real techniques kwasten review – Flawless base set

real techniques kwasten review

Als is mijn make-up kwasten voorraad vrij groot, omdat ik ze veel gebruik zijn mijn kwasten echt aan vernieuwing toe. Real Techniques is één van mijn favoriete merken. Daarom schafte ik de Real Techniques Flawless base set aan. Het leek me leuk om deze in een real techniques kwasten review aan jullie te laten zien. Dus kijk je met me mee?

real techniques Flawless base set

real techniques Flawless base set

De real techniques flawless base set bevat 4 kwasten, bestaande uit: Een contour brush, detailer brush, buffing brush en een square foundation brush.

Deze set komt samen met een handig kwastenhouder. Hierdoor houd je jouw kwasten gemakkelijk bij elkaar.

De kwastenhouder is van wit plastic. En in de linker onderhoek, vind je in het klein, het logo van real techniques.

Contour brush

De contour brush is geschikt om – zoals de naam al aangeeft – te contouren! Het is een hele fijne, zachte kwast die ik zelf graag gebruik om bronzer mee aan te brengen.

Detailer brush

De detailer brush kun je gebruiken voor de naam zegt het al ‘details’, denk hierbij aan concealer of lipstick. Althans dat is waar hij voor bedoeld is, aldus real techniques.

Zelf gebruik ik de kwast anders dan waar deze voor bestemd is. Bijvoorbeeld om in mijn ooghoeken een lichte oogschaduw aan te brengen.

Ik vind de kwast namelijk net iets te breed voor het aanbrengen van een lipstick. En hou van fijne strakke lijnen, vooral bij mijn mondhoeken. Voor het aanbrengen van concealer bijvoorbeeld onder je ogen, of bij je neus vleugels is deze kwast wel erg geschikt.

Square foundation brush

De square foundation brush is zoals de naam al zegt, een brush speciaal voor ‘foundation’. Hoewel ik meestal een siliconen spons of een beauty blender gebruik om mijn make-up mee aan te brengen. Gebruik ik op sommige dagen soms liever een kwast. Deze kwast is als je het mij vraagt erg fijn. Hiermee breng je namelijk je foundation streeploos aan met als resultaat een mooi en natuurlijk effect.

Buffing brush

De buffing brush is geschikt voor het aanbrengen van poeder en minerale foundation. Hij verdeelt en blendt foundation mooi gelijk en snel over het gezicht. Daarnaast kun je natuurlijk ook de rest van je make-up hier mooi mee uitblenden, zodat alles mooi in elkaar overloopt. Zo krijg je namelijk de meest natuurlijke uitstraling. Ik vind dit een erg fijne kwast!

Mijn mening en conclusie

Ik ben toch wel een échte fan van de kwasten van Real Techniques. En ben erg blij dat ik deze set ter vervangen van mijn oude Real Techniques kwasten heb gekocht.

Kijkend naar alle kwasten in deze set gebruik ik de foundation kwast het minst, omdat ik toch meestal voor de beauty blender ga. Maar alle andere kwasten gebruik ik vrijwel dagelijks. De kwasten blijven kwalitatief goed. Zelfs als je ze dagelijks gebruikt en regelmatig wast. Bij andere merken kwasten willen nog wel eens de brush haren los laten of, worden de kwasten minder stug. Erg zonde vind ik dat! Maar gelukkig is dat bij deze kwasten amper het geval.

TIP: Ik reinig mijn kwasten altijd met babyshampoo. Het liefst van Zwitsal, dan ruikt het nog lekker ook ;).

Prijs en verkrijgbaarheid

De real techniques flawless base set is verkrijgbaar vanaf € 28,95

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn real techniques kwasten review. En ben nu eigenlijk wel benieuwd…

Gebruik jij wel eens make-up kwasten van Real Techniques?

1 Reactie

  1. augustus 20, 2019 / 9:56 am

    Ik ben ook echt fan van de kwasten van Real Techniques! De buffing Brush gebruik ik voor mijn vloeibare foundation en inderdaad de kleine kwast voor in de binnenste ooghoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: