ik testte een multi award winning Tanning Foam

In Nederland kom ik bijna nooit award winning beautyproducts tegen. Maar in het buitenland (Verenigde Staten, Azië en Australië) zitten er vaak stickers op beautyproducten die aangeven dat het betreffende product een award heeft gewonnen. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt door deze multi award winning Tanning Foam. Omdat de eerste zonnige dagen er in Nederland alweer op zitten, testte ik deze voor jullie uit.

Bondi Sands Self Tanning Foam

De Bondi Sands Self Tanning Foam is winnaar van de Best in Beauty Awards 2017, maar sleepte ook de Fake Tan Awards 2015 in de wacht. Daarnaast wordt deze winning Tanning Foam onderschreven door Beauty Heaven en Bazaar Beauty als best beautyproduct 2014.

Het is hét favoriete tanning product van top beauty bloggers, beauty editors, industry insiders en de gehele vrouwelijke Australische bevolking. Aangezien dit daar vorig jaar één van de best-selling Tanning products is. Ik ben vooral erg nieuwsgierig of deze Bondi Sands Self Tanning Foam écht zo goed is als iedereen claimt.

Bondi Sands Self Tanning Foam

Bondi Sands is een Australisch merk, gestart door Blair James, die vroeger zonnebankstudio’s runde. In 2015 werd het besluit genomen door de Australische regering om de zonnebank te verbieden. Slecht nieuws voor de zonnenbankstudio’s. Ook werd het verboden om onder de zonnebank te gaan. Blair ging daarom een partnership aan met zijn vriend Shaun Wilson en begon een spraytan studio. In plaats van bestaande zelfbruiner producten te gebruiken, die erg stonken, gingen ze zelf experimenteren. Net zo lang tot ze een tanning product te hadden ontwikkeld dat zorgde voor de absolute WOW factor! Het merk Bondi Sands was geboren.

Doordat het telkens mooi weer is als ik aan het werk ben in Nederland en ik niet echt een ‘bak jezelf zonnebrand bruin -type’ ben is mijn bruine tintje dit jaar ver te zoeken. Dit betekent helaas ook dat ik deze zomer dus geen gezond, bruin kleurtje op mijn gezicht zal krijgen. Ja, als ik op zomervakantie ga, maar dat duurt nog zo’n twee maanden.

Snel bruin worden? Gelukkig bestaan er selftanners ‘bruin zonder zonder’ waarmee ik tóch een mooie en natuurlijke bruine kleur op mijn lichaam kan toveren.Ik heb al eerder zelfbruiners getest. Zoals de collistar magic face drops, die ik in de wintermaanden standaard gebruik voor mijn gezicht. Maar zo’n klein flesje voor je hele lichaam? Nee, dat is niet ideaal. Ik kreeg de Bondi Sands Self Tanning Foam opgestuurd en deze zelfbruiner leek zoveel voordelen te hebben, dat ik stond te popelen om het uit te proberen!

Bondi Sands Self Tanning Foam

Verpakking

De Bondi Sands Self Tanning Foam is verpakt in een witte pompverpakking, de fles heeft een inhoud van 200ML. De gouden letters geven de verpakking een luxe uitstraling. De witte variant is voor een light-medium teint. Ook is er nog een donkere variant, herkenbaar aan de zwarte verpakking, voor een donkere teint.

ingrediënten

Water, Dihydroxyacetone, Ethoxydiglycol, Glycerin, Isopropyl?Palmitate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Stearyl Alcohol, Propylene Glycol, PPG-20 Methyl Glucose Ether Distearate, Steareth-20, Dimethicone, Polysorbate 60, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Magnesium Aluminum Silicate, Xanthan Gum, Cetyl Phosphate, Bisabolol, Farnesol, Fragrance, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Diazolidinyl Urea, Caramel, Blue 1, Red 4, Yellow 5.

https://labmuffin.com/

Dihydroxyacetone (DHA)

Dihydroxyacetone ook wel afgekort DHA genoemd is hét ingrediënt dat wordt gebruikt in goede zelfbruiners. Simpel uitgelegd is DHA een suikersoort die in de bovenste huidlagen onder invloed van warmte een reactie aangaat. Hierdoor ontstaat er een bruine kleur. DHA geeft  selftanners die ruikende ‘selftanner geur’. Niet dat het perse stinkt (althans, dat vind ik), maar het is een doordringende geur die ook niet erg lekker ruikt. Om die reden worden er vaak geurstoffen toegevoegd. Het slechte nieuws is dat DHA ook kan zorgen voor vlekken in je kleding, handdoeken, meubilair en je vloer! Dus ga je met selftanner aan de slag, dan moet je hier extra rekening mee houden.

Daarnaast bevat de Self Tanning Foam veel voedende en verzachtende huidverzorgende ingredienten: zoals glycerin, propylene Glycol, alcohol en aloe vera sap.

De geur van deze Self Tanning Foam vind ik echt HEMELS! Het heeft een heerlijke kokos geur,  die je doet denken aan zon, zee, strand en palmbomen. I love it!

Hoe te gebruiken?

Het mooie van deze Self Tanning Foam vind ik dat je zelf de intensiteit van je kleur kunt bepalen door te doseren. Je kunt de foam gedurende 1 – 8 uur laten intrekken afhankelijk van hoe donker je je bruine kleurtje wilt. Hoe langer de foam laat zitten, hoe donkerder je wordt.

Stap 1: Exfolieer je huid

Alvorens je ook maar iets gaat aanbrengen, zorg dat je je huid goed hebt gescrubd met een scrubhandschoen. Gebruik geen scrub product, want dit kan later je tan verpesten. Als alle dode huidcellen weg zijn, blijft je kleurtje namelijk langer zitten. En dat is nou net wat je wilt bereiken.

Stap 2: Breng de Self Tanning Foam aan op de Application Mitt

Breng de Self Tanning foam aan op de Appliction Mitt. Een handschoen die je bij de Self Tanning Foam kunt kopen, speciaal ontwikkeld voor het gelijkmatig en egaal aanbrengen van de foam over het gehele lichaam. Zo krijg je een mooie tan zonder strepen.

Ik testte de foam voor jullie op mijn hand en op mijn gezicht. Hieronder zie je een swatch op mijn hand.

Bondi Sands Self Tanning Foam

Stap 3: Verdeel de Foam met de Tanning Mitt over de grote delen van het lichaam.

Dit doe je omdat de grote delen meer foam nodig hebben.

Stap 4: Doe de handen, ellebogen, knieën en enkels als laatste

Omdat je je handen, ellebogen, knieën en enkels niet al te bruin wilt hebben smeer je deze als laatste in. Nu zit er namelijk minder product op de Tanning Mitt, waardoor het resultaat natuurlijker oogt.

Stap 5: Laat het Tanning Foam minimaal een uur zitten

Indien je een mooi kleurtje wilt, met andere woorden een goed resultaat, laat je de Tanning Foam minimaal een uur zitten. Voor een beter resultaat liever 6-8 uur.

Zo ziet het eruit nadat het een uur op mijn hand zit.

Bondi Sands Self Tanning Foam

Stap 6: De gewenste kleur bereikt? Was dan je huid.

Na minimaal een uur kun je de Tanning Foam van de je huid wassen. Douche het liefst met warm water en gebruik géén douchegel. Let ook even op bij het afdrogen, liever deppen en niet scrubben.

En zo ziet het eruit nadat ik het 3 uur op mijn hand heb gehad. Best een mooi bruin resultaat. Helaas loop ik nu wel een paar dagen voor ‘ piep’ met deze hand, maar nu kan ik gelijk mooi uittesten hoelang de kleur blijft zitten.

Bondi Sands Self Tanning Foam

pluspunten

+ verrijkt met aloë vera om je huid soepel te maken en te verzorgen;
+ geen negatieve effecten voor je huid zoals bij zonnen of de zonnebank;
+ formule van BondiSands is hoogwaardig en gelijk aan tanningsalon kwaliteit;
+ de premium groen/blauwe kleuring zorgt voor een natuurlijke teint. In tegenstelling tot andere zelfbruiners die vaak uitgaan van oranje/gele kleuring met een onnatuurlijk bruine kleur als resultaat;
+ hoog gehalte DHA;
+ fijne kokosnoot geur;
+ snel resultaat: je ziet al resultaat binnen een uur!
+ alle producten van Bondi Sands zijn dierproefvrij.

Minpunten

– mooi resultaat met de Application Mitt, deze moet je apart aanschaffen;
– als je niet van een foam houdt, moet je dit product absoluut niet proberen,  ga dan liever voor een spray of lotion;
– je moet er wel wat meer moeite voor doen dan de zonnebank, but so be it!
– je dient je lichaam af te spoelen na het laten intrekken van de foam, dit hoeft bij andere selftanners niet.

Bondi Sands Self Tanning Foam

Conclusie

Wat ik fijn vind aan deze Tanning Foam is dat het is me is gelukt ‘bruin worden’. En super fijn,  zondere gele gloed! Dat ziet er namelijk zo nep uit! De Bondi Sands Tanning Foam heeft een super lekkere geur. Hij ruikt namelijk naar Kokos. En na het aanbrengen van de Tanning Foam is mijn huid helemaal niet uitgedroogd. Ook heb ik geen last van strepen of vlekken. Hieronder zie je een foto van mijn gezicht voor het aanbrengen (links) en nadat de Tanning Foam 3 uur heeft ingetrokken (rechts).

Bondi Sands

Ik durfde hem gewoon niet langer te laten zitten, maar ik vind het resultaat wel erg mooi. Net of ik echt op vakantie ben geweest. En zeker niet te donker. Over de houdbaarheid van de kleur, daar zou ik nog op terug komen, want die zou long-lasting zijn. Wanneer je de zelfbruiners van Bondi Sands goed gebruikt kun je er gemiddeld 5-7 dagen van genieten. Ja, zo lang zat die vlek dus op mijn hand. Dat is 2 dagen langer dan bij een willekeurig andere merk! Als je het mij vraagt één van de best beauty products ever! Alle Bondi Sands producten zijn ook nog eens dierproefvrij! En ook daar word ik gelukkig van.

Het meest bijzondere aan dit merk is toch wel de inwerktijd. De instant producten zoals de Mousse en de Lotion’s kun je na 1 uur inwerktijd al afspoelen. Laat het tot 6 uur intrekken voor een dieper en intenser kleurresultaat.

Een ander aspect wat me erg aanspreekt is dat deze Tanning Foam kan worden toegepast voor je hele lichaam, maar ook als zelfbruiner voor het gezicht of een zelfbruiner voor je benen. En heb je een keer een wat dieper uitgesneden topje aan? Ook voor je decolleté kun je deze Tanning Foam gebruiken. Dus ik denk dat ik jullie wel een antwoord heb kunnen geven op de vraag: Is dit de beste selftanner ever? Yes, dit is zeker een goede selftanner! Go try it out!

Prijs & Verkrijgbaarheid

Bondi Sands Self Tanning Foam Light/Medium en Dark zijn beide te verkrijgen voor €19,95 per pompflacon van 200 ml.De Application Mitt is verkrijgbaar voor € 5,99 bij Etos.

Gebruik jij wel eens een zelfbruiner?
En wat vind jij van deze Bondi Sands Self Tanning Foam?

Meer beauty reviews lezen?
Bekijk dan eens deze beauty reviews die ik al eerder maakte.

27 Reacties

 1. mei 25, 2018 / 9:01 am

  Misschien ligt het aan mijn scherm of aan de foto, maar bij mij oog je best een beetje oranje op de tweede foto. Maar fijn dat je tevreden bent met het resultaat.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 25, 2018 / 10:49 am

   Ik weet niet of het ligt aan jouw scherm of aan mijn scherm… Het is namelijk gewoon licht bruin. Ik zie er gelukkig niet oranje uit ;)

 2. mei 25, 2018 / 12:51 pm

  Ik word heel snel bruin dus heb dit nog nooit gebruikt, lijkt me ook best wel eng Haha zometeen word je oranje 😁 nee hoor, fijn dat je goed kan kiezen hoe bruin je wilt zijn

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 25, 2018 / 1:22 pm

   hahahahik moest even smakelijk lachen om je reactie! Juist fijn toch dat je het niet nodig hebt ;)

 3. mei 25, 2018 / 1:04 pm

  Zoals Nicole zei…bij mij ook orange op de after foto. Gelukkig dat in echt gewoon bruin uit.
  Ik hoeft het niet zo`n zelfbruiner product want ik word vanzelf bruin in de zomer.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 25, 2018 / 1:23 pm

   misschien dat het komt omdat ik een mengelmoesje ben? Geen idee, voor mij is dit bruin. Zo zie ik er ook uit als ik in de zon heb gezeten. Maar zoals je op de foto van mijn hand kan zien valt het gelukkig prima uit ;)

 4. mei 25, 2018 / 5:46 pm

  De mousse ziet er een beetje apart uit, maar ik vind het resultaat wel erg mooi!

 5. mei 26, 2018 / 11:19 am

  Ik heb nog nooit en zelfbruiner gebruikt. Ik laat gewoon de buitenlucht en de zon hun werk doen :)

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 27, 2018 / 7:51 pm

   dat is ook het makkelijkste Marion, dus ik geef je helemaal gelijk!

 6. mei 26, 2018 / 3:15 pm

  Ik vind het een mooie frisse tint! En die kokos geur, dat vind ik al een enorme pluspunt 😍 haha!

 7. mei 26, 2018 / 4:26 pm

  Met dit soort producten durf ik eigenlijk niet te experimenteren. Wat als het fout gaat, dan loop je dagen voor *piep*, haha! Vind het tof dat jij het gewoon op je gezicht durft aan te brengen en dan pakt het ook nog eens zo fijn uit. Zon uit een flacon! :-)

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 27, 2018 / 7:52 pm

   thanks voor het compliment ;) ik heb het eerst op mijn hand uitgeprobeerd, zoals je zag. Pas erna op mijn gezicht. Ik had hetzelfde idee als jij, nooit zomaar iets proberen op je gezicht, want voorschut lopen is niet leuk ;) Maar zoals je ziet is het prima uitgepakt. Dus wie weet ook wel iets voor jou?

 8. mei 27, 2018 / 10:38 am

  Ik heb het wel eens in een salon laten doen. Als ik het zelf doe, ben ik toch bang op vlekken

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 27, 2018 / 7:52 pm

   Eigenlijk fleur als je de tips in het artikel opvolgt hoef je dat echt niet te zijn. Bij mij zie je ze toch ook niet?

 9. mei 27, 2018 / 11:45 am

  Fijn dat hij zo goed werkt en je tevreden bent over het resultaat. Ik gebruik zelf nooit een self-tanner, maar ik wil het wel eens proberen!

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 27, 2018 / 7:53 pm

   Ben benieuwd Liset als jij het probeert hoe het je zou staan. Je bent al een pracht vrouw van jezelf, dus snap dat je het niet écht nodig hebt.

 10. mei 27, 2018 / 11:56 am

  Ik durf het nooit te gebruiken omdat ik bang ben dat ik oranje word haha. Dit resultaat ziet er wel goed uit!

 11. mei 27, 2018 / 1:31 pm

  Ik heb nog nooit eerder gehoord van een tanning foam, dus ik vond dit heel interessant om te lezen. Zelf gebruik ik geen zelfbruiner omdat ik best snel bruin word en ik ben ook gewoon te bang voor vlekken of uitslag.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 27, 2018 / 7:54 pm

   dan is het uitproberen op een stukje van je hand, juist een goed idee. Dan zie je hoe het werkt op de rest van je lichaam :)

 12. mei 27, 2018 / 2:11 pm

  Ik gebruik vaak zelfbruiner op mijn benen, die zijn altijd zo wit…
  Ik vind het wel een uitkomst.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 27, 2018 / 7:54 pm

   me 2 op mijn benen vind ik het ook wel handig. Ik draag niet zo vaak jurkjes/rokjes, dus mijn benen worden ook niet zo snel bruin. Eigenlijk best jammer!

 13. mei 27, 2018 / 9:08 pm

  Zo bang dat ik oranje zou worden… Daarom doe ik het nooit. Op de foto zie je er bij mij trouwens een beetje oranje uit maar ik lees hierboven al dat meer mensen dat hebben maar dat het gelukkig niet zo is. Dit product kende ik trouwens niet, lijkt me goed zeg!

 14. mei 28, 2018 / 3:22 pm

  Ik word gelukkig snel bruin. Door vaak in de tuin te werken en te gaan wandelen of fietsen, heb ik nog nooit een zelfbruiner nodig gehad. De verpakking van dit product ziet er wel heel chique uit.

 15. mei 28, 2018 / 4:01 pm

  Ik had hetzelfde als Nicole hierboven, lijkt een beetje oranje. Weet niet of dat aan het licht/bewerken ligt. Maar voor mijn gezicht zo’n product gebruiken zou ik wel spannend vinden.

 16. mei 28, 2018 / 5:15 pm

  Fijn dat deze zelfbruiner zo goed voor jou heeft gewerkt. Ik ga gewoon in de zon zitten hehe ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: