Mexicaanse Burrito recept

Mexicaanse Burritos

De Mexicaanse Burritos zijn net als de Tortilla gemakkelijk te maken en te vullen met alle smaken die je maar bedenkt. Denk aan kip, gehakt, groente, bonen, salsa’s of dipsauzen. Iedereen die ik ken is gek op dit Mexicaanse Burritos recept. Ennuh als je het maakt, eten met je handen verplicht.

Mexicaanse Burrito recept

Ik ben gek op Mexicaanse gerechten. Zo staat bij ons wekelijks wel burritos op het menu. Ik geef je hieronder een traditioneel mexicaans burrito recept. Waar je zeker van gaat smullen!

Ingrediënten

  • 250 gram witte rijst;
  • 1 grote ui;
  • 2 tenen knoflook;
  • 500 g kipdijfilet;
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes;
  • 2 tomaten;
  • 1 tl gemalen komijn;
  • 1 tl (pikant) paprikapoeder;
  • 8 bloemtortilla’s;
  • 100 g belegen kaas;
  • 2 el olijfolie;
  • evt. tabasco.

Bereiding Mexicaanse Burritos

Start met het koken van de rijst zoals de gebruiksaanwijzing op de verpakking aangeeft. Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze fijn. Maak ook de knoflook schoon en snij deze ook fijn. Was de rode paprika en de 2 tomaten en snij ook deze in blokjes.

Neem de dijfilet en verwijder hier al het overtollige afval van. Snij deze vervolgens in dobbelsteentjes.

Als de rijst goed gaar is neem dan een wok en verhit hierin wat olie. Voeg hier de ui bij en laat glazig worden (2-3 minuten). Voeg nu de knoflook en de dijfilet erbij en bak mee. Als de dijfilet is dichtgeschroeid voeg dan de paprika, tomaten, komijn, paprikapoeder en wat zout en peper toe. Bak alles 3-4 minuten tot de kip goed gaar is.

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de torillia’s goed warm zijn kan je beginnen met het maken van de Mexicaanse Burritos.

Schep wat rijst op het midden van de tortilla’s. Verdeel het kipmengsel erover. Strooi dan belegen kaas er overheen en rol de tortilla’s op. Serveer er voor liefhebbers tabasco en je hebt de traditionele Mexicaanse Burritos.

Tip: Mexicaanse Burritos worden ook vaak na het vullen in de oven gedaan met een laagje kaas erover, zodat het over de tortilla smelt.

Heb jij wel eens Mexicaanse Burrito’s gegeten?

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? neem dan hier eens een kijkje.

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: