Micellair water wat is het? En hoe werkt het?

wat is micellair water

Als je kijkt naar het aanbod gezichtsreinigers bestaan er tal van producten: reinigingsmelk, tonic, lotion, schuimende gel/zeep, exfoliant, micellair water… Pffff! In dit artikel ga ik dieper in op micellair water. Want wat is micellair water eigenlijk? Wat doet het voor je huid? En waarom zou jij dit moeten toevoegen aan je skincare routine? Ik geef je uitleg..

Wat is micellair water?

Micellair water wordt ook wel eens reinigingswater genoemd. Maar het is natuurlijk geen ‘normaal water’. Bijna elk merk heeft wel een in micellair water in het assortiment zitten. Maar waar is micellair water goed voor? Micellair water is vaak licht van kleur, lijkt bijna op water en zit vol met ingrediënten die je huid op een zeer milde en doeltreffende wijze reinigen.

micellen in micellair water
afbeelding afkomstig van: uniswisspharma.nl

Micellair water dankt zijn naam aan de micellen die in het product zitten. Micellen zijn kleine, reinigende deeltjes die zich in het water bevinden. Ze hebben een hydrofiele (wateraantrekkende) kop en hydrofobe (waterafstotende) staart. De hydrofiele koppen zitten aan de buitenkant en zorgen ervoor dat de micel oplosbaar is in water. Ze trekken onzuiverheden aan zoals bijvoorbeeld: make-up, talg, en dode huidcellen. Doordat de micellen dit doen, wordt al het vuil effectief van je huid verwijderd. En hoef jij minder moeit te doen om onzuiverheden van je huid te verwijderen.

Zelf ben ik gek op Micellair water omdat het gemakkelijk in gebruik is, omdat je je gezicht niet nat hoeft te maken. En je hoeft je gezicht ook niet perse af te spoelen na gebruik. Tenzij je dit natuurlijk zelf wilt.

waar is micellair water goed voor?

Hoe gebruik je micellair water het beste?

Neem een wattenschijfje en breng daarop wat micellair water aan. Wrijf nu het wattenschijfje over je gezicht. De micellen hechten zich nu aan het wattenschijfje. En aan de micellen hecht het vuil van je gezicht: talg, vet, olie en make-up. Zo komt al het vuil van je gezicht terecht op het wattenschijfje. En blijft je huid mooi schoon en fris achter.

Wist je dat?

Micellair water heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid?

Zelf vind ik micellair water erg fijn. Het reinigt mijn huid goed. Werkt snel en gemakkelijk. Micellair water afspoelen? Dat is niet nodig, dus als ik het in de avond laat maak, heb ik geen gedoe met mijn gezicht afspelen. Ik pak wat watjes spuit hier wat micellair water op en een kind kan de was doen. Niets zo fijn als je half slaperig bedenkt dat je make-up er nog af moet… want van al dat water op mijn gezicht ben ik binnen no-time weer wakker.

moet je Micellair water afspoelen?

Is je gezicht reinigen met micellair water voldoende?

Heb je een wat zwaardere full face make-up op of waterproof make-up? Dan is micellair water alleen niet krachtig genoeg om mijn gezicht goed mee te reinigen.

Er bestaat tegenwoordig ook een duo-phase micellair water. Hier is olie aan toegevoegd. Om te zorgen dat de olie en het water met elkaar vermengen, dien je deze eerst te schudden voordat je hem gebruikt. Als je deze micellair water ziet staan, zie je de twee substanties vaak op elkaar drijven.

Deze werkt uitstekend bij een zwaardere ooglook of full face make-up. En is super fijn om te gebruiken. Let op, want waterproof make-up verwijderd deze twee fasen micellair water nog steeds niet! Hiervoor dien je echt een 2-fasen make-up remover te gebruiken. Niet erg, maar wel handig om te weten.

gezichtsreiniger in je skincare routine

Micellair water in je skincareroutine

Ondertussen weet je het antwoord op de vragen: wat is micellair water en hoe werkt het? Je gebruikt het micellair water in combinatie met een wattenschijfje waarmee je mild je gezicht en hals kunt reinigen. Reinigen met micellair water kan voldoende zijn om je hele gezicht goed te reinigen.

Welke micellair water het beste is? Dat hangt af van je type huid en hoe vervuild je huid precies is? Kijk daarom goed naar je huidtype (gevoelig, normaal, vet) en wat je ermee wilt verwijderen (alleen vuil en vet of ook zware make-up bijvoorbeeld?).

Gebruik je naast micellair water ook nog andere reinigingsproducten? Start je reiniging dan altijd eerst met de andere reinigingsproducten en rond dan af als laatste met micellair water.

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om te lezen wat micellair water precies is. Hoe micellair water werkt en waarom dit product zo fijn is om je huid mee schoon te maken.

Ben je nog opzoek naar een goede micellair water? Kijk dan eens hier.

Gebruik jij graag micellair water? En zo ja, welke soort is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: