Konya dino park | 80 Binde Devr-i Alem Parkı

Vandaag zijn we naar het 80 Binde Devr-i Alem Parkı geweest gelegen in Meram, Konya. Het is een door de gemeente aangelegd park van 80.000 m2  met replica’s van dinosaurussen, sprookjesfiguren en miniaturen van moskeeën. Kinderen, jongeren en volwassen kunnen zich hier prima vermaken. Bij uitstek dus een leuk kids uitje. Ik vertel je graag meer over het Konya dino park. Lees je mee?

Konya dino park | 80 Binde Devr-i Alem Parkı

80 Binde Devr-i Alem Parkı bestaat sinds 2014. En is het park om met familie op uitstapje te gaan wanneer je in Konya op vakantie bent. Wil je alles gedetailleerd bekijken en lezen? Dan kun je zeker wel een dag uitrekken om dit park helemaal te zien. Maar ook wanneer je niet zoveel tijd hebt, is het zeker de moeite waard om dit dino park in Konya te bezoeken.

Konya dino park
Konya dino park

Dinosaurussen

In dit dino park hebben ze ontzettend veel dinosaurussen, van klein tot groot. Als ik goed geteld heb zijn het er ongeveer 50. En sommige maken zelfs geluid of bewegen… Net écht! Je hebt echt het gevoel dat je in de prehistorie terecht komt. En als je de tanden van de dino’s ziet ben je blij dat, dat niet echt zo is.

80 Binde Devr-i Alem Parkı

Sprookjesfiguren

Loop je een stukje verder in het konya dino park, dan kom je in de wondere wereld van sprookjes figuren terecht. Zo vind je hier Disney sprookjes, maar ook andere sprookjes. Bijvoorbeeld: Madagascar, Rapunzel, Tom en Jerry, Roodkapje.

Maar ook Keloglan, Shrek, Mickey Mouse, Winnie de Poeh, The Flintstones, Ice Age, Sneeuwwitje, Casper het spookje, Hulk, Spiderman, Superman en nog veel meer.

Konya dino park | 80 Binde Devr-i Alem Parkı- Taj Mahal, India

Miniaturen wereld beroemde monumenten

Ben je geïnteresseerd in architectuur? Dan word je zeker blij van de 120 wereld beroemde monumenten die nagebouwd zijn in het Konya dino park.

80 Binde Devr-i Alem Parkı

Zo vind je hier bijvoorbeeld de Hagia Sophia, de Kalon-moskee in Bukhara, de Mostar-brug in Bosnië-Herzegovina en vele andere miniatuurgebouwen.

80 Binde Devr-i Alem Parkı

Bij elke monument staat bij van wanneer deze dateert en door welke architect hij is gebouwd, en in welke stijl.

80 Binde Devr-i Alem Parkı – Wereld beroemde geleerden

Wereld beroemde geleerden

Ook vind je hier 12 wereld beroemde geleerden op sokkels in een rondje. Zoals Hz. Mevlana, Ahmet Yesevi etc..

T-Rex café

Als je weer terug loopt uit het dinosaurus gedeelte is er een T-Rex café. De prijzen voor eten en drinken zijn ontzettend schappelijk, omdat de gemeente het park beheerd. Je kunt hier dus gerust even neerstrijken, uitrusten en genieten van een lekker hapje of drankje. De kids kun je ondertussen vermaken als ze niet stil kunnen zitten met de springtoestellen.

Mijn mening

Ik moet eerlijk toegeven dat wij hier geen hele dag hebben gelopen, maar dat had niet zozeer met het park te maken maar meer met de hitte. Ik zou je aanraden om in de zomer niet tussen 12-14 uur het park te bezoeken. Veelte warm, vooral met kids! Al met al is het een prachtig park. Er is voldoende te zien en zowel jong en oud kijkt zijn of haar ogen uit.

Ik moet toegeven dat ik zelf het dinosaurus gedeelte het leukste vond. Dit omdat ik hier mijn kleintje zo erg zag genieten. Het was ook grappig om te zien hoe hij veel dinosaurus namen kenden, ondanks dat hij pas 3 jaar is. Daarnaast is het ook echt interessant om e bordjes te lezen die erbij staan. Wat aten de dino’s, wanneer leefden ze precies en hoe groot waren ze nou eigenlijk.

Het sprookjesfiguren stuk vond ik zelf wat minder leuk, niet omdat ik de sprookjes niet herkende. Maar meer omdat ik het een beetje saai vond.

Al hou ik niet zo heel erg van architectuur was het wel leuk om meer te weten te komen over bepaalde wereldberoemde gebouwen. En de manieren van bouwen zo eens van wat dichterbij te kunnen bekijken.

Daarnaast is het bezoek aan dit park ontzettend goedkoop. Dus red je het niet in één dag, of wil je nog eens terug, dan kan ik je dit zeker aanbevelen.

Prijs

Hieronder vind je de prijzen in Turkse Lira voor het 80 Binde Devr-i Alem Parkı:

  • 5TL voor volwassen
  • 3TL voor studenten
  • Kinderen die zijn gratis!

Meer informatie


Durunday, Dutlu Cd. No:139 42140 Meram/Konya
Dinsdag t/m zondag geopend van 09:00-19:00
(0332) 327 00 61
Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: