Waarom de iPhone X zo geweldig is

Waarom de iphone X zo geweldig is

Momenteel heb ik een iPhone 6S, waar ik nog steeds super tevreden mee ben. Maar als echte Apple fan heb ik echt naar het 10 jarig bestaan van de iPhone uitgekeken. Een mooie mijlpaal die vast en zeker ook een mooie product zou meebrengen? Gelukkig vond Apple dat ook. En  lanceerde ze op 12 september de iPhone X. Waarom de iPhone X zo geweldig is? En ik vind dat jij de iPhone X kopen moet? Ik vertel het je in deze blogpost.

80,9% beeldscherm

De iPhone X heeft een heuse make-over ondergaan. En ik moet zeggen hij is er zeker weten beter op geworden. Men heeft ervoor gekozen om meer beeldscherm ruimte toe te voegen, zonder de iPhone groter te maken. De iPhone X bestaat voor 80,9% uit beeldscherm. Wauw daar ben ik blij mee! Een nog grotere iPhone variant zat ik namelijk niet op te wachten, maar een groter beeldscherm dat is de oplossing. Op het nieuwe OLED-scherm komen de kleuren optimaal tot z’n recht.

Waarom de iphone X zo geweldig is

Geen home knop

Het ontbreken van de home knop, dat is toch wel iets dat gelijk opvalt als je de iPhone X voor het eerst in je handen hebt. Het grote geheim is, er is eigenlijk geen home knop meer! Apple heeft aanpassingen in het scherm gemaakt waardoor je met je duim de home knop niet al te veel mist. Wil je vanuit een app terug naar het home scherm? Dan swipe je vanaf onder met je duim omhoog en tadaa. Hetzelfde effect als met de oude home knop.

Waarom de iphone X zo geweldig is

Ontgrendelen met Face ID

Heb jij ook altijd last dat andere mensen je berichtjes willen lezen? Nou dat gaat nu wat lastiger, want Apple komt met Face ID. Je kunt je telefoon dan ontgrendelen met je gezicht. Een vingerafdruk kun je nog wel verkrijgen als iemand slaapt, maar een 3d-scan? I don’t think so! De iPhone maakt zodra je hem wilt ontgrendelen een 3d-scan en analyseert 30.000 onzichtbare punten in je gezicht. En ben jij een brildrager? No worries, want ook daar heeft Apple over nagedacht. Het werkt zelfs wanneer je soms een bril draagt.

Waarom de iphone X zo geweldig is

12 megapixelcamera

De camera is wat mij betreft een van de belangrijkste onderdelen van de iPhone. Gelukkig heeft de iPhone X een dubbele 12 megapixelcamera met allemaal nieuwe snufjes. Denk aan optische beeldstabilisatie hierdoor heb je gegarandeerd een scherpe foto. En de  ‘Portrait Lightning’ functie is helemaal gaaf. Hiermee kun je verschillende belichtingseffecten toepassen op je foto. Deze is beschikbaar voor zowel de front als back camera.

Waarom de iphone X zo geweldig is

Draadloos opladen

Hoe fijn is draadloos opladen. Apple koos ervoor om de iPhone X geheel draadloos te maken. Gewoon even de glazen achterkant van de iPhone neerleggen op de Qi-oplader en hoppa de iPhone laad op. Daarnaast heb je ook draadloze oordopjes die je kunt verbinden met de iPhone. Je hebt ze van Apple zelf, maar ook van andere merken.

Waarom de iphone X zo geweldig is

Waterdicht

Dat de iPhone X waterdicht is, is ook een hele fijne bijkomstigheid. Ik ken zat mensen die hun iPhone in de wasbak of toiletpot hebben laten vallen. Doe je dat met deze? Dan zal het niet aan het water liggen dat hij niet meer werkt.

Naast al deze geweldige zaken die de iPhone X het meer dan waard maken, zijn er nog een tal van andere opties waardoor je de iPhone X echt wilt hebben. Denk aan Augmented Reality en dat hij  ‘Animoji’s heeft waarmee je jezelf omtovert tot aap, panda, varken en zelfs een drol. Ieuwl! Genoeg dus om je een tijdlang mee te vermaken.

Waarom zou jij juist wel
of niet een iPhone X willen hebben?

8 Reacties

 1. december 6, 2017 / 8:28 am

  Natuurlijk heeft deze I-phone extra’s die “het leven” leuker en makkelijker maken. Maar concreet gezien zijn er ook een aantal dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Daarvoor moet je wel een behoorlijke prijs betalen. En dat geld heb ik er niet voor over.

 2. december 6, 2017 / 8:29 am

  Bram wilt hem ook heel graag. Maar we twijfelen nog of hij hem moet nemen met abbo of los kopen.

 3. december 6, 2017 / 8:55 am

  Haha mij hoef je niet te overtuigen, als ik het geld had kocht ik de iPhone X meteen. Ik vind hem prachtig, maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook nog heel tevreden met mijn iPhone 7S.

  • Mariëlle
   Auteur
   december 6, 2017 / 10:36 am

   Same here. Ik heb hem ook alleen om de prijs nog niet in huis gehaald. Ik moet nog even sparen… ik hoopte dat sinterklaas er misschien mee kwam aanzetten, maar ik begrijp dat als hij alle kinderen zo’n cadeau moet geven die arme man platzak is.

 4. december 6, 2017 / 9:43 am

  Sorry ik ben van het samsung team al denk ik wel erg na over de sony xperia xa1

 5. december 8, 2017 / 7:15 am

  Ik heb een refurbished iPhone6 en vind die ook erg fijn. Je went ook aan een apparaat vind ik.

 6. februari 20, 2018 / 8:33 am

  Het is zo jammer dat het Toestel zo rete duur is. Ik heb hem in handen gehad bij mediamarkt (heb zelf de 7) en hij is zoooooo mooi! Vooral die camera met portretstand etc. Maar Goed dat heeft de 8 plus ook… net als die dubbele camera. Ik moet nog ff een jaar wachten, maar dan zal er vast wel weer een nieuwe uit zijn 😂

  • Mariëlle
   Auteur
   februari 20, 2018 / 8:47 am

   haha ja ik kan ook echt door de prijs geen volmondig ja zeggen. Ik vind meer dan € 1000,- echt een hoop geld voor een telefoon. Niet dat €800,- dat niet is.. maar goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: