rode kool salade recept


rode kool salade

Een lekker makkelijk gezond recept is rauwe rode kool salade. Ik hou van makkelijke en gezonde recepten. Het is zo gemaakt en je kunt de rode kool salade serveren als een rauwkostsalade.

Rode kool.. ik weet nooit zo goed wat ik ermee moet. Heel eerlijk? Ik ben zelf niet echt een fan van kool soorten. Witte en rode kool zijn hardstikke gezond, maar dan moet je het wel lusten. Het meest voorkomend is de rode en witte kool koken. Zelf vind ik dit erg saai en smaakloos..

Dit recept is het lekkerste rode kool recept dat ik ken. Ik snij de rode kool fijn en doe ik er een speciale dressing voor koolsalade overheen. Het fijne van dit rode kool recept is, dat je bij de juiste manier van bewaren hem zeker twee weken in de koelkast goed houd. Zo kunnen de smaken lekker intrekken en hoef jij niet 3 dagen rode kool te eten.

rode kool salade

INGREDIËNTEN rode kool salade

 • 1 middelgrote rode kool;
 • 2 el (kokosbloesem)suiker;
 • 2 teentjes knoflook;
 • 2 el venkelzaadjes;
 • 1 tl (himalaya)zout;
 • 1 laurierblaadje;
 • 1 el gedroogde Bieslook;
 • snufje zwarte peper;
 • citroen;
 • 250 ml appelazijn;
 • 250 ml water.

Bereiding

Belangrijk is om rode kool goed te wassen. Dit doe je door eerst de buitenste bladeren te verwijderen en hem hierna goed schoon te boenen. Het handigste is om hem hier na in vieren te snijden met een groot en scherp mes. Nu kun je per deel de harde kern namelijk makkelijker verwijderen.

Snij de rode kool in hele dunne reepjes, rasp hem of gooi hem in de keukenmachine. Meng nu in een grote kom 250 ml water, 250 ml azijn en twee eetlepels kokosbloesem suiker met elkaar. Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost.

Voeg nu de rest van de ingrediënten toe aan de kom en roer nogmaals het geheel goed door elkaar heen. Maak af met een beetje citroensap naar smaak.

Nu is het tijd om de rodekool toe te voegen. Hussel het geheel goed door elkaar tot alle rode kool bedekt is met de dressing. Misschien ligt niet alle rode kool in de vloeistof van de dressing, dat geeft niks, want hij gaat nog slinken.

Dek nu de bak met het rode kool mengsel af met plastic folie en laat op kamertemperatuur nog 3 á 4 uurtjes staan.

Opzoek naar bijpassende hoofdgerechten? Neem dan hier eens een kijkje.

rode kool salade-

Ben jij gek op rode kool salade?
Of ben je niet zo’n fan van koolsoorten?

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

23 Reacties

 1. december 5, 2017 / 8:37 am

  Ik eet eigenlijk nooit rode kool salade. Als ik het eet, dan meestal uit een pot moet ik bekennen.

 2. december 5, 2017 / 8:45 am

  Het valt me op dat de kleur van de rode kool salade veel lichter is dan de rode kool uit een pot!

  • Mariëlle
   Auteur
   december 5, 2017 / 9:03 am

   ja gek hé. Ik weet eigenlijk ook niet hoe dit komt. Maar ik denk omdat als je het in maakt de azijn inwerkt op de bladeren.

 3. december 5, 2017 / 8:59 am

  O wat goed dat je dit zolang kunt bewaren. Toevallig hebben we hier witte kool in de koelkast liggen, alleen had ik geen idee wat ik ermee moest doen. Koken vind ik inderdaad zo smaakloos en eigenlijk zonde. Ik denk dat ik voor de salade ga, thnx!

  • Mariëlle
   Auteur
   december 6, 2017 / 10:38 am

   Deze dressing is ook heerlijk met witte kool, je kunt ook variëren met verse kruiden zoals bieslook, peterselie etc. Dan heb je telkens weer net wat anders. Gelukkig kan je hem een tijdje bewaren zo want zoveel in één keer krijgen wij met z’n tweetjes niet op.

 4. december 5, 2017 / 10:07 am

  Ik ken het, vet lekker! Gooi er ook nog appel doorheen voor de bite.

 5. december 5, 2017 / 10:36 am

  Ohw leuk die ga ik zeker een keer maken! Man is dol op rode kool

 6. december 5, 2017 / 10:54 am

  Oh wat klinkt dit heerlijk zeg! Hier hou ik wel van!

 7. december 5, 2017 / 2:36 pm

  Rode kool vind ik altijd wel erg lekker. Deze salade moet ik toch eens proberen :)

 8. december 5, 2017 / 4:44 pm

  Het is dat ik slecht tegen kool kan. maar ziet wel heerlijk uit

 9. december 5, 2017 / 8:31 pm

  Ik maak nooit salade met rode kool, misschien moet ik daar eens verandering in brengen. Rode kool is namelijk zo lekker (ook warm mmm)

 10. december 5, 2017 / 10:48 pm

  Wij eten niet zo vaak rode kool. Dit lijkt mij lekker salade, misschien ga ik rode kool salade maar eens maken.

 11. december 6, 2017 / 10:37 am

  Ik lustte eerder nooit geen rode kool en nu ben ik er dol op. Deze salade lijkt me héérlijk!

 12. december 6, 2017 / 10:51 am

  Dat ga ik zeker eens proberen. Ik maak meestal een dressing met mayonaise erbij, maar dit is net wat gezonder.

 13. december 6, 2017 / 12:06 pm

  Ik lust wel graag bereidde rode kool (met appeltjes). Tof recept om te maken voor als je bijvoorbeeld een buffet doet met kerst of oud en nieuw!

 14. december 6, 2017 / 8:22 pm

  Ik ben geen saladetype, maar dit ziet er zo mooi en vrolijk uit! Heb het recept toch even bewaard voor als ik een keer eters krijg!

 15. december 6, 2017 / 8:41 pm

  Mmm rode kool salade vind ik altijd zo lekker. Dankjewel voor het recept.

 16. december 7, 2017 / 1:24 pm

  Wat grappig ik heb bijna hetzelfde recept gebruikt met witte kool, ik ga deze proberen

 17. december 7, 2017 / 7:59 pm

  Ik ben zelf echt geen fan van rode kool, maar moet er dan eerlijk bij zeggen dat ik alleen de stamppot versie ken.. Misschien toch deze salade eens proberen. Het ziet er namelijk erg lekker uit!

 18. december 8, 2017 / 3:48 pm

  Benieuwd of dat lekker is! Ik vind gewone witte kool salade meestal wel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: