Home » Lifestyle » Truucs om makkelijker in slaap te vallen

Truucs om makkelijker in slaap te vallen

Ken je dat gevoel? Je bent de hele dag druk bezig geweest; komt van werk, eet snel iets, zet de tv aan, checkt nog even snel je mobiel.. en springt daarna snel in bed voor de nodige 8 uur slaap.  Maar! Dan begin je te malen en je kunt maar niet in slaap komen. Dit komt omdat je hersenen nog op volle toeren draaien en nog niet het seintje hebben gekregen dat het tijd is om te rusten. Het duurt veel te lang voordat je je hoofd leeg kan maken met alle gevolgen van dien..

Het is een valkuil waar we allemaal intrappen. Hieronder deel ik truucs om makkelijker in slaap te vallen:

1) De ademhaling truuc

Deze manier van ademhalen vertraagt ​​je hartslag en dwingt je om te ontspannen. Ook wel de 4-7-8 ademhalingstechniek genoemd. Je ademt gewoon door je neus gedurende vier seconden langt, houd je adem zeven seconden in en ademt gedurende 8 seconden lang uit door je mond. Dit blijf je net zolang herhalen tot je je relax voelt en slaperig wordt.

2) Muziek & weelderige sounds voor het slapen gaan

Wanneer je een half uur voordat je je bed induikt luistert naar kalme muziek (klik hier voor een voorbeeld) breng je je hersenen tot rust en wordt je lichaam ook meteen helemaal relax. Zet een rustgevende cd op, of een liedje van  youtube die jij mooi vind en ga liggen en focus je op de muziek. Je ademhaling past zich binnen een minuut of 5 aan, aan de rustige beat van de muziek en wordt hier ook langzamer door, waardoor je ook sneller in slaap valt.

3) Aromatherapie

ylang ylang aroma therapieHet inademen van de juiste geuren door middel van essentiële oliën zoals ylang ylang of lavendel (twee van mijn favoriete geuren) kan wonderen doen om een drukke geest te kalmeren. Smeer een beetje van de olie op je slaap en op plaatsten waar je ze goed kan inademen en zet eventueel een oliebrander aan met deze geur in je slaapkamer. Ook kan je de geur op je kussen smeren.. overigens is de vraag of je al die olievlekken daar op wilt hebben, maar werken doet het zeker!

Wat is jou tip om beter in slaap te kunnen vallen? Deel hem hieronder zodat anderen ook gebruik kunnen maken van jou tips!

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: