Kids uitje | Campina Boederijdagen

kids uitje campina boerderijdagen 2022

Afgelopen hemelvaart ging ik met Zayn naar de Campina boerderijdagen. En wat is het een feest om bij de boer te kijken en te leren over de koeien. Er waren tal van leuke activiteiten voor de kids. En tijdens zo’n kids uitje geniet je als ouder natuurlijk ook optimaal! Ik vertel je wat meer over de Campina Boerderijdagen, welke activiteiten er te doen zijn. En waarom jij ook eens met je kindje langs zou moeten gaan. Lees je mee?

campina boerderijdagen familie van wijk

Campina boerderijdagen 2022

Op de campina boerderijdagen is van alles te doen. De boer laat aan de hand van leuke spelactiviteiten zien waar melk vandaan komt. En hoe dit in het glas op tafel beland.

Zelf gingen wij naar de Familie van Wijk in Odijk. En wat een pracht boerderij hebben ze!
Zodra we de oprit opliepen stond daar een mooie marktkraam, waar we welkom werden geheten. We kregen een folder over de boerderij en de Campina boerderijdagen en een woordzoeker die we tijdens deze dag konden invullen.

kids activiteiten campina boerderijdagen

Wat is er te doen tijdens de Open Boerderijdagen?

Op de boerderijdagen is altijd van alles te doen. Dit jaar zijn er zelfs een aantal nieuwe spellen die niet alleen leuk zijn, maar ook nog eens leerzaam. Dubbel feest dus!

informatie over het spijsveteringsproces van de koe

De boer verteld hier meer over het spijsverteringsproces van de koe. hoeveel magen heeft hij eigenlijk? Best interessant om meer over te weten te komen.

koeien voeren campina boerderijdagen

Daarna gingen we in de stal kijken. Best indruk wekkend zo’n grote stal met heel veel koeien! Van grote mama koeien, tot kleine kalfjes ze waren er allemaal. En je kon ze ook hooi voeren.

Kids activiteiten

Er waren tal van leuke activiteiten voor de kids uiteen gezet, om zo de dag door te komen.

Blind proeven

Zo kon je de verschillende smaken van Campina zuivel producten blind proeven. Weet jij wat je eet?

Blind proeven campina boerderijdagen

Zak lopen

Ook was er een heus race parcours. Zo kon je samen met je broertje, zusjes, vriend(innetje) zaklopen. Wie het eerste bij de kruiwagen is.

zak lopen campina boerderijdagen

Melk de koe

Veel kinderen drinken melk en eten vla. Maar waar komt die melk nou eigenlijk vandaan? En hoe gaat dat melken nou in zijn werk?

Leer hoe je koeien kunt melken

Er stond een houten koe met namaak uiers, waar water in zit. Als je op de juiste manier melkt dan komt er ook echt water uit. Net écht, want zo gaat het natuurlijk ook met de melk.

koeien melken

Voer de koe

Wat denk jij dat een koe eet? Voer de koe in dit spel met het juiste voedsel. De koe verteld je precies wat zij lekker vindt. Gooi je raak? Goed gedaan!

voer de koe spel

Skippy koe

Voel je net zo vrij en blij als een koe in de wei. Pak een skippy koe en skip erop los!

ga lekker op de skippy koe

Melkwegrace

Leg een uitdagend parcours af over tractor banden, strobalen en nog meer avontuurlijke boerderij obstakels. Tijdens het parcours leer je hoe melk van de boerderij bij jou op de eettafel belandt.

doe mee aan de melkweg race

Melkpak vissen

Hoeveel melkpakken produceert een koe per dag? Ga op zoek naar het juiste antwoord door met een hengel melkpakken te vissen uit het hooi. Succes met vissen!

Naast alle bovenstaande activiteiten kun je je kindje ook laten schminken, of gezellig samen kleuren.

hoederijhulp oorkonde en medaille campina boerderijdagen

–> Bekijk hier: alle uitjes

Locatie en toegang

Op vrijdag 27 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) zijn meer dan 76 boerenfamilies van 10:00 tot 16:00 uur gratis geopend voor publiek! Er is altijd wel een boerderij bij jouw in de buurt te vinden.

Let op! Voor de boeren is het handig om te weten hoeveel bezoekers ze ongeveer kunnen verwachten. Laat daarom via een inschrijving weten dat je komt.

Ben jij al eens naar de Campina boerderijdagen geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: