Makkelijk toetje: Gecondenseerde melk, cacaopoeder en boter

makkelijk toetje met cacaopoeder, gecondenseerde melk en boter

Vandaag heb ik weer een lekker recept voor jullie! Ik hou van makkelijke toetjes, die je snel op tafel zet. Ideaal is dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt om dit makkelijke toetje te maken: cacaopoeder, gecondenseerde melk en boter. Ik kan het bijna niet geloven! Geen gedoe, maar gewoon weg samenvoegen en het recept volgen.

3 ingrediënten

Normaal gesproken zet ik altijd een benodigheden sectie in mijn recepten, maar voor deze 3 ingrediënten is dat echt net nodig. Je neemt cacaopoeder, gecondenseerde melk en boter. Zelf gebruik ik de cacaopoeder van Blooker, maar je kunt deze natuurlijk ook van een ander merk gebruiken.

3 ingrediënten, waaronder cacaopoeder

Bereiding

Neem een steelpannetje en doe hier de inhoud van een blikje gecondenseerde melk in met een eetlepel (ongezouten) boter en drie eetlepels cacaopoeder.

Laat het tien minuten zachtjes koken, maar roer voortdurend tot het mengsel indikt. Laat nu het mengsel afkoelen. Maak met je handen vierkantjes van het mengsel en bestuif ze nogmaals met cacaopoeder.

Tip: Topping gebruiken? Haal ze dan bijvoorbeeld door de hagelslag, nootjes of kokossnippers.

makkelijk toetje met 3 ingrediënten

Ik heb ze simpel gehouden, meer om de reden dat ik ook geen geschikte topping in huis had en toch een makkelijk toetje wilde serveren. Ben je klaar? Leg ze dan in de koelkast tot je ze gaat serveren.

makkelijk toetje met cacaopoeder, gecondenseerde melk en boter

Als je ze serveert op een mooi schoteltje of zoals in mijn geval in een glazen kom, dan ziet het super lekker uit!

Lees ook: Het ultieme brownie recept

ik nap een hapje van mijn toetje met cacaopoeder, gecondenseerde melk en boter

En de smaak? Die is ook een dikke prima! Ik moest even wennen aan de structuur, want dit toetje is zacht en kleverig, maar wel errugh lekker!

Ga jij dit makkelijke recept met maar 3 ingrediënten proberen?

1 Reactie

  1. Gaby
    februari 11, 2020 / 10:18 pm

    Klink lekker ga eens proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: