Plant Rebelz | Get your plant party started

Plant-Rebelz-rude-solier-terrarium-1-8

ik hou van bloemen en planten in mijn interieur en ben daarom normaal gesproken geregeld bij het tuincentrum te vinden. Maar nu met de lockdown moest ik opzoek naar alternatieven om mijn kantoortje wat op te leuken. Zo kwam ik online uit bij Plant Rebelz? Hier vind je (bijzondere) planten, terrariums, maar ook stekjes. Nieuwsgierig naar wat ik hier bestelde? En wat ik van Plant Rebelz vind? Je leest het in deze blog.

Plant Rebelz

Wat Plant Rebelz zelf zegt:
Je hebt planten en je hebt plánten; bij Plant Rebelz zijn we van de laatste categorie. Naast tientallen trouwe stamgasten (hi Ficus, môgge Monstera!) vind je bij ons ook very special guests voor je plant party.

Planten die met namen als ‘Alocasia Cucullata’ en ‘Tradescantia Pulchra’ even stoer en exotisch zijn als ze klinken. Planten die bij binnenkomst meteen al een verpletterende indruk maken. Kortom, planten die élke plant party een tandje rebelser maken. Whoop, whoop!

Plantenkeuzestress

Ik wilde bij Plant Rebelz wat leuks uitzoeken. En dat was nog lastig ook, want check wat een gave kamerplanten! Ook bij de toffe terrariums was de keuze reuze. Ik moet eerlijk toegeven dat ik sommige al heb (je houdt van planten of niet hè), dus wilde ik wel een exemplaar dat wij nog niet hebben. En tadaa: daar was de Extreme Ripped: Monstera Deliciosa. Ik koos voor de middelgrote, maar hij is ook verkrijgbaar in een stekje.

Daarnaast bestelde ik het terrarium Rude Soldier. Dit leek me handig voor op mijn kantoor, omdat ik meestal weinig tijd heb wanneer ik hier zit. Vergeet ik de planten hier nog wel is water te geven. Een terrarium is dan daarom niet alleen super makkelijk, maar ook nog super hip en stoer! En zeker als je niet zulke groene vingers hebt, is dit ideaal, want deze plantjes zorgen voor zichzelf!

Extreme Ripped: Monstera Deliciosa

Wat een plaatje is deze prachtige Monstera Deliciosa. Met zijn prachtige kleuren steelt hij de show in de huiskamer.

En ook al is hij wat kleiner dat de rest van de planten in dit hoekje, door zijn prachtige blad is hij een echte eye-catcher. Hij staat hier lekker in het zonnetje helemaal happy de peppie te zijn!

DIY Terrarium – Rude Soldier

Denk je nou…dat is vast moeilijk zo’n ding zelf maken, dat valt echt reuze mee! ik leg hieronder stap voor stap uit hoe je een zelf een planten terrarium kan maken!

Inhoud

Je vindt de volgende inhoud in de verpakking:

  1. Glazen pot met schaal en deksel
  2. 2 Plantjes (dit kan per terrarium verschillen, en is afhankelijk van de voorraad).
  3. Witte steentjes/grind
  4. Actieve kool
  5. Potgrond
  6. Mos
  7. Stappenplan

Stappenplan

Stap 1: Als eerst maak je de glazenpot met een sopje goed schoon. Daarna droog je deze af.

Stap 2: De eerste laag die erin doet zijn de witte steentjes. Ik begreep even niet goed dat hiermee de kleine steentjes bedoeld werden. Dus let op als je begint met deze stap.

Het is belangrijk om de juiste stenen als eerst te doen, deze zorgen namelijk voor een goede afwatering. Doe je deze er niet in? Dan heb je best kans dat de worteltjes van je plantjes constant in het water staan. Hierdoor kunnen ze gaan rotten, en dat wil je niet!

Stap 3: Doe de actieve kool erin, dit zijn de kleine donkere steentjes. Deze steentjes zorgen ervoor dat schimmels geen kans krijgen in jouw terrarium. Vergeet ze dus niet!

Zo ziet de actieve kool eruit als tweede laag.

Stap 4: Nu vul je de pot met de potgrond. (dat wordt even kliederen 

Dat heb ik best netjes gedaan toch? De kunst is om het zakje in het gat te laten zakken en dan om te kieperen. Zo knoei je zo min mogelijk.

Stap 5: Nu komt het wat lastige gedeelte, de plantjes een plaatjes geven. Neem de plantjes voorzichtig uit hun verpakking en haal de potgrond weg bij de wortels.

Graaf een kuiltje in de potgrond op de plek waar je het plantje neer wilt zetten. En zet dan het plantje erin. Maak het kuiltje weer dicht en druk de potgrond wat aan rond het plantje. Het gaat een beetje onhandig omdat je er maar met 1 hand in kunt. Doe dit ook met het andere plantje.

Stap 6: Dek de potgrond af met de mos. Ik kreeg er zelf een flinke zak bij. ik heb de mos in stukjes gebroken en verdeeld over het terrarium. Even goed kijken of alle blaadjes van de plantjes boven het mos zitten. En dan aandrukken.

Stap 7. Leg als laatste laag de stenen naar eigen smaak in het terrarium. Je kunt er indien gewenst zelf nog iets bijzetten, denk aan een beeldje, edelstenen of wat hout.

tap 8. Giet wat water in het terrarium en laat dan de pot een week openstaan. Hierna doe je de deksel erop. Na een tijdje krijg je condens in de pot. Hier hoef je niks aan te doen, want dit hoort zo.

Heb je geen condens? Dan is de aarde niet vochtig genoeg!

Zet je mooie DIY terrarium op een lichte plek, maar niet in de zon. En natuurlijk ook een plekje waar je er elke dag van kan genieten! Vergeet hem niet regelmatig te draaien, zodat alle plantjes evenveel licht krijgen.

Leuk geworden toch? Ik ben er helemaal blij mee!

Mijn Conclusie

Plant Rebelz is een leuke webshop met bijzondere planten. Ook kun je er terecht voor terrariums, stekjes en goodies, zoals droogbloemen, potten, kaarten en posters. Kortom, van alles om je groene hart sneller te doen slaan. Wil je anderen met het groene virus aansteken? Geef dan een plantenboefje van Plant Rebelz cadeau! Ik zou dit echt een té gek cadeau vinden als ik het zou krijgen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Al deze planten die ik op mijn kantoor heb staan zijn verkrijgbaar voor de prijs van:

  • Extreme Ripped – Monstera Deliciosa € 24,50
  • Terrarium – Rude Soldier € 39,50

Op de website van PlantRebelz.nl.

Hopelijk heb ik jouw geïnspireerd om zelf een planten terrarium maken? Of opzoek te gaan naar andere mooie planten om je thuis kantoor op te fleuren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: