Maybelline The Eraser Eye Concealer – is ‘ie echt zo goed

Maybelline instant anti-age concealer

Elke beautyguru heeft hem geprezen de Maybelline The Eraser Eye Concealer, oftewel die concealer met het sponsje. Helaas is hij beperkt in Nederland te koop, maar wel goed verkrijgbaar in Duitsland en Engeland. Dus toen ik laatst in Duitsland was nam ik er eentje mee. Wilde namelijk wel eens weten waarom iedereen hier zo ontzettend enthousiast over is. Is ‘ie echt zo goed?

Maybelline The Eraser Eye Concealer

Wat zegt Maybelline zelf over deze concealer:
Deze super geconcentreerde concealer heeft een micro-corrector-applicator om donkere kringen en fijne lijntjes direct te verwijderen.

Er zijn twee kleuren verkrijgbaar in de winkel; Fair en Light (in Duitsland) en Light en Nude (in de UK). Ik denk dat het dezelfde kleuren zijn, maar ze heten per land anders. Heel verwarrend dus, maar goed het gaat erom dat je de kleur kiest die het beste bij jouw huidskleur past.

Online zijn er inmiddels meer kleuren verkrijgbaar, namelijk: Fair, Light, Medium, Honey, Neutralizer, Brightener, Ivory, Sand en golden.  Ik koos voor een wat donkere variant die ik in de winkel in Duitsland kocht, de kleur ‘Nude’.

Maybelline The Eraser Eye Concealer

–> Lees ook: Eerste review: Siliconen spons vs beauty blender

Verpakking

De verpakking ziet er van buiten niet echt bijzonder uit, behalve het sponsje dat boven op zit. Eigenlijk trekt dit al gelijk je aandacht als het in de schappen ligt. In de huls zit 6,8 ml concealer. De concealer komt door het sponsje naar buiten toe en dien je met het sponsje aan te brengen.

Maybelline The Eraser Eye Concealer

Zo ziet het sponsje eruit voordat deze doordrenkt is met concealer. Door aan het rode gedeelte te draaien richting de pijltjes komt de concealer dan uit het sponsje en ziet deze eruit zoals op onderstaande foto.

Anti-microbial system

Het sponsje is uitgerust met een ‘anti-microbial system’ (geen idee wat dit betekend). Hierdoor zou je het niet hoeven wassen, zoals je beautyblender en zou het bacteriën moeten doden. Maar goed, je kunt het sponsje uiteraard ook gewoon verwijderen. Als je er zeker van wilt zijn en hem zonder sponsje gebruiken… zelf ga ik voor met sponsje, want dit lijkt me handig werken.

Maybelline instant anti-age concealer

De textuur is super romig en goed dekkend. Deze kleur heeft een warme/gele ondertoon en is voor mijn getinte huid perfect qua kleur. Heb je en lichtere huidskleur? Dan zou ik zeker kiezen voor de lichtere variant. Ben je veel donkerder dan ik? Dan is zou je de medium, sand of golden kunnen proberen. Maar heb je echt een donkere huidskleur? Dan beveel ik deze concealer niet aan.

Maybelline instant anti-age concealer

Formule en ingrediënten

De formule van deze Maybelline The Eraser Eye Concealer is Anti-Age. Nou ben ik zelf net in de dertig, dus dat komt goed uit! The Eraser Eye bevat Goji bes extract, rijk aan vitamine C en anti-oxidanten. Ook bevat het Haloxyl, die de ophoping van hemoglobine (eiwit dat bloed zijn rode kleur geeft) onder de tere huid aanpakt en donkere kringen neutraliseert door gekleurde pigmenten uit het bloed te absorberen en af te voeren.

Before

Maybelline instant anti-age concealer

Ik heb helemaal zo nu en dan last van donkere kringen en vandaag een beetje last een donkere wal. Ik ga je laten zien wat de concealer met mijn donkere kringen/wallen doet. Zie bovenstaand het close-upje van mijn oog met donkere wal/kring. Nu pas ik de concealer toe.

Maybelline instant anti-age concealer

En na de concealer. Je ziet de concealer helemaal niet ziet zitten! Hij gaat niet in de lijntjes zitten, laat geen poederlaagje achter. Yes, hij versmelt mooi met mijn huid.

Maybelline The Eraser Eye Concealer anti age

Before en After

Hier nog even de foto’s naast elkaar voor een extra duidelijk beeld.

Maybelline The Eraser Eye Concealer before and after

Wat me opvalt is dat de concealer aan het eind van de dag nog helemaal perfect op zit! De meeste concealers voelen halverwege de dag toch wel een beetje trekkerig of droog aan. Maar de Maybelline The Eraser Eye Concealer glimt en plakt niet, hij is juist iets stroevig waardoor hij waarschijnlijk goed blijft zitten. Hij heeft een mooie matte finish en de concealer versmelt mooi met mijn huid. Een ander voordeel is dat je deze concealer niet hoeft af te poederen of te ‘setten’. Zoals bij andere conceals door de vettige substantie wel het geval is.

Maybelline The Eraser Eye Concealer

Conclusie – Is ‘ ie echt zo goed?

Nu de vraag: is ‘ie echt zo goed? Ja. Zeker weten! Hier boven zie je een close-up van mijn ogen na een hele dag outfit foto’s geshoot te hebben. En na het lunchen buiten de deur bij Popocatepetle. Deze foto is daar gemaakt in de avond. Toen ik een slokje nam van mijn nacho shot. Zie je hoe mooi de concealer er nog op zit en hoe natuurlijk het eruit ziet?

Ik hoor een hoop dames klagen over het sponsje, terwijl deze juist deze concealer onderscheidend maakt ten opzichte van andere concealers. Wat ik wel merk is dat ik zelf het sponsje na een paar dagen gebruiken toch niet meer zo’n hygiënisch gevoel geeft. Er blijft namelijk veel concealer achter en ik merk dat ik hierdoor weer meer concealer ga aanbrengen dan ik nodig heb. Het sponsje zorgt er juist voor dat je deze concealer minder zuinig gebruikt, terwijl je eigenlijk het tegenovergestelde zou verwachten. Je kunt het sponsje ook eraf halen en het product gebruiken met een gewone beauty blender.

Maybelline instant anti-age concealer

Prijs en verkrijgbaarheid

Waar ik echt van baal is dat deze concealer niet in Nederland verkrijgbaar is. Wat super fijn is, is dat er nu inmiddels 9 kleuren verkrijgbaar zijn, maar ik mis een tint donkerder voor de mensen met donkere huidskleur. De concealer dekt megagoed!  Heeft een mooie, natuurlijke en matte finish en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Maybelline The Eraser Eye Concealer kost  €12,99 (6,8ml) en is te koop bij de verschillend drogisterijen in Nederland zoals o.a. Kruidvat en Bol.com, maar ook in Duitsland bij Boots, DM en Rossmann.

Wat vinden jullie van deze Maybelline The Eraser Eye Concealer?

3 Reacties

 1. LifestylebyLinda
  oktober 3, 2018 / 8:35 pm

  Het effect op de huid vind ik heel erg mooi omdat het zo natuurlijk oogt!

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 3, 2018 / 8:40 pm

   Dat maakt het inderdaad een erg fijn product en is één van de redenen waarom ik het zo’n fijn product vind.

 2. oktober 3, 2018 / 8:45 pm

  Ik gebruik zelf niet zoveel make-up maar voor deze prijs wil ik het best eens uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: