Verbluffend! Je slaap optimaliseren met een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken kan een effectief hulpmiddel zijn voor mensen die worstelen met stress, angst of slaapproblemen. Deze dekens zijn ontworpen om het gevoel te geven dat je wordt omarmd of geknuffeld, wat kan helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en het slaapritme te verbeteren. In dit blogpost beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over verzwaringsdekens, zodat je beter geïnformeerd bent voordat je er een aanschaft.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken staat ook wel bekend als een weighted blanket, gravity deken, zwaartekracht deken, drukdeken, verzwaard deken, zwaarte deken of anti stress deken. Een verzwaringsdeken is een speciaal soort deken die is ontworpen zodat mensen zich door het gebruik rustig en ontspannen voelen. De dekens zijn gemaakt van zwaar materiaal, zoals katoen of polyester, en zijn meestal gevuld met kleine korrels, zoals glas of plastic. Het gewicht in de deken is gelijkmatig verdeeld over de hele deken.

Verbluffend! Je slaap optimaliseren met een verzwaringsdeken?

Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?

Een verzwaringsdeken is geschikt voor iedereen die een betere nachtrust wil hebben. Of dit nu gaat om volwassen of kinderen.

Verzwaringsdekens kunnen ook nuttig zijn voor mensen die lijden aan bepaalde aandoeningen, zoals bijvoorbeeld bewegingsstoornissen, het prikkelbare darmsyndroom of het syndroom van Gilles de la Tourette.

Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van stress en angst bij mensen die lijden aan angststoornissen of depressie. Therapeuten raden een verzwaringsdeken aan bij de volgende aandoeningen:

  • Slapeloosheid
  • ADHD (ook bij kinderen)
  • Autisme (ook bij kinderen)
  • Sensorische integratiestoornissen
  • Angststoornissen
  • Stress
  • Depressie
  • Restless Legs
  • Posttraumatische stressstoornis

Verzwaringsdekens zijn ook niet geschikt voor iedereen. Als je problemen hebt met ademhalen of een beperkt bewegingsvermogen, of als je zwanger bent of een ziekte hebt waarbij extra druk op het lichaam niet is aan te raden is, raadpleeg dan eerst je arts voordat je een verzwaringsdeken koopt.

Wat is het doel van een verzwarmingsdeken?

De gewichtsdruk die verzwaringsdekens bieden, kan het gevoel geven dat je wordt omarmd of geknuffeld, wat kan helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en het slaapritme te verbeteren. Dit kan leiden tot een toename van serotonine en melatonine, twee stoffen die betrokken zijn bij het bevorderen van een gevoel van welzijn en het verminderen van stress.

Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken?

Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een verzwaringsdeken. De gewichtsdruk die verzwaringsdekens bieden, kan het gevoel geven dat je wordt omarmd of geknuffeld, wat kan helpen om het zenuwstelsel te kalmeren. Dit kan resulteren in een gevoel van rust en ontspanning, wat kan helpen om stress en angst te verminderen.

Daarnaast kan het gebruik van een verzwaringsdeken ook helpen om slaapproblemen te verminderen. De gewichtsdruk zorgt ervoor dat je in een diepere en meer ontspannen slaap terecht komt, wat kan helpen om slaapproblemen te verminderen. En je sneller in slaap doen vallen.

Tot slot kan het gebruik van een verzwaringsdeken ook helpen om de bloeddruk te verlagen en de hartslag te vetragen en het zorgt voor een verhoogde energie de volgende dag.

hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

Het gebruik van een verzwaringsdeken is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de deken over je heen leggen wanneer je gaat liggen of slapen, net zoals je met een gewone deken zou doen. Je kunt de deken ook gebruiken wanneer je op de bank zit als woondeken of op een andere comfortabele plek om te ontspannen.

Is de verzwaringsdeken een vervanging voor mijn normale deken?

Is de verzwaringsdeken een vervanging voor mijn normale deken?

Het wordt aanbevolen om de verzwaringsdeken direct contact te laten maken met het lichaam om de diepe druk over te brengen. Gebruik je dus ook nog je huidige beddengoed of dekbed? Dan gaat dit ten koste van het effect van de diepe druk stimulatie. Bij een verzwaringsdeken is dat nou net waar het allemaal om draait. Heb je geen optimaal effect, is de kans kleiner dat je beter gaat slapen.

Vervang een verzwaringsdeken dus altijd door je normale deken waar je nu onder slaapt, om de positieve effecten zo goed mogelijk te ervaren.

Welk verzwaringsdeken moet ik kiezen?

Verzwaringsdekens zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals katoen, fleece, of minky, en zijn vaak gevuld met kleine plastic of glaskorrels of ander gewicht. Overweeg dus het soort materiaal dat het beste bij je past. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor een deken van goede kwaliteit. Goedkopere dekens kunnen gaan pluizen of krimpen na verloop van tijd, wat niet alleen onaangenaam aanvoelt, maar ook het effect van de deken kan verminderen. Kies daarom voor een deken van een betrouwbaar merk, zo raad ik je aan om een Nevali verzwaringsdeken kopen.

Verzwaringsdekens komen in verschillende gewichten en afmetingen, dus het is belangrijk om een deken te kiezen die geschikt is voor het gewicht en de lengte van de persoon die hem gaat gebruiken. Als de deken te zwaar of te licht is, kan het niet de gewenste effecten hebben.

Het is ook aan te raden om te kiezen voor een deken met een afneembaar en wasbaar omslag, zodat je deze gemakkelijk kunt wassen. Indien je dit belangrijk vind, bekijk dan ook de wasinstructies voor de deken zelf, wat handig kan zijn als je de deken regelmatig gebruikt.

Welke verzwaringsdeken gewicht moet ik kiezen?

Hoe kies je het juiste gewicht van een verzwaringsdeken? Eigenlijk is het antwoord hierop heel gemakkelijk. De verzwaringsdeken moet 10% van je lichaamsgewicht zijn.

Slaap je niet direct beter met de verzwaringsdeken?

Dat kan kloppen! Je lichaam moet wennen aan het extra gewicht van de verzwaringsdeken. Daarom wordt geadviseerd om eerst de deken dagelijks op de bank voor de tv te gebruiken, alvorens de hele nacht hieronder te gaan slapen. Let op! Het kan dus zijn dat inplaats van het helpt met slapen je de eerste paar nachten juist spierpijn of een slechtere nachtrust ervaart. Maar, niet getreurd, dit houdt niet lang aan. Bij de meeste mensen duurt dit wennen zo’n één tot twee weken alvorens je de voordelen ervaart.

Mijn mening en review over een verzwaringsdeken

Nevali ervaring 

Kun jij je slaap optimaliseren met een verzwaringsdeken? Bij mij was dit zeker het geval. Zo heb ik regelmatig last van slecht kunnen inslapen. Soms omdat mijn hoofd te vol zit en andere dagen omdat ik gewoon te druk ben geweest met mijn peuter en oververmoeid ben. Daarnaast zorgt de deken ervoor dat ik beter kan doorslapen. Waar ik vroeger één of twee keer in de nacht wakker werd, slaap ik nu gemakkelijk door tot mijn wekker gaat en heb ik zelfs dan nog moeite met wakker worden.

Ook heb ik het idee dat sinds we onder de verzwaringsdeken slapen, ik en mijn gewoon veel dieper slapen. Vaak als onze kleintje geluidjes maakt in bed, sta ik er gelijk naast om te kijken of er iets aan de hand is. Ik moet zeggen dat ik nu al weken niks hoor, wat me eigenlijk prima bevalt. Als hij echt begint te huilen of een slechte droom heeft gaat het geluidsniveau omhoog en hoor ik hem echt wel!

Daarnaast had ik verwacht dat we het in de winter koud zouden hebben onder de verzwaringsdeken. Een verkeerde aanname die ik deed, want ik heb het echt niet koud!

In dit blog heb ik geprobeerd je meer informatie te geven over een verzwaringsdeken en waarom dit werkt voor mij. Wli je meer tips of informatie voor een betere nachtrust kijk dan ook eens op Slaapwijsheid.

Prijs en verkrijgbaarheid

Ben je geïnteresseerd om de verzwaringsdeken aan te schaffen? Je vindt hem hieronder:

Nevali tweepersoon verzwaringsdeken – € 119,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: