Review : Kruidvat brow tattoo dark brown

Ik heb al zoveel enthousiaste verhalen gehoord en gelezen over dit wenkbrauw product, maar steeds is het overal uitverkocht. Na in veel verschillende Kruidvat winkels te zijn langs geweest heb ik hem dan eindelijk gevonden: de Kruidvat brow tattoo dark brown! Ik test hem vandaag uit en vertel je er meer over. Lees je mee?

Kruidvat brow tattoo dark brown

Kruidvat brow tattoo

Waar ik al eerder mijn wenkbrauwen deed met de Maybelline tattoo brow pen om een zo natuurlijk mogelijk effect te krijgen. Ga ik dus nu de brow tattoo van Kruidvat uitproberen. Maar wat is dat nou eigenlijk? Het is een dikke bruine gel die je op je wenkbrauwen smeert. Als je de gel er een tijdje op laat zitten droogt hij op en kan je hem voorzichtig van je wenkbrauwen aftrekken. Met als resultaat gekleurde wenkbrauwen die zo’n 3 tot 5 dagen blijven zitten. Klinkt ideaal, want nu hoef je niet elke dag je wenkbrauwen meer bij te tekenen.

Twee varianten – Taupe & Dark brown

Zoals ik al zei zijn er twee verschillende kleuren: Taupe met een lichbruine kleur en Dark Brown met een donkerdere bruine kleur. Ik vraag me af of twee kleuren niet te weinig zijn. En of de kleuren wel voor iedereen goed uitpakt.

Kruidvat-brow-tattoo-dark-brown-3

Kruidvat brow tattoo dark brown

Als je wilt dat je wenkbrauwen de juiste kleur krijgen is het handig om te kijken naar je natuurlijke haarkleur. Heb je licht haar? Dan zou ik gaan voor de taupe variant. Maar mijn haar is van nature donkerbruin en bijna zwart. Zodoende dat ik ging voor de Kruidvat brow tattoo dark brown.

Kruidvat brow tattoo dark brown verpakking

Verpakking

De verpakking is in dezelfde stijl als veel van de Kruidvat eigen merk verpakkingen. Dankzij de tekst + foto is het gelijk duidelijk dat het om de tattoo brow gaat.

applicator kruidvat brow tattoo

In de verpakking vinden we een plastic flesje wat lijkt op een lipgloss om de gel mee aan te brengen.

Aan de zijkant vind je alle ingrediënten terug die in de brow tattoo zitten.

ingredientenlijst

Gebruiksaanwijzing

Op de andere zijkant vind je een duidelijk uitleg hoe je het product moet gebruiken.

gebruiksaanwijzing in foto's
 1. Je maakt eerst je wenkbrauwen goed schoon, zodat de vuil en vet vrij zijn. Dit zorgt er straks voor dat de gel beter pakt.
 2. Breng de gel aan het laat het minimaal 20 minuten drogen. Voor het beste resultaat laat je het 2 uur zitten (doe dit bijvoorbeeld ’s avonds tijdens het kijken van een serie of iets dergelijks).
 3. Na het intrekken haal je de gel er weer af. De verpakking geeft aan dat enkele wenkbrauwharen los kunnen laten.

Swatch

Hieronder zie je een swatch van de tattoo brow gel op mijn pols. Ik vind hem er wel erg donkerbruin uitzien moet ik zeggen.

swatch Kruidvat brow tattoo dark brown

Wenkbrauw voor het aanbrengen

Hieronder even een close-up van mijn wenkbrauw zonder dat er iets op zit. Jup, de voorkant van mijn wenkbrauwen is gone :(!

close-up wenkbrauwen zonder make-up

En zo ziet mijn blote billen gezicht er helemaal uit schoongemaakt en zonder make-up.

close-up gezicht zonder make-up

Aanbrengen van het product

aanbrengen van het product

De gel is vrij stroef en stroperig. Het uiteinde van de applicator is een kwastje waar je gelijkmatig en precies de gel mee aan kan brengen, dit werkt prima.

Tip: Ben je bang dat je toch net over je wenkbrauwen heen gaat? Breng dan met een watje wat vaseline rondom de contouren van je wenkbrauwen aan. Het kan dan zeker niet fout gaan.

Wenkbrauw na het aanbrengen van de brow tattoo gel

Hieronder zie je een close-up van mijn wenkbrauw na het aanbrengen van de Kruidvat tattoo brow gel.

Clos-up wenkrauw met Kruidvat brow tattoo dark brown gel

Ik moet zeggen dat het heel niet zoveel werk kost en dat ik eigenlijk binnen vijf minuten klaar ben met beide wenkbrauwen.

aanbrengen Kruidvat brow tattoo gel

Ik heb de omlijning nog even bijgewerkt met een watje.

Kruidvat brow tattoo dark brown op mijn beide wenkbrauwen

Zo ziet mijn gezicht eruit net nadat ik op mijn wenkbrauwen de gel heb aangebracht. En nu is het een kwestie van 20 minuten laten drogen en… serie kijken!

Overigens vond Zayn het maar een raar gezicht die donkere wenkbrauwen. Hij keek me de hele tijd heel bedenkelijk aan. Haha!

Het product van mijn wenkbrauwen afpulken

Oké ik heb de gel er minimaal een uur, misschien wel langer op laten zitten. Ik was om eerlijk te zijn tijdens het spelen met Zayn en serie kijken de tijd vergeten. Dus is het tijd om de gel eraf te pulken. Het verstandigst is om het tegen de richting van je haargroei weg te pulken. Anders werkt het als een soort hars en verlies je wat meer haartjes.

Hoe de gel eruit ziet als hij van mijn wenkbrauwen is gepulkt.

Zo ziet de gel eruit als je het van je wenkbrauwen hebt afgepulkt. Helemaal opgedroogd. En ik moet zeggen dat het bij mij meeviel met de meegekomen wenkbrauw haartjes. Ik zag er bijna géén.

Resultaat wenkbrauw na gebruik van de brow tattoo gel

Hieronder zie je een close-up van mijn wenkbrauw van dichtbij. Ik moet zeggen dat ik uiterst tevreden ben met het resultaat. Mijn wenkbrauwen zien er zeker wel donkerder uit dan voor het gebruik.

Close-up wenkbrauw resultaat na gebruik Kruidvat brow tattoo dark brown
Close-up gezicht resultaat na gebruik Kruidvat brow tattoo dark brown

Before and after foto’s

Jeetje ik heb de before and ater foto’s maar even onder elkaar gezet. Moet je kijken wat een verschil.

Nu ben ik erg benieuwd hoeveel dagen de donkerdere kleur aan blijft… De verpakking belooft 3 tot 5 dagen. Maar ik vraag me af of dit ook geld voor een vette huid en mensen die bijvoorbeeld veel douchen en of reinigen.

before and after brow tattoo dark brown

Mijn mening

Ik heb het uitgetest en bij mij bleven ze voorzichtig schoonmaken 3,5 dag zitten. Ik had natuurlijk gehoopt op 5. Het scheelt sowieso bijna drie dagen je wenkbrauwen doen. Dus op zich is het de moeite wel waard. Toch had misschien iets te hoge verwachtingen van dit product. Ik had gehoopt een resultaat net zoals met de wenkbrauwverf van Refectocil. Ik weet niet of het komt omdat de verf sterker is, of omdat het product beter past bij mijn huidtype.

Maar ik denk wel dat als je geen vette huid hebt en je niet iedere dag doucht. Bij jouw dit product zeker 3 tot 5 dagen perfect blijft zitten.

Ik vind het een erg fijn, maar ook leuk product. Geschikt voor mensen die zo nu en dan niks aan hun wenkbrauwen willen doen. En als je de gel richting de haargroei meetrekt verlies je ook niet zoveel haartjes, zoals in andere reviews te lezen is.

prijs en verkrijgbaarheid brow tattoo dark brown

Prijs en verkrijgbaarheid

De Kruidvat brow tattoo dark brown is te koop bij de Kruidvat voor € 5,99.

Wat vind jij van dit product? En verf jij je wenkbrauw wel eens?

disclaimer

2 Reacties

 1. Gaby
  april 28, 2020 / 9:33 pm

  Vindt hem fijn voor weekend weg heb je geen omkijken naar

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 11, 2020 / 2:19 pm

   Zeker weten is dat fijn! Als je het mij vraagt een fijn product om wekelijks te gebruiken. Scheelt ook een hoop tijd dagelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: