Manieren om te ontstressen

Ik ben een ster in overdenken.. Ik kan er simpel gewoon niks aan doen. Het liefst moet altijd alles goed gaan. En helaas gaat het dat niet altijd en dit zorgt voor de nodige stress. We hebben het altijd maar druk, druk, druk met zijn allen. Druk op het werk, druk thuis, druk met vrienden. Daardoor vind ik het soms moeilijk om mijn hoofd uit te zetten en te relaxen met als gevolg stress… Maar met de tijd heb ik hier wel wat trucjes op gevonden, dus de-stress je met me mee?

1. Relaxing muziek

Het is niet alleen fijn om naar te luisteren, maar ook is het bewezen dat je je ademhaling aanpast aan het ritme van de muziek. Ik luister erg graag naar Indiase muziek, haha maar dat ga ik jullie niet aandoen. Wat ik ook erg mooi vind is deze playlist van Spotify.Ik zet hem regelmatig op.

2.Een goede douche/bad met een relaxerende showergel

Er is niks lekkerder dan na een stressvolle dag een lekker even in bad te gaan liggen of onder de douche te gaan staan met je favoriete lichaamsverzorgingsproduct. En even de tijd te nemen om tot jezelf te komen. Op de een of andere manier heb ik telkens het gevoel dat ik alle stress en narigheid van me afspoel. Het liefst gebruik ik één van mijn favoriete Rituals douche foams. Only the smell makes me laugh!

action-geurolie-brander

3.Geur

Het sfeervolle licht en de lekkere geur van geurkaarsen of een geurbrander kunnen echt mijn humeur opfleuren. Vooral de geur van vanille & lavendel. De laatste tijd koop ik steeds meer en meer kaarsen.. allerlei soorten, geuren en kleuren. En ook een interieur parfum kan heerlijk zijn.

4.Fijne film of Serie

Eén van mijn favoriete series of films zorgen ervoor dat mijn stress mood wegebt! Helemaal opgaan in het geen dat gebeurt in de serie is geweldig je even begeven in een andere wereld.

5. Comfort food

Er gaat niks boven comfort food bij het kijken van mijn favo film of serie om lekker te ontstressen. Lekkere 80% pure chocola of popcorn. Mensen die mij echt goed kennen weten dat ik aan beiden erg verslaafd ben. Denk aan een lekkere snack, toetje, of heerlijk baksels zoals een cake, cupcake of andere zoetigheden.

6. Sporten

Er zijn veel sporten die je helpen te ontstressen. Ik zelf hou van fitness, doe soms een groepsles zoals bodystep en bodycombat. Thai of kickboksen en ook hardlopen en/of wandelen in de natuur brengt mij helemaal in mijn element. Na een lange werkdag heb ik daar niet altijd zin in, maar ik vind het wel belangrijk om dit te blijven doen…

En als ik dan even een keer geen zin heb om te sporten? Of mijzelf er niet toe kan zetten? Dan dans is lekker mee op een liedje in mijn woonkamer! Dat blijft ons geheim hé?

Zo nu zit ik weer lekker in mijn vel. Helemaal ontstresst. Ik hoop dat mijn tips jou ook kunnen helpen met ontstressen. Uiteraard heeft iedereen een andere manier van ontstressen en is ook niet elk lichaam hetzelfde. Wel is het belangrijk goed naar je eigen lichaam te blijven luisteren en regelmatig voldoende tijd voor jezelf vrij te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: