Review Kitchenaid artisan

Kitchenaid artisan review

Al tijden ben ik opzoek naar de ideale keukenmachine voor thuis. Een belangrijke eis voor mij was dat het apparaat zowel als mixer en als foodprocessor kon fungeren. Na een tijd de Magimix gebruik te hebben, was ik toch niet zo tevreden. Tot mijn oog viel op de Kitchenaid artisan. Ik wist wel dat je ermee kon mengen, kloppen en kneden. Maar ik wist niet dat je hem bijvoorbeeld ook kon gebruiken als foodprocessor of pastamachine. Er ging een wereld voor me open en ik besloot hem te bestellen en uit te proberen. Ik vertel je mijn ervaring in deze Kitchenaid artisan review..

Kitchenaid 4 8 l artisan

De Kitchenaid 4 8 l artisan

De Kitchenaid keukenmachine is in veel verschillende kleuren en uitvoeringen te bestellen. Ik koos voor de Kitchenaid artisan. En bestelde hem in de kleur vulkaan zwart. De meeste modellen van Kitchenaid zijn glazend, en dit model heeft dan ook een matte uitstraling met een soort kleine vulkaan steentjes erop.

Wat kun je allemaal met deze keukenmachine? Je kunt met deze mixer mengen, kneden, mixen en kloppen. Het fijne van de Kitchenaid artisan, vind ik dat alle knopjes op de mixer voor zich spreken. Je kunt gelijk intuïtief aan de slag.

Eigenschappen van de de Kitchenaid artisan

  • 300 Watt.
  • 10 snelheden.
  • in 15 kleuren beschikbaar.
  • Formaat: 34,3 x 22,2 x 36,2 cm (lxbxh).
  • Gewicht: 12,85 kg.
  • Capaciteit: 1 kg (bloem) of  2,7 kg (cakebeslag) of 12 eiwitten.
  • Bijgeleverde accessoires: 4,8 L beslagkom, een 3 L beslagkom, een deeghaak, platte menghaak met flexibele kant standaard platte menghaak en een draadgarde.

Aan de rechterkant van de mixer zit een hendel, waarmee je de kop omhoog of omlaag kunt zetten.

Kitchenaid hendel om de kop omhoog of omlaag te zetten.

En aan de linkerkant een hendel waarmee je de snelheid van de mixer bepaalt. Er zitten maar liefst 10 snelheden op de mixer. Een echt krachtpatser in vergelijking met de merkloos keukenmixer die ik een tijd had. En je kunt zowel snel als nauwkeurig mengen. Wat ik handig vind is dat je zelf de snelheid gemakkelijk op kan laten lopen.

Kitchenaid hendel snelheid.

De kom met handvat draai je eenvoudig vast. Je zet hem op de insparing en draait hem naar links. De haken zet je ook met een draaibeweging vast op de kop. Let wel op dat je ze borgt. Dit kun je trouwens gemakkelijk zien, want dit kan maar op één manier.

Kitchenaid garde


Heel fijn ook dat bij deze mixer en dit model van de 4,8L al standaard een aantal accessoires al worden bijgeleverd. Op de foto hierboven zie je de draadgarde. Deze gebruik je voor het opkloppen van eiwitten bijvoorbeeld.

Kitchenaid standaard accesoires

Hieronder op de foto zie je de deeghaak. Deze gebruik je voor het kneden van deeg.

Kitchenaid  menghaak

En de platte menghaak (onder op de foto) met flexibele kant. Deze is super handig voor als je beslag van de rand wil schrapen tijdens het mixen.

Kitchenaid menghaak met rubberrand

En als laatste de standaard platte menghaak.

Kitchenaid menghaak

Mijn mening

Allereerst wil ik je even de before & after laten zien van mijn aanrecht hoekje.
Hieronder zie je de before foto.

En hier zie je de after foto, met natuurlijk mijn Kitchenaid artisan op het aanrecht! Kijk dan hoe culinair en gezellig dit eruit ziet!

Kitchenaid artisan review

Wat ik erg fijn vind is, dat je de mixer intuïtief kan bedienen. Door het gewicht van 10 kilo, gaat de mixer niet lopen op je aanrecht. Dit heb ik wel is met een goedkopere variant gehad. Daarnaast kan je de keukenmachine uitbreiden met vele verschillende opzetstukken. Zo kan je dus kneden, mixen, kloppen, maar ook bijvoorbeeld een ijsmaker of een heating bowl, bevestig een extra opzetstuk zoals een worstmaker of spiralizer of kies een extra kom of ander soort menghaak.

Om te kijken of ik tevreden was over de mix kwaliteiten van de Kitchenaid, maakte ik een cakerol met aardbei, en citroen taartjes met meringue. Het opkloppen van de merinque gaat super makkelijk met de kitchenaid en veel beter dan met een handmixer.

Het is wel duidelijk dat ik enthousiast ben over de Kitchen Artisan Mixer. Voor bak- en kookfanaten is het een geweldig toevoeging aan je keuken, die iedere euro waard is. Sommigen zullen er even voor moeten sparen, maar als hij eenmaal in je in je keuken staat, kun je niet meer zonder! Kitchenaid biedt standaard 5 jaar garantie op alle mixers, dus dat is mooi genomen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Kitchenaid Artisan 4,8L is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik koos voor de kleur vulkaan zwart. Je kunt hem aanschaffen op de website van Kitchenaid. Of via webshops zoals coolblue of bol.com voor € 599,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: