Waarom avocado toevoegen aan je voedingspatroon

De avocado is erg gezond en een goede toevoeging op veel gerechten, maar bevat veel calorieën en vet. Daarom zijn er veel mensen die de avocado laten staan. Ik vertel je vandaag Waarom je avocado moet toevoegen aan je voedingspatroon.

Veel Vezels

Avocado’s bevatten relatief veel vezels. Je hebt oplosbare vezels en onoplosbare vezels. De onoplosbare vezels prikkelen je darmen en zorgen voor een gezonde stoelgang. De oplosbare vezels helpen je de eetlust onder controle te houden. Ook zorgen ze voor een vol gevoel, waardoor je minder eet.

Goede vetten

De avocado bevat enkelvoudig onverzadigde vetten. Dit zijn vetten die goed voor je zijn, omdat ze het LDL-cholesterol gehalte verlagen. Ook staat de avocado er om bekend dat hij het HDL-cholesterol, verhoogd. Al met al dus super gezond, vooral voor mensen die last hebben van hart en vaat ziekten of dit juist willen voorkomen.

Vitamines

Avocado zit boordevol vitamine: B, K en E. Vitamine B zorgt voor een goede stofwisseling, maar ook voor een mooie en gezonde huid. Vitamine K ondersteund in het groeiproces van je botten. Je zult nu nog niet zoveel merken van je botten, maar op oudere leeftijd kunnen je botten broos worden. Vitamine E beschermt de cellen, celwand, bloedbaan en weefsel. Vitamine E voorkomt dat ze beschadigt raken door oxidatie van onverzadigde vetzuren. Vitamine E reguleert ook de stofwisseling in de cel. Dit is waarom je vitamine E vaak vind in gezicht en bodycreme’s.

Werkt ontstekingsremmend

Avocado’s werken door hun samenstelling ontstekingsremmend. Mensen met artrose en reuma zouden dus zo nu en dan een avocado kunnen eten om de ontstekingen te remmen. Maar ook ter voorkoming van ontstekingen kun je de avocado toevoegen aan je eetpatroon. Niet alleen in je eten werkt avocado ontstekingsremmend, maar ook voor in gezichts of haarmaskers is avocado een onmisbaar bestandsdeel.

Avocado houdt hart gezond

Een hoge inname van foliumzuur is niet alleen gezond voor een ongeboren baby, maar wordt ook geassocieerd met een lager risico op een hartaanval en hart-en vaatziekten.

Opname voedingsstoffen

Avocado’s bevatten dus veel vitaminen, werken ontstekingsremmend, maar helpen je lichaam ook om alle benodigde stoffen beter op te nemen.

Na het lezen van dit artikel lijkt het me duidelijk Waarom je avocado moet toevoegen aan je voedingspatroon. 

Heb jij nog een lekker recept met avocado?
Dan ontvang ik deze graag!

3 Reacties

 1. mei 11, 2017 / 9:52 pm

  Ik vind het erg vies.. Misschien verwerkt in een lekker recept lust ik het…

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 11, 2017 / 10:41 pm

   Als je avocado mengt door een salade proed je de smaak veel minder. Of wat dacht je van chips met quacemole?

 2. mei 15, 2017 / 11:13 pm

  Heerlijk, een van mijn favoriete dingen, alleen eet ik het zoet (met honing) of maak ik er een (zoete) smoothie van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: