Ik heb een iphone 6S

Wat heb ik lang gestunteld… Het begon allemaal ooit met het overstappen naar een Samsung, de beweegreden hierachter? Hij was natuurlijk goedkoper en hij zou zoveel meer opties hebben…De opvolgende  iPhone bood niet veel meer opties als de HTC die ik toen der tijd koos. Ook hier was ik niet tevreden mee… Ik ben altijd een iPhone liefhebber geweest. Sterker nog ik was een van de eerste die en iphone had zelfs voordat de smartphone een mode artikel werd… Eigenlijk was ik best verdrietig. Mijn HTC werkte slecht en bleef telkens hangen. Ik gaf hem de bijnaam slakkie! Zo traag als een slak. Vaak kon ik niet meer reageren op oproepen, omdat mijn telefoon deze simpelweg niet wilde opnemen. Maar gelukkig is al deze misère voorbij…

Want ik kreeg deze nieuwe Iphone 6S cadeau! In deze blog mijn ervaringen delen over de iPhone 6S, maar ook de verschillen tussen de HTC en iPhone.  Moet jij nog een telefoon kiezen? Lees dan zeker even verder…

Allereerst het design van de nieuwe iPhone 6S. Zoals jullie weten is de iPhone 6S al enkele maanden gelden op de markt gekomen, samen met de grote broer iPhone 6S plus. Zelf heb ik de 6s en dus niet de plus versie. Die is mij wat te groot! De afmeting van de 6S is 13,8 cm hoog 6,7cm breed0,7 cm dik. Persoonlijk vond ik het formaat van de iPhone 5 lekkerder in de hand liggen, maar ik heb ook niet van die grote handen! Wel lijkt het of de telefoon beter in je hand blijft liggen door het wat ruwere oppervlak.

ik-heb-een-iPhone-6S

De telefoon is verkrijgbaar in 4 kleuren: zilver, goud, zwart of rosé goud. Zelf was ik helemaal weg van rosé goud. Ik vond rosé altijd al een mooie kleur voor mijn interieur spulletjes, laatstaan voor een iPhone! Me love <3. Ik heb gekozen voor een doorzichtig maar toch ook stevig siliconen hoesje, zodat de mooie rosé kleur niet wegvalt door het hoesje.

Wat is er anders dan op mijn HTC? De Simkaart moet er aan de andere kant in en ook heb ik geen SD kaart meer die ik even snel in mijn laptop kan stoppen om er snel wat muziek bij te pompen.

ik-heb-een-iPhone-6S-3

Op mijn HTC had ik zelf een andere android schil geïnstalleerd, omdat ik vond dat het besturingssysteem van HTC omslachtig werkte. Dus ow wat ben ik blij met het iOS besturingssysteem! Ik moest even wennen dat ik bij de iPhone twee keer kort achter elkaar op de ronde knop moest drukken terwijl er bij mijn HTC gewoon een terug knop zat. Ook zat aan de linkerkant een knop om mijn snel menu te openen. Op de iPhone kan je drukken wat je wilt, maar er gebeurt niks.. Haha domme ik. Dat is even wennen!

ik-heb-een-iPhone-6S-6

Ja, zelfs als apple lover is het overstappen op een andere telefoon geen makkie. In mijn hoofd weet ik echt wel hoe het werkt, maar nu pas merk ik hoe automatisch je op de knopjes wilt drukken. Agggh! Anoying! Wat ik dan weer heel erg fijn vind is dat je naar links en rechts kunt swipen. Nu heb je helemaal geen terug knop meer nodig. Naar links is terug naar de vorige pagina en naar rechts is terug naar de volgende pagina.

Ik was al super blij met de camera van mijn HTC. Ik kreeg van een hoop mensen complimenten over de kwaliteit van mijn foto’s. Wat betreft de camerakwaliteit, de camera aan de achterkant heeft 12 megapixels! Woehoe! Voor heeft de camera 5 megapixels Dat is zeker wel een vooruitgang op de voorloper van de 6S.

ik-heb-een-iPhone-6S-5

Ook is het mogelijk om in 4K‑video’s op te nemen. Wat is 4K?  4K is een drie tot vier keer zo hoge resolutie als 1080p HD-video. Helaas ondersteunen maar weinig devices 4k, maar met het oog op de toekomst is dit zeker een mooie ontwikkeling. Ook een nieuwe feature is Live Photo’s. Hiermee heb ik al een aantal mooie herinneringen vastgelegd. De camera legt de momenten vlak voor en na de foto vast. Je brengt de foto vervolgens tot leven door er met je vinger op te drukken. Helaas kun je deze foto’s alleen maar delen met iPhone gebruikers.

ik-heb-een-iPhone-6S-4

Wat ik nog vetter vind is de ‘touch ID’ , waardoor de iPhone alleen unlocked kan worden door jouw vingerafdruk (of meerdere vingerafdrukken). Het werkt sneller dan telkens de code in te moeten voeren. Stiekem vond ik vingerafdrukken op al die nieuwe technology een beetje eng. Maar eigenlijk werkt het super praktisch! Mocht hij een keer niet werken of iemand anders je telefoon moeten gebruiken, dan werkt het ook gewoon met de code!

Een groot plus punt is voor mij dat de batterij langer mee gaat. Ik laad hem eens in de 1,5 dag op. Mijn HTC was vaak halverwege de dag al leeg.

Na alle voor en nadelen goed afgewogen te hebben bleek de iPhone 6S dan toch echt de grote winner.  Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn review en de vergelijking van een iPhone 6S met HTC.

Om welke reden hebben jullie juist wel of géén iPhone?

7 Reacties

 1. april 18, 2016 / 9:37 am

  Ik heb al verschillende merken geprobeerd, maar de iPhone blijft bij mij ook keer op keer de winnaar! Wat ik wel heel spijtig vind, is dat als ik soms telefoon krijg, ik niet kan opnemen.. Het lukt niet om te swipen.. Het komt niet zo vaak voor, maar soms best vervelend!

  Leuk artikel!!

  Groetjes,

  • Mariëlle
   Auteur
   april 18, 2016 / 4:09 pm

   Ow dat van dat swipen komt mij gelukkig niet bekend voor. Kan dit niet te maken hebben met een software fout? Zou er mooi eens naar laten kijken als ik jou was!

 2. april 18, 2016 / 4:01 pm

  Ik ben en blijf trouw aan Apple al sinds 2009. Mijn man heeft een HTC, deze is een stuk sneller dan mijn iPhone. Ik vond de iPhone 5 ook veel fijner in de hand liggen.

  • Mariëlle
   Auteur
   april 18, 2016 / 4:09 pm

   Wat grappig om te lezen Nesrin dat de HTC van je man sneller is. Mijn HTC liep telkens vast. Ook na deze herhaaldelijk te hebben leeggehaald en opgestuurd te hebben:(

 3. april 18, 2016 / 4:16 pm

  Ik heb dit toestel ook en ben er dik tevreden mee, ben sowieso wel Iphone fan en zal niet snel voor een ander merk kiezen.

 4. april 18, 2016 / 6:09 pm

  Ik ben een echte Apple fan en ik ga dan ook nooit een andere telefoon kopen dan een iPhone haha. Ik kan echt niet overweg met android telefoons (wel eens uitgeprobeerd via vrienden etc). Ik heb een iPhone 6 en ben er echt super blij mee :) . Apple blijft gewoon top!

 5. april 19, 2016 / 12:06 pm

  Hij is en blijft zo moooooi, ik wil er ook een! Moet nog een paar maandjes wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: