Tip: invisibobble het wonderelastiekje voor je haar

Invisibobble elastiek

Of je nu dun haar hebt zoals ik, normaal haar of juist dik en krullend haar. We kennen allemaal wel die knik in je haar na het dragen van een staart met een gewoon elastiekje. Aaghr! Ik heb er echt een hekel aan. Vooral als ik nog even snel de deur uit moet en er goed uit wil zien. Dan ga ik toch maar aan de gang met mijn stijltang of föhnborstel. Maar goed is anders, want gezond haar krijg je door je haar goed te verzorgen. En last time I checked vielen stijlen en de föhnborstel daar niet onder. Sinds ik het invisibobble elastiek heb leren kennen zijn knikken en beschadigd haar voor mij verleden tijd. En ook blijven mijn hairdo’s een stuk beter zitten in mijn dunne haar!

invisibobble elastiek

Gewone elastiekjes bevatten een ijzeren gedeelte. Je haar blijft er aan vast zitten, breekt af en bummer, dag gezond haar!  Doordat een normaal elastiekje zijn rek verliest wordt hij steeds groter. Met als gevolgd dat ik mijn haarelastiek steeds strakker ga doen. Hierdoor heb ik regelmatig hoofdpijn en das niet fijn.

Invisibobble elastiek

De rubberen haarelastiekjes van invisibobble hebben een aantal unieke eigenschappen waardoor het een wonderelastiekje wordt. De invisibobble belooft namelijk:

 • geen knik achter te laten in je haar;
 • hoofdpijn te voorkomen (minder spanning op je haar);
 • geen gespleten punten te veroorzaken;
 • een stevige grip te hebben;
 • je haar niet beschadigen bij gebruik met beleid;
 • bruikbaar te zijn voor alle haartypes en haarstijlen;
 • en bij het niet dragen in je haar is hij als trendy armband te gebruiken (knelt niet).

Het geheim van de invisibobble zit hem in het ontwerp: een haarelastiekje gemaakt van synthetisch hars in de vorm van een telefoonsnoer. Door de vorm wordt de druk die uitgeoefend wordt op je haar verdeeld, waardoor er geen duidelijke afdruk of knik achterblijft in je haar. Zo hou je mooi haar, waarmee je snel van haar stylen kunt verwisselen.

Invisibobble

Verpakking en kleuren

Je koopt ze in een schattige kleine doorzichtige verpakking waar drie elastiekjes in zitten. Ze zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren en voor elk seizoen worden er limited edition kleuren uitgebracht, zoals bijvoorbeeld de pastel kleuren of de glitter varianten.

Wat ik jammer vind is dat elk doosje met invisibobbles dezelfde kleuren bevat. Misschien is hier nog ruimte voor variatie met kleurtjes? Maar voor nu dus één kleur.

Invisibobble

Ik vind de invisibbobles er super cute uitzien! Ze hebben een strakke spiraalvormige vorm. Het doet met echt denken aan de oude telefoon bij mijn ouders. Dunno why?

Invisibobble

Hoe behoud je de vorm?

Ze rekken ontzettend goed en veren ook weer terug in hun oude vorm. En heb je hem een tijdje gebruikt? En gaat hij niet meer zo goed terug in zijn oude vorm? Leg hem dan even in heet water, nee niet kokend, want dan overleeft hij het niet. En tadaa, de invisibobble gaat weer terug in zijn oude vorm.

Invisibobble

Verwijderen uit je haar met beleid

Ik zie het al eerder een normaal elastiek breekt nog wel eens wat haar af, beschadigd het en hierdoor blijft het ook nog eens aan de elastiek zitten. Met de invisibobble zal dit niet gebeuren! Wel moet je even weten hoe je de invisibobble met beleid verwijderd. Nee het is niet moeilijk, maar anders. Een normaal elastiekje trek je uit je haar. De invisibobble kan je beter van je haar afwikkelen. Dit komt de vorm van de invisibobble ten goede en zo trek je ook geen haren mee uit je hoofd.

Invisibobble

Want kapot haar is wel het laaste dat we willen. En guess what? Dit elastiek komt ook nooit met je haar in de knoop te zitten. Echt Super fijn! Niks zo irritant als een elastiekje dat vast zit.

Snelle Hairdo’s met de invisibobble elastiek

Ik maakte en aantal leuke en snelle hairdo’s met de invisibobble, die je zowel met krullend als met stijl haar kunt maken.

1.  Snelle staart

Invisibobble

2. Knot

Ik hou van een knot, want deze hairdo past bij elke gelegenheid. Je kunt hem natuurlijk heel netjes maken met stijl haar. Maar je kunt ook een lekkere rommelige knot met krullend haar maken. Zie de stappen hieronder.

Invisibobble - hairdo knot

3. Half op half down met een knot

Dit is mijn meest simpele maar favoriete hairstyl. Hij staat super met krullend, maar ook stijl haar. Want dan heb ik iets minder volume. Met de invisibobble blijft het elastiekje, ook al is de knot klein goed zitten. Zo hoef ik niet de hele dag te sjorren aan mijn kleine knotje. Volg de onderstaande stappen voor een half op half down knotje.

Invisibobble - half omhoog, half omloog met knot

4. Rommelige vlecht

Als mijn haar wild zit, omdat ik het niet goed heb verzorgd na het wassen is dit eigenlijk de enige leuk haarstijl variant die ik in een handomdraai klaar heb. Een lekker nonchalante, opstandige maar toch ook wel sexy look.

Invisibobble - hairdo rommelige vlecht

Ook jij kunt het. Zie de stappen hierboven.

Invisibobble

Verkrijgbaarheid

Als je het mij vraagt zijn de invisibobbles de beste haarelastiekjes die ik ooit heb gehad. Ze zijn verkrijgbaar vanaf € 4,95 per setje van drie. Je vind ze onder andere bij Bol.com, vele kappers en natuurlijk op invisibobble.com.

Het klinkt misschien een beetje duur, maar ik ben op deze elastiekjes veel zuiniger dan mijn ‘normale’ elastiekjes en deze zijn bij mij nog nooit kapot gegaan! Als je er telkens een paar bij koopt, heb je elastiekjes die jaren mee gaan!

Ben jij bekend met de invisibobble? En zou jij je ‘normale’ elastiekje willen inruilen voor deze?

Meer reviews lezen over haircaire producten? Bekijk dan het archief.

29 Reacties

 1. mei 3, 2018 / 8:22 am

  Ah, wat heb je er veel! Ik heb er net eentje gekregen en ga hem nog testen. Ik ben er heel benieuwd naar, want bij mij zakt een staart al gauw uit. Mooi en uitgebreid artikel!

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 3, 2018 / 10:24 am

   Thanks Liset! Ja, daar heb ik ook last van! Maar met de Invisibobble niet meer hoor. Mijn staart zit de hele dag op zijn plek ;) ben benieuwd naar jouw review hierover. Zie hem vast snel voorbij komen.

 2. mei 3, 2018 / 9:21 am

  Ja ik ken ze wel, maar vind ze niet zo fijn als ik had verwacht. Ik gebruik toch liever een gewoon elastiekje geloof ik.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 3, 2018 / 10:23 am

   Waarom is dat Nicole? Omdat je er aan moet wennen of…

 3. mei 3, 2018 / 9:30 am

  Ik moet dit echt eens proberen! Zie het zo vaak voorbij komen. Dit is sowieso beter voor je haar dan elastiek met een ijzer stukje. Die heb ik wel ingeruild voor een zonder ijzer maar alsnog kan het haar afbreken. Ik ga hier eens naar kijken!

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 3, 2018 / 10:22 am

   Zou ik zeker doen Sia. Laat me even weten of je er blij mee bent ;)

 4. mei 3, 2018 / 10:25 am

  ik kende ze wel, maar op de een of andere manier ben ik er niet zo’n fan van.

 5. mei 3, 2018 / 11:49 am

  Goede tip, dat hete water! Mijn nep-Invisibobbles van de HEMA beginnen er wat slapjes bij te hangen. Met m’n echte heb ik dat probleem (nog?) niet. Straks eens proberen!

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 4, 2018 / 8:44 am

   Ja mooi hé zo zie je gelijk het verschil ik kwaliteit. Wij kopen altijd graag goedkoop, maar soms is het duurkoop.

 6. mei 3, 2018 / 1:38 pm

  Wij gebruiken die dingen ook bij de kinderen! Ik ben fan!

 7. mei 3, 2018 / 2:57 pm

  ik heb er inmiddels een stuk of 10 en ik vind ze ideaal. ik deel ze ook altijd uit aan vriendinnen omdat ik ze zo fijn vind. op mijn laatst insta foto kun je hem ook zien, ideaal

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 4, 2018 / 8:43 am

   wat lief dat jij ze deelt met je vriendinnen zeg! Zo’n vriendin moet ik ook hebben ;)

 8. mei 3, 2018 / 2:57 pm

  Ik heb zoiets van de H&M. Helaas snel gebroken. Maar met een vlammetje heb ik ze weer aan elkaar gesmolten. Verder zijn ze inderdaad veel fijner dan gewone elastiekjes.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 4, 2018 / 8:42 am

   Helaas zijn deze echt niet met elkaar te vergelijken Marijke. Het is ander materiaal, waardoor ze terug veren. Ik heb ook wel eens de goedkope van de primark en de etos gekocht. Maar geloof me ze zijn iets duurder, maar een wereld van verschil.

 9. mei 3, 2018 / 5:18 pm

  Niets lijkt mij zo vervelend als hoofdpijn hebben door het dragen van een elastiek. Hopelijk wordt dat met deze minder!

 10. mei 3, 2018 / 9:44 pm

  Jaaa ik vind deze elastieken ge-wel-dig. Mijn schoondochter kwam met deze tip en heb ze meteen in diverse kleuren aangeschaft.

 11. mei 3, 2018 / 10:34 pm

  Ik heb er ook al een aantal aanschaft maar mijn knik in mijn haar blijft.. helaas!

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 4, 2018 / 8:41 am

   echt waar? Doe je hem dan niet te strak? Zelf heb ik er geen last meer van. Ben wel benieuwd waarom bij jou wel dan…

 12. mei 3, 2018 / 11:31 pm

  Ze zijn cute en lijkt mij handig voor je haar

 13. mei 4, 2018 / 7:31 am

  Ik gebruik ze ook, maar eigenlijk vooral om dat gewone elastiekjes altijd vast blijven zitten en deze niet.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 4, 2018 / 8:40 am

   ja fijn is dat hé dat je haar niet blijft vastzitten met de invisibobbles :)

 14. mei 4, 2018 / 10:43 am

  Ik heb er ook eentje en ben daar erg blij mee. Het is zeker het investeren (paar euro maar) waard

 15. mei 4, 2018 / 7:51 pm

  Ik gebruik ze niet omdat ik niet het gevoel heb dat het stevig genoeg is voor mijn haar.

 16. mei 6, 2018 / 11:24 pm

  Wat een goede tip dat ze in warm water weer hun eigen vorm krijgen. Hier zijn er meerderen uitgerekt en dat is vervelend, ik ga je tip proberen!

 17. mei 7, 2018 / 5:23 pm

  Sinds dat ik ze ontdekt heb wil ik niet meer zonder, ze zijn echt zo fijn! Een van de betere beauty-uitvindingen ooit!

 18. mei 8, 2018 / 5:49 pm

  Wat een leuke kleur die lichtroze! Ik vind de invisibobble ook echt een uitkomst.

 19. mei 27, 2018 / 7:22 pm

  Oh yes! Eindelijk een elastiekje die je als armband kan dragen, want ik hoorde dat het lelijk is om je pols haha en ik draag er altijd een om mijn pols

 20. Nathalie Slotboom
  juli 23, 2018 / 7:34 pm

  Deze elastiekjes heb ik ook in heel veel kleuren. Ze zijn ontzettend fijn en ik heb geen knik bij het uithalen. Met de neppers van primark en h&m heb ik altijd een knik en ze trekken ook haren mee, deze niet proberen dus. De neppers van Hema zijn dan veel beter als je weinig eraan wil besteden omdat ze goed in het haar blijven zitten en niet duur zijn. Ze kosten 2 euro per pakje van 5 stuks en ja ook in 1 kleur per pakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: