Recept Mini Chocolade broodjes

Een lekker en snel ontbijt, warm uit de oven en die geur! Deze Mini Chocolade broodjes kan ik wel elke ochtend eten! Maar ook als tussendoortje of als lunch kun je ze prima eten. Ik vertel je hoe je deze lekkere chocolade broodjes in een handomdraai op tafel zet…

Benodigdheden Mini Chocolade broodjes

Bereiding Mini Chocolade broodjes

Leg voordat je begint het bladerdeeg een minuut of 10 buiten de koelkast. Het moet ontdooien.

Voor dat je begint zet je de oven aan op 200 C zo kan deze alvast voor verwarmen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, hier ga je zo de Chocolade broodjes op leggen.

Leg de bladerdeeg plakken op de bakplaat en snij door de helft. Leg nu aan beide uiteinde van het stukje bladerdeeg de smeltchocolade en rol beide uiteinden naar binnen toe. Draai om en leg ze voldoende uit elkaar. De Mini Chocolade broodjes gaan straks in de oven verdubbelen.

Roer in een kommetje het ei wat water los en gebruik een kwastje om de Chocolade broodjes mee te besmeren. Bak ze in ongeveer 15 minuten af, totdat ze luchtig en goudbruin kleuren. Laat nu de Chocolade broodjes afkoelen.

Verwarm ondertussen au bain-marie wat van de smeltchocolade. Laat het water niet koken! Als de chocolade gesmolten is en de chocolade broodjes afgekoeld zijn kun je de chocolade broodjes in de chocolade dopen, of je kunt met een vork of lepel de chocolade eroverheen sprenkelen. Ik heb voor het laatste gekozen, omdat ik dit een mooier effect vind geven.

Wist je trouwens dat je prima kunt afvallen met chocolade? Misschien niet iets voor in deze blogpost, maar voor de volgende keer ;)

Mini chocolade broodjes

P.s. Als je niet zo houd van mini, maar liever een gewoon chocolade broodje hebt? Kun je het bladerdeeg beter niet halveren, maar de stappen met het hele plakje bladerdeeg uitvoeren.

Ga jij deze Mini Chocolade broodjes maken?
Als ontbijt, lunch of tussendoortje?

4 Reacties

  1. maart 10, 2018 / 6:27 pm

    Mmm, die chocolade broodjes zien er heerlijk uit. Wat doe je mij aan! ;-)

  2. maart 14, 2018 / 9:07 pm

    Lekker en makkelijk recept! Ideaal voor een zondagochtend ontbijtje

  3. maart 15, 2018 / 10:38 am

    Hmm, wat een lekker hapje lijkt me dat! En ze zijn eenvoudig te maken zo te zien.

  4. maart 20, 2018 / 8:28 pm

    Waarom zie ik dit recept nu ik niet mag snoepen en snaaien van mezelf… Zo gemeen! Maar als ik nou inderdaad chocolade neem met een hoog percentage cacao, dan is ’t wel te verantwoorden… Leuk recept en lekker makkelijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: