte als ik vergeten was om make-up remover mee te nemen. Dit werkt toch niet zo goed hoor. Oeps!  De stof van de Makeup Eraser is geen gewone badstof, hij voelt heel zacht en pluizig aan. Je maakt de Makeup Eraser Nat en ziet gelijk dat de structuur van de stof veranderd. Nu kan je make-up verwijderen met een doekje.

Vervolgens maak je met de natte doek ronddraaiende bewegingen over je gezicht tot alle makeup weg is.

Hieronder zie je mijn ogen en wenkbrauwen voor en na gebruik van de Makeup Eraser.

make-up verwijderen met een doekje-11

En dit is de make up die achterbleef na het verwijderen van de foundation en wenkbrauw potlood.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik versteld sta. Hij haalt echt al mijn makeup weg! Je gooit de Makeup Eraser na gebrruik gewoon weer in de wasmachine of je draait hem om en gebruikt de andere kant. Ik zet hieronder nog even de plus en minpunten voor je op een rijtje.

Pluspunten

+ Handig voor op vakantie, neemt weinig ruimte in beslag en lekt niet.
+ Makkelijk mee te nemen in je tas voor het bijwerken van make-up vlekken of uitgelopen mascara.
+ Tot 1000 keer herbruikbaar.
+ Geen extra reinigingsproduct nodig, dus je bespaart een hoop!
+ Natuurlijk product, zonder agressieve chemicaliën.
+ Geschikt voor de gevoelige huid.
+ Verwijdert waterproof make-up waaronder eyeliner en mascara.
+ Hij is super fluffy en knuffelig!
+ En heeft schattig zomers printje, waar je vrolijk van wordt.

Minpunten

— Niet sneller dan het gebruik van een normale gezichtsreiniger.
— Aan de prijzige kant, als je er meerdere doekjes nodig hebt.
— Je dient de Makup Eraser te wassen anders werkt hij niet meer.
— Indien je gewend bent aan de geur en textuur van een reinigsproduct, kan dit minder fris aanvoelen.

Mijn Conclusie

Ik vind make-up verwijderen met een doekje zoals de Makeup Eraser super fijn. Ik gebruik hem twee dagen achter elkaar en gooi hem dan in de was. En dit werk echt prima! In het begin vond ik het idee even wennen. Een doekje gebruiken zonder reinigingsproduct, maar nu ik er aan gewend ben weet ik niet beter. Ik raad hem zeker aan, vooral omdat je ook geen extra reinigingsproducten meer hoeft te kopen die toch best duur kunnen zijn. Zo bespaar je op langetermijn wel een hoop! En als je een beetje handig om gaat met de Makeup Eraser kun je met een grote variant twee dagen doen.

Op de vraag of de Makeup Eraser werkt? Antwoord ik dus volmondig: Ja, hij werkt!  Ik zou er zelfs graag nog twee bijkopen, zodat ik er genoeg heb voor een hele week!

Verkrijgbaarheid

De MakeUp Eraser is te koop op www.makeuperaser.com en ook bij Douglas vanaf € 19,95.

Zou jij je make-up verwijderen met een doekje zoals de Makeup Eraser?

Op zoek naar meer reviews van skincare producten?
Neem dan ook hier eens een kijkje.