Het perfecte kopje koffie zetten

Vers gezette koffie smaakt veel lekkerder die uit een zakje of uit een goedkoop apparaat. De smaak van koffie wordt bepaald door het type boon, kooktijd én het juiste gereedschap om de koffie te zetten. Ik vertel je hoe jij Het perfecte kopje koffie zetten. Lees je mee?

Het perfecte kopje koffie zetten

Het perfecte kopje koffie is afhankelijk van een aantal zaken. Ik vertel je hieronder meer over.

Koffiebonen

koffiebonen bak

Een goede kop koffie begint natuurlijk altijd bij de koffieboon. De boon bepaalt het aroma, de smaak en de sterkte van de koffie. De lekkerste koffie krijg je als je je koffiebonen zelf vers maalt. Dit kan met een koffiemolen.

Simon Levelt

Simon&levelt Utrecht

Zelf ben ik een groot Fan van de Simon Levelt koffiebonen. De medewerkers in de winkel hebben veel verstand van koffie en er is zoals je ziet een ruim aanbod voorhanden. Vooral de Corleone koffieboon vind ik Misdadig lekker.  Dit is een pure, krachtige espresso, donker gebrand. Zeer geschikt voor ristretto. Maar ook de Corazón boon laat mijn smaakpapillen op hol slaan… een volle, zware en aromatische koffie. Hmmm. Natuurlijk heeft Simon Levelt nog veel meer soorten koffie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden ga dan eens langs in de winkel. De medewerkers zijn erg behulpzaam en adviseren je graag…

Koffiebonen gemalen of ongemalen kopen?

Koffie bonen

Meestal als ik de koffiebonen ophaal laat ik ze gelijk malen. Als ik thuis gekomen ben verdeel ik de koffie. De ene helft gaat in de vriezer, zodat het aroma beter en langer bewaard blijft. En de andere helft gaan we lekker gebruiken om koffie van te zetten.

Volautomaat, Caffetière of espressomaker?

Caffetiere

Natuurlijk kun je koffie of espresso met een volautomaat zetten het gaat lekker vlot en je hebt er niet veel werk aan. Mijn ervaring is dat hier niet de lekkerste koffie uit komt. De gemalen bonen kan je het best gebruiken voor een espressomaker of een cafetière. Dit is eigenlijk een beetje afhankelijk van je smaak. Zelf gebruik ik meestal een caffetière en een volautomaat omdat ik van sterke koffie hou!

Hou je van melk?

Dan kun je met een melkopschuimer een heerlijk kopje koffie maken. En anders gebruik je gewoon een beetje koud melk of koffiemelk of een steelpannetje om te verwarmen.

Latte art

Wil je het helemaal af maken dan kun je een decoratie laagje aanbrengen op je melk. Je kunt dit doen door middel van een uitgeknipt stencil of een decoratie set.  Meestal wordt er cacao gebruikt, maar ook kaneel zorgt voor mooie versieringen.

Latte art

Ben je een held met melk dan kun je een van bovenstaande latte art creaties maken.

Hoe bereid jij het perfecte kopje koffie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: