Recept | Simpele appelflappen maken

simpele appelflappen maken

Als ik visite krijg of wanneer de feestdagen voor de deur staan, vind ik het fijn om iets lekkers in huis te hebben. Natuurlijk kun je iets kopen, maar zelf gemaakte appelflappen, daar kan geen gekochte lekkernij tegen op. Dus ben jij opzoek naar een lekker recept voor simpele appelflappen maken? Lees dan snel even verder, want ik deel mijn recept vandaag met je.

Het appelflappen maken is als je het mij vraagt een simpele, maar ook leuke bezigheid. En daarnaast smaken ze vers ook veel beter! Sommigen vinden dit tussendoortje warm het lekkerst, maar je kunt appelflappen ook koud serveren.

Voordat ik met jullie naar het recept ga voor zelf simpele appelflappen maken, wil ik het eerst nog even hebben over appelsoorten.

Welke appels voor appelflappen gebruiken?

Je hebt verschillende appelsoorten, helaas zijn ze niet allemaal even geschikt om mee te bakken.

Voor het maken van appelflappen kun je het beste gebruik maken van de volgende appelsoorten: Goudrenet & Elstar.

Ik heb de Goudrenet vooraan in het rijtje gezet, omdat deze van oorsprong gebruikt werden door onze oma’s voor het maken van traditionele appeltaart.

En wil je wat meer een knapperige bite? Dan kan je het beste kiezen voor de Elstar. Deze blijven wat harder na het bakken.

recept voor appelflappen

Recept simpele appelflappen maken

Hieronder vind je de ingrediënten en de beschrijving om zelf simpele appelflappen te maken.

Ingrediënten

  • 10 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg;
  • 2 Goudrenet appels;
  • 100 gram rozijnen;
  • 1 theelepel gemalen kaneel;
  • 3 eetlepels fijne kristalsuiker;
  • Poedersuiker;
  • 1 middelgroot ei (M);

Bakspullen

  • Bakpapier

Bereiding

Allereerst verwarm je de oven voor op 200 ºC. Neem het bladerdeeg uit de verpakking en leg alle velletjes los, zodat ze goed kunnen ontdooien.

Vervolgens was je de appels en schil je ze. Verwijder het klokhuis en snij in evenredige blokjes van 1/2 cm. Neem de rozijnen en meng deze met de theelepel kaneel en 3 eetlepels suiker in een kom. De vulling is nu klaar.

Hoe appelflappen vouwen?

Ik krijg vaak de vraag hoe je appelflappen het beste kunt vouwen. Het antwoord is simpel er zijn verschillende vouwtechnieken voor.

Driehoek

Zo kun je ze vrij simpel in een driehoek vouwen. Je vouw het bladerdeeg dubbel en smeert de uiteinden dicht met ei.

Langwerpig

Maar ook kun je ervoor kiezen om ze juist langwerpig te maken. Dit is handig als je werkt met wat grotere bladerdeeg vellen en minder wilt vouwen.

Ik heb ervoor gekozen om de appelflappen langwerpig te maken. Ik leg het bladerdeeg op de beklede bakplaat. En verdeel de vulling in het midden over de helft van de plakjes. En bestrijk de randen met ei.

Vervolgens leg je er een plakje bladerdeeg bovenop. Druk de randen dicht met de tanden van een vork.

Bestrijk de appelflappen met de rest van het ei. Nu zijn ze klaar om de oven in te gaan.

Bak ze in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin af.

Welke suiker op appelflappen?

Dat hangt ervan af hoe je het laagje van de appelflappen wilt hebben. Als je een krokant laagje wilt, dan kun je de appelflappen het beste voor het in de oven doen bestrooien met fijne kristalsuiker.

simpele appelflappen maken

Ik heb er in dit recept voor gekozen om de appelflappen van tevoren niet te bestrooien met fijne kristalsuiker, omdat ik de appelflappen niet krokant wilde.

Wil je net als ik appelflappen met een zacht laagje hebben? Dan hoef je niks te doen voor het bakken, maar kun je ze na het bakken bestrooien met poedersuiker. Zo heb je appelflappen met weer een hele andere smaak!

Gezonde appelflappen zonder suiker?

Ennuh, vind jij appelflappen erg lekker, maar ben je opzoek naar een recept voor gezonde appelflappen zonder suiker? Dan laat je de suiker in dit recept gewoon weg!

Hou je niet van rozijnen?

Vervang de rozijnen dan door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten, zo krijg je een crunchy bite.

Ga jij deze Simpele appelflappen maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: