Kruiden opbergen in de keuken lade

kruiden opbergen in de keuken lade

Zelf heb ik niet een al te grote keuken. Daarom zaten mijn kruiden voorheen in een kruiden organizer. Maar nu berg ik mijn kruiden op in de keuken lade. Door al die kleine potjes en de verschillende afmetingen werd het al snel een rommeltje. Daarom werd het tijd om mijn kruiden op te ruimen en heb ik vandaag een goede tip voor jou! Ik vertel je hoe ook jij je kruiden kunt opbergen in de keuken lade, zonder dat het een rommeltje wordt. Lees je mee?

Before

Curver vershouddoos

curver vershouddozen

Ik kwam deze Curver vershouddozen tegen en vroeg me af of ze geschikt zouden zijn om te gebruiken in de keukenlade. Ik kocht er in eerste instantie 10 in het format 0,8L.

Verschillende afmetingen

Ze waren in verschillende afmetingen verkrijgbaar: 0,8L, 1,3L, 1,8L en 2,3L.

Zelf heb ik ervoor gekozen om te gaan werken met twee afmetingen in de keukenlade. En de 1,8L en 2,3L Curver vershouddozen te gaan gebruiken in de voorraadkast. Om grotere hoeveelheden pasta en bijvoorbeeld rijst op te slaan.

kruiden opbergen in de keuken lade after

Keuken lade na het opruimen van de kruiden

Jeetje wat een verschil maakt het opruimen van die kruidenla zeg! Sowieso is het fijn om lekker een doekje door je lade te halen eens in het kwartaal.

Tip: Ook het checken van je kruiden is erg belangrijk. Bewaar je ze te lang? Dan verliezen je kruiden hun smaak.

Zoals je ziet is het best een werkje geweest. Ik heb ervoor gekozen om een aantal kruiden, die ik niet zo vaak gebruik, niet in een grote pot te doen. Zo heb ik rechts nog plek voor al mijn ontbijt spullen.

Ik heb alle potjes afgewassen en afgedroogd. Nee, ik durfde ze niet in de vaatwasser te doen! Vervolgens heb ik alle kruidennamen op een papiertje geschreven en deze klein uitgeknipt. En toen met een plakbandje op het potje geplakt.

Natuurlijk zouden sierlijke namen veel mooier zijn, maar omdat ik niet wist welke kruiden ik allemaal had. Besloot ik dit te postponen naar later.

Later maakte ik er labels op met de Tags van de Hema label maker.

kruiden opbergen in de keuken lade before and after

Before & After

Ik ben zo blij met deze geordende kruidenla. Mijn hart maakt telkens een sprongetje bij het zien van mijn kruiden. En ook het vinden is een stuk makkelijker met alle namen erop.

Om mezelf niet in de vingers te snijden met nieuwe kruiden, heb ik nog 5 extra doosjes gekocht. Deze kan ik straks dan vullen met nieuwe kruiden. Mocht ik ze echt nodig hebben.

Alles bij elkaar was ik voor alle Curver vershouddozen in de kruiden la iets meer dan €50,- kwijt, toen ze in de aanbieding waren! En nog eens €12,50 voor de vijf extra cuvers vershouddozen voor onvoorziene kruiden. En dat vind ik alles bij elkaar écht een leuk bedrag! Al verklaren sommigen me voor gek.

curver vershouddozen verschillende afmetingen

Prijs en verkrijgbaarheid

De curver vershouddozen zijn bij verschillende winkels verkrijgbaar. Zo heb ik ze verschillende keren bij Action in de aanbieding gezien. Maar heb je geen zin om te zoeken? Dan kun je ze bijvoorbeeld ook bij bestellen.

Hoe doe jij je kruiden opbergen in de keuken lade?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: