Recept | Oreo chocolade cheesecake toetjes

Oreo chocolade cheesecake toetjes

Deze oreo chocolade cheesecakes desserts met oreovulling zijn heerlijk! Zelf ben ik een fan van cheesecake en van oreo koekjes, dus voor mij was dit de ideale combo. Ze zijn natuurlijk al lang op, maar bij het zien van de foto’s begin ik alweer te watertanden. Ik leg je uit hoe jij ze zelf kunt maken en geef je het recept. Kijk je mee?

Oreo chocolade cheesecake toetjes

Recept Oreo chocolade cheesecake toetjes

Hieronder geef ik je de benodigdheden en ingrediënten voor het maken van 12 Oreo chocolade cheesecake toetjes. Ik heb de benodigdheden opgedeeld in vier categorieën zo blijft het overzichtelijk: Oreo koekjes bodem ingrediënten, cheesecake beslag ingrediënten, vulling oreo cheesecake en garnering. Lees je mee?

Benodigdheden Oreo chocolade cheesecake toetjes

Ingrediënten Oreo chocolade cheesecake bodem

 • 125 g oreo;
 • 40 g roomboter.

Ingrediënten oreo cheesecake beslag

 • 400 g roomkaas;
 • 100 g witte basterdsuiker;
 • 8 g vanillesuiker;
 • 150 g pure chocolade;
 • 25 g maïzena;
 • 2 eieren.

Ingrediënten vulling oreo cheesecake

 • 200 ml melk;
 • 25 g maïzena;
 • 8 g vanillesuiker;
 • 25 g kristalsuiker;
 • 75 g witte chocolade;
 • 45 g oreo.

ingrediënten Garnering Oreo chocolade cheesecake toetjes  

 • Witte chocolade;
 • Frambozen;
 • Blauwe bessen;
 • Oreo koekjes.

Bereiding

 1. Leg de roomkaas (400 gram) vast buiten de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
 2. Smelt de 40 gram roomboter in een steelpan, of in een bakje in de magnetron.
 3. Neem de 125 gram oreo koekjes en maal deze fijn in een keukenmachine of hakmolen. Heb je deze niet? Dan kun je aan de slag gaan met een zakje en deegroller.
 4. Neem een kom en doe hier de fijngemalen oreo koekjes in. Voeg de gesmolten roomboter toe. Meng dit tot één geheel.
 5. Neem een siliconen-muffinbakvorm. Doe in elk gat een muffin bakpapier vorm.
 6. Vul hierna elk gat met een klein laagje koekjesdeeg die je net hebt gemaakt. Druk deze bodem stevig aan met een lepel. Of gebruik een glas met een stukje bakpapier hier tussen. Doe dit voor alle 12 de vormen.
Oreo chocolade cheesecake toetjes
 1. Nu gaan we het oreo cheesecake beslag maken. Zet een pan met water op +/- 2 á 3 centimer. Zoek een kom of bord die hier net overeen valt, maar de bodem niet raakt en smelt au bain marie de 150 gram pure chocolade. Je ziet dat deze na enkele minuten gaan smelten. Roer mee tot het één gladde masse is geworden, maar laat het niet koken. Alvorens te gebruiken laat je het eerst op kamertemperatuur komen.
 2. Neem nu de 200 gram roomkaas en doe deze in een diepe kom. Voeg hier de gesmolten pure chocolade, witte basterdsuiker en vanillesuiker toe. Mix dit tot één geheel. Zelf doe ik dit met de Kitchenaid keukenmachine. Voeg nu de andere 200 gram roomkaas toe en mix goed.
 3. Doe de maïzena in een zeef en zeef boven dezelfde kom. Mix het geheel een minuut.
 4. Leg nu de mixer weg en gebruik de spatel. Breek één voor één alle eieren boven de kom en spatel deze met de spatel door het beslag heen.
 5. Neem een pan, doe hier melk, maïzena, vanillesuiker en suiker in en breng aan al roerend aan de kook. Laat het even kort koken, tot de maïzena wat dikker wordt. Zodra de substantie dik genoeg is naar jouw zin haal je deze van de kookplaat. Laat wat afkoelen en voeg daarna de 75 gram witte chocolade toe. En spatel door het mengsel. Voeg hierna de gebroken stukjes oreo toe en meng deze door het mengsel heen.
Oreo chocolade cheesecake toetjes
 1. Nu neem de silicionen muffin vorm waar al een oreokoekjes laag in zit. En doe hier een laagje van het pure chocolade cheesecakebeslag in. Hierna wat van het witte oreomengsel over. En maak ze af met het pure chocolade cheesecakebeslag. Het chocolade cheesecakebeslag moet het overgrote deel vormen van deze Oreo chocolade cheesecake toetjes.
 2. Zorg dat de oven voor verwarmt is. En leg dan de siliconen bakvorm met Oreo chocolade cheesecake toetjes voor 25-30 minuten in de oven op 115 graden. Is de baktijd afgelopen? Maak dan niet zomaar de deur open, maar laat de Oreo chocolade cheesecake toetjes rusten en op temperatuur komen alvorens de oven open te maken. zelf heb ik 1 uurof 1,5 uur aangehouden.
 3. Haal de bakvorm met Oreo chocolade cheesecake toetjes uit de oven. Zijn ze nog niet voldoende op kamertemperatuur, laat ze dan nog iets afkoelen voordat je ze in de koelkast stopt. Wil je ze gelijk eten? Dan kun je ze het best een uur of 4 nog in de koelkast leggen, want dan zijn ze het lekkerste. Maar het beste is om dit gewoon een nacht te doen. Let op! Dek ze wel, want zo blijven ze lekker vers.
 4. Haal de Oreo chocolade cheesecake toetjes uit de bakvorm. En leg ze neer op een mooi dienblad, plateau of schaal. We gaan ze nu nog wat extra versieren. Neem de overgebleven witte chocolade. Smelt deze au-bain marie of in een schaaltje in de magnetron. Neem een puntzak en vul deze met het witte chocolademengsel. Knip het puntje af. Neem een toetje en ga hier met snelle heen en weer bewegingen overheen. Zo krijg je een mooi speels patroon, waardoor de toetjes nog nét even lekkerder lijken! Garneer met frambozen en blauwe bessen. Eventueel nog een oreo koekje en wat kruimels als je deze hebt. En geniet!
close-up Oreo chocolade cheesecake toetjes

Ga jij dit Oreo chocolade cheesecake toetjes recept uitproberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: