Shoot! – Fotograferen met je hart

Een foto maken dat kunnen we allemaal. Maar echt mooie foto’s maken… hoe doe je dat? Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl weet hoe je plaatjes schiet die je raken en eruit springen. Foto’s waarop expressie te zien is en waarbij je eten zowat kunt ruiken. In het boek Shoot! geeft Anki haar fotografie geheimen prijs met heldere uitleg en véél inspirerende beelden.

Shoot!

quoteIn dit boek vind je geen moeilijke vaktaal, grafieken of ingewikkelde termen. Dit boek gaat over kijken, zien en fotograferen met je hart!

Shoot!

Eén van de opdracht van Anki is bijvoorbeeld één dag foto’s te maken van dingen die je écht raken. Kun je een lijn ontdekken in de foto’s die je hebt gemaakt?

Mijn mening

Ik zag dit boek al eerder liggen in de winkel en ik werd er opslag verliefd op. Een Puur fotografie boek voor mijn gevoel, met zat creatieve fotografie tips! Ik kreeg het cadeau van een goede vriendin voor mijn verjaardag. Mijn dag kon niet meer stuk!

Shoot!

Zelf had ik moeite met de moeilijke uitleg van fotografie boeken, maar de uitleg van Anki is zo verhelderend. De opdrachten en de foto’s in het boek inspireren je om betere en mooiere foto’s te maken. Ik ben natuurlijk geen échte fotograaf, maar een blogger die graag beter wil leren te fotograferen. Dit boek is ideaal om je fotografie kennis bij te schaven. De praktische tips helpen je op weg en voor je het weet Shoot! je er op los.

Shoot!

Een aantal tips die Anki geeft zijn bijvoorbeeld: niet het onderwerp in het midden van de foto, maar op één of twee-derde. Het beeld wordt hierdoor interessant om naar te kijken en niet saai. Een andere goei tip is zoom nooit in met je smartphone, maar maak later een uitsnede van het geen je ingezoomd wil hebben. Kijk door de zoeker, inplaats van op het scherm. Hierdoor leer je te kijken met je ogen, inplaats van visueel op een scherm. Ook de uitleg over en thuisstudio met simpele voor de hand liggende onderdelen die je zelf makkelijk kunt maken of aanschaffen verbeteren de kwaliteit van je product foto’s. Vroeger zeiden de termen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde mij niet zo heel erg veel, maar ze legt stap voor stap uit wat deze fotografie termen betekenen en hoe je ermee aan de slag kunt gaan.

Shoot!

Ik heb Shoot! uitgelezen tijdens mijn verblijf in Turkije. Ik kreeg veel inspiratie en zin om met mijn DSLR aan de slag te gaan. En lekker te gaan spelen met de tips en tricks. Eigenlijk fotografeerde ik nooit met mijn smartphone, maar door dit boek ben ik hier anders tegenaan gaan kijken.

Tip: ben je weg van het boek, kijk dan ook eens op de blog van Anki: www.zilverblauw.nl. Er staan super mooie foto’s op en ook daar krijg je zeker weten inspiratie van!

Shoot!

ISBN: 9789463140003
Uitgever: Snor
Pagina’s: 152
Verschenen: september 2015

Als jij net als ik op een laagdrempelige manier meer uit je fotocamera wilt halen en betere foto’s wil maken? Dan is Shoot! het boek om op een laagdrempelige manier om je kennis bij te schaven!

2 Reacties

 1. juli 23, 2017 / 9:51 am

  Dit boek heb ik al meerdere keren in mijn handen gehad, en wil ik nog steeds graag! Lijkt me heel inspirerend :).

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 24, 2017 / 1:22 am

   Hij is zeker handig marjolein. Ik kan hem echt aanraden voor dat geld:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: