Tips voor een bruin tintje

Het blijft een populair onderwerp. Waarom zijn we zo gek op die bruine kleur? Misschien omdat het ons een net wat gezondere gloed geeft? De bekende tips over olijfolie en body crème zal ik je besparen. Want hier schiet niemand wat mee op. Je huid moet je goed beschermen en verzorgen. Graag deel ik met jullie tips om op een gezonde manier dat lekkere bruine tintje te krijgen. Lees hieronder snel verder…

Zelfbruiner

Uren in de zon bakken op het strand of balkon? Nee, dat is niet aan iedereen besteed. Wel is het erg goed voor je huid! Ben je zon schuw? Dan is een zelfbruiner jouw beste vriend. Je kunt kiezen voor een vloeibare bronzer, een gradual tanner of een spray-tan.

Gradual tanner

Het beste kun je gaan voor een gradual tanner. Dit zijn bodylotions die zelfbruiner bevatten. Zo kun je je lichaam lekker hydrateren en tegelijkertijd je bruine tintje opbouwen. Het resultaat is natuurlijk en vaak met minder strepen dan wanneer je een echte zelfbruiner gebruikt.

Zelfbruiners

Vloeibare bronzer

Wil je alleen bruin worden in je gezicht? Dan is vloeibare bronzer zoals bijvoorbeeld de Collistar Face Magic Drops ideaal! Je zou deze natuurlijk ook kunnen mengen met je odylotion net als de gradual tanner.

spraytan
Bron: http://salon-bellezza.nl

Spraytan

Een spray-tan zou ook uit de mogelijkheden kunnen bestaan tenzij je natuurlijk tevreden bent met het resultaat. Zelf heb ik dit nog nooit geprobeerd, maar ik heb wel vriendinnen die behoorlijk gelig uitgeslagen waren na een spraytan. Het oogt gewoonweg niet natuurlijk. Je kunt er ook gekke dingen mee doen. Zoals figuren op je lichaam maken. Haha!

Al deze opties bieden veel voordelen, maar je moet natuurlijk niet vergeten te smeren want dan is je bruine kleurtje zo weer weg!  Wil je je kleurtje langer behouden dan zal je toch echt met je huid in de zon moeten.

Scrubben

Hierbij  is scrubben met een goede scrub voor het zonnen essentieel. Het liefst een dag voor je gaat zonnen. Het verwijderen van de dode huidcellen zorgt er namelijk voor dat je bruine tintje langer blijft zitten en je egaler bruin wordt.

Zonnebrand

Wat erg belangrijk is bij het zonnen is je huid goed beschermen met zonnebrand. Let hierbij goed op je huidtype voor de SPF factor en smeer het liefst jezelf om het uur in.

Huidtypes en SPF

 • Huidtype I: zeer lichte huid. Mensen met dit huidtype worden maar weinig of helemaal niet bruin en verbranden erg snel. Aanbevolen SPF 25-30.
 • Huidtype II: lichte huid. Iemand met dit huidtype zal snel verbranden en maar langzaam bruinen. Aanbevolen SPF 15-25.
 • Huidtype III: licht getinte huid. Deze mensen verbranden niet zo snel en worden gemakkelijk bruin. Aanbevolen SPF 10-15. 
 • Huidtype IV: getinte huid. Iemand met dit huidtype bruint snel en verbrandt vrijwel nooit. Aanbevolen SPF 5-10.

–> Lees ook: Interessant | 5 huidtypes – Wat is mijn huidtype?

Bruiner op het water

Wist je dat? Je op het water nog bruiner wordt? Het water weerspiegelt namelijk de zonnestralen en werkt als een soort vergrootglas, waardoor je sneller bruin bent. Verbrand je snel? Dan raad ik je aan om tussen 12-15 uur uit de zon te blijven. Rond deze tijd is de zon namelijk het sterkste.

Door het vele binnen werken is mijn bruine kleurtje helaas al helemaal verdwenen, hopen dat het de komende dagen nog lekker weer wordt, dan kan ik op een verstandige wijze bij bruinen… Tot zover mijn tips voor een bruin tintje.

Heb jij nog tips om snel bruin te worden? Of het geduld om de hele dag te liggen bakken in de zon?

2 Reacties

 1. augustus 3, 2015 / 9:49 pm

  Een lekker EVIAN sprayflesje erbij tijdens het zonnen hou je t ook langer uit…

  • Mariëlle
   augustus 3, 2015 / 10:03 pm

   Oh ja das een goede! Het helpt je wel om het langer vol te houden tijdens het zonnen. Maar of het nou echt beter voor je huid is? Zou je juist niet sneller verbranden door die spray op mineraalwater basis? Vraag het me af…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: