Home » Moeder & Kind » Dreumes » Leuke activiteiten met een dreumes

Leuke activiteiten met een dreumes

Leuke activiteiten met een dreumes

Leuke activiteiten met een dreumes, die ga ik vandaag delen! Ik zeg heel eerlijk, ik vind het best moeilijk om leuke activiteiten te verzinnen voor mijn kindje. Maar naarmate hij groter wordt, wordt het allemaal wel steeds makkelijker om samen iets leuks te gaan doen. Om je wat inspiratie hierop te geven deel ik vandaag wat leuke activiteiten, die ik graag met mijn dreumes onderneem. Natuurlijk zijn deze ook heel geschikt voor kinder van veel andere leeftijden .

Leuke activiteiten met een dreumes
 • Tekenen/knutselen: Zayn begint het tekenen met krijt te ontdekken. eerst stopte hij de krijtjes alleen in zijn mond, maar nu komen er echte hele tekeningen met verschillende kleuren op het papier. Met de tijd zal zijn motoriek steeds meer verfijnd worden, waardoor we ook met andere dingen kunnen gaan spelen. Na een minuut of vijf is hij wel klaar met tekenen, dus uren mee vermaken lukt nog niet. Maar dat geeft niks, het is leuk om te doen. En we vermaken ons even.
 • Naar de bibliotheek: In de gemeente Utrecht was er een actie (misschien ook wel landelijk) waarbij kinderen tot hun eerste levensjaar gratis een abonnement krijgen als je ze inschrijft. Hoe leuk is het dit voort te zetten en samen wekelijks nieuwe boekjes en spelletjes uit te zoeken! Even op een andere plek zijn en daar ontdekken wat er allemaal kan en mogelijk is. En misschien zelfs wel nieuwe vriendjes maken?
Leuke activiteiten met een dreumes
 • Spelen met speelgoed: Bijvoorbeeld met blokken, een activiteit die je als ouder samen kunt doen. Of met broer of zus kan worden gecombineerd. Samen een toren bouwen, waarbij je kind alle blokken uit de bak haalt en aangeeft. En erna de toren omgooit. En als je klaar bent met spelen alle blokken weer in de bak doen. Als je het mij vraag een van de leukste activiteiten met een dreumes! Als je het vaker doet lijkt het misschien niet zo speciaal. Maar al deze onderdelen zijn wel erg essentieel voor de ontwikkeling van je kindje.
 • Fietsen: Samen op de fiets met een zitje, of je dreumes op zijn eigen fiets. Het maakt eigenlijk niet uit. Buiten zijn, bewegen, fietsen. Dat is toch super leuk en gezond. Wanneer ze op hun eigen fiets zitten, kun je er als ouder lekker achteraan rennen. Goed voor de conditie zeg ik altijd maar!
Leuke activiteiten met een dreumes
 • Cruisen (auto): Wanneer je net als wij een elektrische kinderauto voor je kleintje hebt gekocht, kun je hier lekker een rondje mee rijden. Ze werken heel handig met een afstandsbediening, zo zorg je ervoor dat je kleintje niet te ver weg gaat, of de verkeerde kant op stuurt.
 • Stoepkrijten: Zelfs wanneer het minder mooi weer is zijn ze ervoor in. Stoepkrijten! Welk kind vind het inkleuren van de stoep nou niet leuk? Als ouder baal je misschien van het krijt dat naar binnen loopt. Tip: Laat ze niet krijten voor de deur, maar op een open pleintje bijvoorbeeld. Zo kan iedereen genieten van het mooie kunstwerk van je kind!
Leuke activiteiten met een dreumes
 • Wandelen: Ook gaan we regelmatig op pad om te gaan wandelen met Zayn. Even naar de winkels om boodschappen te doen, gewoon een rondje om, maar ook naar het bos om een frisse neus te halen.
 • Muziek aan en dansen: Zayn houdt van muziek. Zodra hij een liedje hoort begint hij te bewegen. En vind hij het leuke muziek? Dan staat hij te swingen. Super leuk om samen gezellig te dansen even lekker gek doen op de muziek. Alle gedachten en stress er even uit voor jou als ouder, en een onwijs fun moment voor je kind!
Leuke activiteiten voor een dreumes
 • Naar een indoorspeeltuin: zoals Monkeytown of Ballorig het is een waar speelparadijs hier voor je kind. Zelfs als ouder kijk je je ogen uit. Ze kunnen hier heerlijk ontdekken en contact zoeken met anderen kinderen. Ook het samen spelen en het na-apen wordt zo gestimuleerd. Verbaas je dus niet als je kind ineens wat geks doe thuis, want ze leren snel van elkaar.
Leuke activiteiten voor een dreumes
 • Kinderboerderij: Diertjes aaien bij de kinderboerderij staat bij de meeste dreumesen wel goed in de smaak. Zayn was helemaal verliefd op de geitjes en kreeg bij het flesjes geven kleine twinkel oogjes. Bi ons is de kinderboerdij Geertjes Hoeve favoriet, maar natuurlijk zijn er nog genoeg anderen.
 • Dierentuin: De ene dreumes krijgt er meer van mee dan de ander, maar de dierentuin maakt vaak veel indruk op een kleintje. Het is niet alleen leuk voor je kind, maar ook een lekker dagje uit voor jou als ouder. Want, wie vind de dierentuin nou niet leuk? Zelf ben ik altijd Fan van de tijgers, maar Zayn is meer van de apen en de speeltuin. Daarom gaan we zo nu en dan naar de dierentuin. Diergaarde Blijdorp is bij ons favoriet.

In de zomer

Leuke activiteiten met een dreumes
 • Zwemmen: Lekker zwemmen in een badje. Uiteraard altijd onder toezicht, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar wat kunnen die kleine (maar ook grote) koters genieten van water. Zayn was niet weg te slaan uit het badje. Dus afgelopen zomer hebben we deze veel opgezet. Koop er wat leuk speelgoed bij, zoals bakjes die water doorlatend zijn (HEMA) of een emmertje met wat schepjes en je hebt gegarandeerd een vrolijk kind.

Wat voor leuke activiteiten met een dreumes onderneem jij graag?
Laat het me weten in de comments.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: