P20 Zonnebrand die de hele dag beschermt na 1x smeren

Super benieuwd was ik naar P20. Een zonnebrand die de hele dag beschermt na 1x smeren. Klinkt fantastisch vind je niet? Insmeren vind ik altijd maar een rottig klusje.Neemt niet weg dat het wel ontzettend belangrijk is om te doen! Daarom maakte ik al eerder een vlog: hoe kies je de juiste zonnebescherming. Toen ik op vakantie was in Turkije heb ik deze zonnebrand eens goed uitgetest, want zeg nou zelf een P20 Zonnebrand die de hele dag beschermt na 1x smeren klinkt bijna te mooi om waar te zijn…

Toen we in Konya een grote stad in Turkije verbleven was het behoorlijk warm, een graad of 34. We zouden niet aan het strand gaan liggen, maar wandelde wat hier en daar. We bleven voor een weekje en de zon was feller en sterker dan ik had verwacht. Juist daarom was het erg belangrijk om ons goed in te smeren. Zo gezegd zo gedaan. Het werd tijd om deze welbekende zonnebrand eens te testen, want ik heb niets an goede verhalen erover gehoord dus was ontzettend benieuwd.

P20 Zonnebrand die de hele dag beschermt na 1x smeren

Het zonnebrandmerk Rienmann biedt met de productlijn P20 tot tien uur betrouwbare bescherming met maar één keer smeren. Het product is verkrijgbaar in een Spray en in een Lotion en beschikbaar in SPF 15, 20, 30 en 50+. Het hele P20 assortiment is vrij van parfum en parabenen. Maar ook van kleurstoffen en Kunstmatige conserveringsmiddelen. De heldere substantie wordt snel door je huid opgenomen en voelt vet aan. Het voorkomt witte strepen op je huid, maar ook op kleding en het beste van alles het plakt niet zoals een normale zonnebrand!

P20 is ‘ Water Resistent’ zoals dat zo mooi heet. De werking van de zonnebrand blijft effectief zelfs als het met water in aanraking komt. De flacon vind ik zelf ontzettend handig, het brengt makkelijk aan en daarna moet je het natuurlijk nog wel even goed uitsmeren. Doe dit wel alsjeblieft want ik heb dat niet gedaan en had een aantal rode vlekken op mijn arm. Gelukkig zaten ze niet in mijn gezicht! Een minpuntje is voor mij de geur van de zonnebrand de substansie ruikt namelijk heel erg naar alcohol. De geur vervliegt wel snel, maar een lekker geurtje is ook niet verkeerd!

P20 Zonnebrand die de hele dag beschermt na 1x smeren

Doordat de zonnebrand vrij vloeibaar is geef ik even een waarschuwing af voor witte kleding en handdoeken. De substansie is namelijk wat gelig en kan dus vlekken achterlaten. Zo ook op mijn witte t-shirt en dat ziet er toch wat minder florissant uit. Maar no worries je kunt het er zo uitwassen!

P20 Zonnebrand die de hele dag beschermt na 1x smeren

Wel moet ik eerlijk bekennen dat ondanks dat het uitsmeren makkelijk gaat de zonnebrand vet aanvoelt. Ook op mijn huid is hij ontzettend vet en daar moet ik best aan wennen. Ik hoopte eigenlijk dat de zonnebrand zou intrekken en daarmee ook het vettige gevoel weg zou zijn, maar de hele dag blijf je dit vettige laagje voelen. Dagen heb ik in de zon gelopen, zonder an maar ook een tikkeltje verbrand te zijn! Op het ene plekje na wat ik niet goed had uitgesmeerd, haha!

P20 Zonnebrand die de hele dag beschermt na 1x smeren? Ja, zeker weten en ook langer dan 10 uur. Wel maak ik hierbij de kanttekening dat het afhankelijk is van wat je met de zonnebrand doet. Lig je aan het strand of zwem je de hele dag? Dan kan de werking misschien iets minder zijn. Zelf heb ik dit niet kunnen uittesten want we hadden geen zwembad. Wel hielden we regelmatig water gevechten met de zusjes en ook dit heeft mijn samen met de zonnebrand overleeft! Ik vind het super fijn dat je niet meer hoeft na te denken over het insmeren, maar de vettige laag? Nee, daar ben ik eigenlijk niet zo blij mee. Je moet dus zelf even kijken of deze zonnebrand geschikt voor jou is. Vind je een vettig laagje geen probleem? Dan zeg ik zeker kopen!

P20 Zonnebrand die de hele dag beschermt na 1x smeren

P20 is verkrijgbaar als lotion, spray en gel en te koop bij Kruidvat, Etos, DA en Bol.com .  Deze P20 SPF 30 Zonnebrandspray van 100 ml kost € 17,33. De p20 SPF 30 van 100 ml kost € 30,19. Aan de ene kant vind ik dit best prijzig, maar aan de andere kant als je maar één keer hoeft te smeren kom je een stuk goedkoper uit dan bij andere merken. Omdat het een stuk zuiniger in gebruik is, vind ik het de prijs best waard.

Is P20 Zonnebrand die de hele dag beschermt na 1x smeren iets wat jij uit zou willen proberen?

9 Reacties

 1. augustus 17, 2017 / 8:53 am

  Wij hebben deze producten ook gebruikt deze zomer. Superhandig! 1x smeren ’s ochtends en GO!

 2. augustus 17, 2017 / 9:25 am

  Deze zonnebrand wil ik zeker wel een keertje proberen. Lijkt me erg handig, wel jammer van de geur. Daar zou ik ook last van hebben.

 3. augustus 17, 2017 / 10:07 am

  Wat jammer van het vettige laagje. Ik heb daar zelf echt een hekel aan. Wel fijn dat het werk. Al zou ik automatisch meer gaan smeren, haha.

 4. augustus 17, 2017 / 10:39 am

  Oh dit lijkt mij een fijn product. Ik vind het vervelend als mijn zonnebrandcreme, of die van mijn kinderen, vlekken maakt of niet snel intrekt.

 5. augustus 17, 2017 / 3:30 pm

  Vroeger verbrande ik heel snel, daarom gebruikte we toen al p20! Wonder spul.

  • Mariëlle
   Auteur
   augustus 18, 2017 / 12:01 am

   Grappig hoor toen kende ik het helemaal nog niet!

 6. augustus 19, 2017 / 9:37 pm

  Wow 1x insmeren op een dag lijkt een droom! Handig product!

 7. Serafina
  augustus 31, 2017 / 8:12 pm

  Lijkt me een makkelijke product.. Wel een beetje vettig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: