Sfeerverlichting in de woonkamer, creëer je zo!

sfeerverlichting in de woonkamer

Een van de belangrijkste dingen voor het creëren van de juiste sfeer en ambiance in je interieur is sfeerverlichting. Tegenwoordig vinden we sfeer belangrijker dan ooit! We denken als we het hebben over sfeer gelijk aan een paar kaarsen of wat waxinelichtjes. Maar tegenwoordig zijn er allerlei soorten verlichting waarmee je die warme, aangename sfeer ook prima kunt creëren. Daarom wil ik jullie hier vandaag wat meer uitleg over geven. En geef ik een aantal tips waar je op moet letten. Sfeerverlichting in de woonkamer, creëer je zo!

Sfeerverlichting in de woonkamer

Sfeerverlichting in de woonkamer kan worden gecreëerd met verschillende soorten lampen. Denk bijvoorbeeld aan schemerlampen, spotverlichting, of aan lichtstrips.

Voordat je begint aan sfeerverlichting, moet je eerst zorg dat het basislicht in je woonkamer op orde is.

Donkere hoeken

Sfeerlampen voelen zich thuis in donkere hoeken. Naast een grote kast of onder de trap zijn perfecte plekken om ze te plaatsen.

De kleurtemperatuur van sfeerverlichting

Voordat je lampen gaat uitzoeken of kopen, is het belangrijk te weten waar je op moet letten. De kleurtemperatuur van de lampen zijn namelijk erg belangrijk bij het bepalen van de juiste sfeer binnen een ruimte. Dient een ruimte namelijk een gezellige sfeer te hebben?

Dan kun je het beste kiezen voor lampen met een kleurtemperatuur van tussen de 2700 of 3000 Kelvin. Koop je alleen een lamp met een fitting zonder lichtbron, zelfs dan kan het belangrijk zijn hierop te letten. Niet alle armaturen ondersteunen elk type lichtbron.

Sfeerverlichtingslampen

Er zijn dus verschillende soorten lampen die de functie van Sfeerverlichting in de woonkamer kunnen vervullen. Hierin is het belangrijk dat je kijkt of de lampen bij jouw interieur passen.

Filament lampen

Filament lampen zijn momenteel helemaal hot. Ze zijn ideaal om warmte en sfeer toe te voegen aan je interieur. Zeker wanneer je ze combineert met een paar andere soorten sfeerverlichting. De filament gloeilampen zijn er in allerlei vormen en maten. Het leuke is dat ze ook verkrijgbaar zijn met spiralen in verschillende vormen. Ze zijn fijn om naar te kijken. En komen het meeste tot zijn recht achter rookglas, of in een open gewerkte lamp. Een fijne bijkomstigheid is dat ze erg milieuvriendelijk zijn, omdat ze minder stroom verbruiken.

Schemerlampen

Schemerlampen zijn ideaal om te gebruiken als sfeerverlichting, omdat ze van zichzelf een zacht schemerig licht uitstralen. Er zijn staande schemerlampen, tafel schemerlampen of hangende schemerlampen.

In het voorbeeld hierboven zie je een tafelschemerlamp van OTTO. Hij is van het merk Fisher & Honsel. En hieronder een staande schemerlamp van het merk Fisher & Honsel.

sfeerverlichting in de woonkamer

Spotverlichting

Indien je op een bepaalde plek aan het plafond of in een kast sfeer wilt creëren, kun je gebruik maken van dimbare spotjes. Deze zet je zelf op de gewenste intensiteit. Zo heb je altijd de juist sfeer in huis.

Lichtstrips

Geen gedoe met dure lampen? Dan kun je gaan voor een lichtstrip. Lichtstrips zijn ideaal om sfeerverlichting mee te creëren. Je vind ze meestal in LED uitvoering. Lekker milieu vriendelijk en goed voor je portemonnee. Je kunt ze gemakkelijk onder bijvoorbeeld je tv meubel monteren, achter je tv (alleen als hij groot is) of in de koof van een kast. En indien je een lichtstrip koopt die van kleur kan veranderen, kun je er ook nog meerdere kleuren licht mee verkrijgen.

Kaarsen

Naast alle lampen die je kunt aanschaffen, zorgen kaarsen toch ook wel voor sfeerverlichting in je woonkamer. Ze maken de hele sfeer af.

Maak jij gebruik van sfeerverlichting in je woonkamer?
En heb jij nog tips voor een prachtige lamp, die volgens jou niet mag ontbreken in het interieur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: